Основният критерий е възможността за отопление при отрицателни температури
Основният критерий е възможността за отопление при отрицателни температури
rosen1212, първо, Добре дошъл във форума. Второ...Така поставена анкетата, не знам дали ще даде отговорите които търсиш? Питаш за три модела климатизатори, а не поставяш условията при които ще работи евентуалния ти избор. А ако ти кажат, че и от трите никакъв к... не става?! Какво ще предприемеш тогава? Посочи параметрите на помещението и тогава ще получиш адекватни отговори, аджеба дали някой от изброените модели ще се справи със задачата или ще получиш съвет за други.
Стаята е около 13 квадрата в панелен блок с три вътрешни стени без включено отопление не е била под +16 градуса зимата. Ще се ползва само за отопление. Най-важното е да е способен да работи при големи студове, както и да е с ниско ниво на шум както на вътрешното , така и на външното тяло. Цената трябва да е под 1000лв. с монтажа . Пропуснах да вкарам в анкетата и климатиците Elektrolux от Технополис.Бих искал да разбера и следното : ако се монтира климатик 12 000 BTU ще се понижи ли температурата при която може да работи климатика, има ли значение за това и размерите на външното тяло, както и има ли Hitachito ot анкетата нагревател (пнеже другите 2 имат) и колко са мощни тези нагреватели ?
Благодаря предварително на всички изказали мнение !
Ти какво имат другите недей много да вярваш, защото са "the best of the best"....Надявам се, че ме разбираш. От изброените от теб, според мен най-внимание заслужава хитачито, макар, че и към него имам резерви...
най-много ме притеснява Осаката че е обявена за -25градуса - същите търговци обявяват -30 за Фуджицу - какви нагреватели имат тези климатици - колко са мощни , защото това ако е вярно аз и с печка мога да се топля
а за хитачито - то е китайско ама не разбрах какво означават символите Н3 понеже не открих информация ЗА Н1 и Н2 от един руски сайт разбрах че индекса 1 е за минус 20 Н2 за минус 15 , та да не би и тук търговците да са направили пропуск вместо -5 да са го обявили за -15 и да стане "малък"проблем?
Пълни глупости - осака да проработи на -25°....
при условие че не се спирал никога климатика , според търговеца ..
30w са нагревателите и са на компресора и те не са за да не замръзва климатика а за да имат по лесен старт при отрицателни температури. При по интилигентните инвертори това го правят с намотките на компресора. Ако заложиш на лукса таман ще има кой да ни каже как се справя лукса зимъска.
кой лукс -Електролукса ли?
Велев, Panasonic RE09JKE може ли да стартира при минус 15 примерно и защо не е обявен при какви температури е подходящ?
Извинявай за въпроса ако е неудобен , но наистина най много този параметър ме интересува