според мен човека с вмирисания автоклиматик би трябвало да погледне дренажа,щом казва че са го почиствали скоро и пак се е размирисал задържа конденза и топлообменника не изсъхва дори и 20 минути да го обдухваш.
според мен човека с вмирисания автоклиматик би трябвало да погледне дренажа,щом казва че са го почиствали скоро и пак се е размирисал задържа конденза и топлообменника не изсъхва дори и 20 минути да го обдухваш.
здравейте - пробвайте да смените филтъра за въздух към купето. при мен освен че климатика проработи от както е при мене колата не съм го сменял и си и миришеше гадно на блато или жабуняк.
като смених стария с нов - за 20 лева ми дадоха валео филтър , хем имам клима хем не мирише а се бях стреснал че не работи и ще трябва да ходя на майстор да презарежда.
проблема с миризмата се реши на 90% само със смяната на филтъра. пише на 20 000км да се сменя.
лесно става 2 винчета се отвиват на фиата.
предполагам трябва да го мина и аз със спрей и ще е ок.
иначе не знаех че трябва да се пуска зимата климата. защо се прави обаче не разбрах?
Като не работи дълго време автоклиматикът, изсъхват уплътненията и може да се нацепят а от там загуба на фреон и масло и дефектирал компресор.Първоначално публикувано от estqwerty
''Автомобилните климатици всъщност транспортират топлинната енергия на химичния хладилен агент R134a (всъщност 23% R-32, 25% R-125 и 52% R-134a – затова не може да се дозарежда, а трябва да се изтегля цялата система и да се пълни наново), по-известен като фреон. В химичния състав на този фреон влизат хлор, флуор и водород, като допълнително се добавя синтетично полиестерно масло, което да намалява триенето и износването на подвижните части в системата (компресорът на климатика). В среда с атмосферно налягане този хладилен агент се втечнява и изпарява при много ниски температури (при 1bar = -26,5°C, при водата това са 100°C) и има много голям коефициент на специфично топлопоглъщане и топлоотдаване.''
Имам и фреон и масло, филтъра сменявам всяка година по едно и също време.
И все пак от къде да си поръчам спрей с тръбичка?
Не знам, за някой който ще свърши работа. В новия брой на AutoBild прочетох за тази фирма, чистели машинно(каквото и да означава):
http://www.jandjco-bg.com/avtoclimat2.html
Ако има Кауфланд наблизо иди.Има за около 7 лева италиански, има и по-скъпи.Първоначално публикувано от dragozow
По горе в темата писах,че съм пробвал и италианския спрей,но ефекта е много краткотраен.Най добър ефект се получи с пяната,а и ароматизира страхотно купето.Иначе я продават и в Кауфланд,Практикер и в магазини за авточасти.Първоначално публикувано от justify
Супер БезмислицаПървоначално публикувано от diksanal
Може и да е така,но не видяхме твоят смислен отговор!?Първоначално публикувано от jony
В крайна сметка купих някакъв спрей от Кауфланд(6-7 лв). Вчера напръсха хубаво в дюзите и изпарителя, изтупах филтъра(чист е) и изчистих едни попаднали листа където не трябва. Спрея не се сетих да го снимам, от тия с маркучето, съдържанието има свеж аромат и е течно. Напръсках, чаках 15 минути и пуснах за още 15 климатика на макс да върти вътрешния въздух. Сега мирише та се не трае на хубаво, карам на отворени прозорци че ще кача детето утре и ще го отровя. Определено има ефект, до кога ще видим.
И аз така миналата година есента, но съм решил да не изпръсквам цял спрей за 1 климатик.Ще го ползвам за 2-3 климатика, че миризмата е доста силна.Спрея дезинфекцира, но не е вечен по 2 пъти в годината е добре да се прави в карая на май месец -превантивно за мухъла и есента-ако има нещо "пораснало" да го усмърти.Първоначално публикувано от dragozow
Сменявам го всяка година по едно и също време, не пестя от масла и филтри колега. Продавам разни машинарии, та знам че консумативи които са сменени навреме спестяват други неща.Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Май съм му разказал играта, защото не мирише въобще на гадно. От както направих процедурата съм пускал климатика поне 5-6 пъти и няма лоши миризми, само 5 минути преди да спра колата го изключвам и оставям да изсуши. Мисля наесен да повторя процедурата профилактично с нов спрей.