Здравейте , и аз съм по въпроса с влагата , един климатик дали ще свърши същата работа като обезвлажнителите , дайте съвет че влагата е много ???
Здравейте , и аз съм по въпроса с влагата , един климатик дали ще свърши същата работа като обезвлажнителите , дайте съвет че влагата е много ???
Само на охлаждане ще ти върши работа един климатик. За зимата климатика не върши работа. Трябва си влагоуловител, ама с компреор, а не с пелтие или оная тъпотия церезит.
Най-добре установи каква е причината за влагата и я премахни - конструктивни особености на помещението, течове, големи температурни разлики или някаква друга причина , друго всичко е временно решение.
влагата идва от основите на къщата , не е много но на някои места се образува мухъл.
Дренирай основите, капилярна влага ли е или се слива вода към основите от дъждове, миене и други такива.
Ако сградата е нова си трябва влагоуловител. Това е нещо нормално.
Отдели 300-400 лв и си вземи влагоуловител. Става въпрос за машини, които посочва Julian. От опит казвам, че вършат работа. Моя е от тези модели http://www.tweuropebg.com/youlong/index.htm от 319,00 лв.
Други познати пробвали с Церезит и прочие само са се оплаквали.
3-4 торби негасена вар + отвеждане на повръхностните води. /Ако си мързелив, като мен де./ Че това с дренажа е негърска работа, макар и най-ефективно.
Аз си взех от METRO на промоция влагоуловител АЛЯСКА за 219лв. Работи всеки ден в един склад от 9.30ч до 19.00ч без прекъсване и за 2-3 дни събира 2л. Много съм доволен!