сменят се на определен пробег брой часове или според запрашеноста а не всяка година еднократноПървоначално публикувано от dragozow
сменят се на определен пробег брой часове или според запрашеноста а не всяка година еднократноПървоначално публикувано от dragozow
Няма как да ги смениш на часове, защото нямаш моточасовник. Не знам къде ги четеш тия неща. На всяка кола като се сменява маслото се сменяват и филтрите, този за купето не е изключение, въпреки че много хора го пренебрегват. Повечето филтри са така направени, че да издържат определен пробег, при повечето коли изискването за смяна на маслото е за определени изминати километри или определен интервал от време(което настъпи първо).
карай на село по черните пътища два месеца грубо казано и ще те питам дали ще имаш климатик или парно пък чакай да дойде време за смяна на маслото ТИ ако продаваш само машини аз ги експлоатирам в моята работа филтъра се сменя на 5 6 дни за това казах че всичко е относително
zzz : човече не знам каква кола караш, но е 99% по-нова от моя таралясник 96-та година, аз дадох 20 лева за филтърче за копето - колко парички е твоето? 14 за въздушен за двигателя.
да кажа предполагам като ги видях не са сменяни поне то както колата е минала 100ххх
пределно съм наясно че има хора които си карат по нивите, но колко ти излиза това на година ??? на 5 6 дни по 20 лева по 200 да кажем дни ...
Не карам из нивите ако не броя едни 100 метра до вилата в Княжево. Все пал става въпрос за лека кола, а не за пикап, трактор или комбайн.
Аз ги сервизирам след експлоатацията, не лично ама имам доста добра база за гледане/сравнение. Иначе всичко може, виждал съм какви ли не идиотщини. Та моя филтър имаше две листа и една паяжина след 8 месеца, цвета му е еднакъв навсякъде(бял), след 2-3 месеца колкото и да е добър ще го сменя. Пак да повторя, всичко вече е наред след спрея и мирише на виолетки, та се не трае. И не беше във филтъра проблема, а в бацилите по каналите на парното.ТИ ако продаваш само машини аз ги експлоатирам
По-горе съм писал МАШИНАТА, КОЯТО ЕКСПЛОАТИРАМ НА РАБОТА и че всичко е индивидуално, а не само когато се сменя маслото на година.Това ми беше мисълта dragozow като сервизираш машините САШО.Извини ме, че се наех за 1 месец дизел да не иска да запали лятото от замърсен въздушен филтър .Виждал ли си преди да е направил времето за смяна просмукан до такава степен,че вече беше тръгнал към двигателя.Първоначално публикувано от estqwerty