Отдавна ги знам, но това, че някой си ги слага там, където самия производител сочи, че не трябва да се слагат, не значи, че монтажа е правилен.Първоначално публикувано от kalcheff1
Отдавна ги знам, но това, че някой си ги слага там, където самия производител сочи, че не трябва да се слагат, не значи, че монтажа е правилен.Първоначално публикувано от kalcheff1
Aаа,ето къде живеел Spiderman-ми като му е все тая,къде е пода и къде тавана!
Не виждам, какво толкова смешно има! Климатизатора на снимката е от подово-таванен тип.Първоначално публикувано от diksanal
Така е -не е смешно,ако работи само на отопление,но и на охлаждане пак няма да му е до смях.
Първоначално публикувано от kalcheff1Вторият коментар не е за "смъкнатия" климатик, или...?Първоначално публикувано от kalcheff1
За който си избереш. Още климите не са еволюирали толкова, че да имат представа от местоположението ( поне тези под 2 бона девятката ). Поради някаква причина намалиш ли вентилатора, инверторът компенсира с леко повишаване мощността , предполагам,на компресора. То май няма какво друго да папка повече в тези машини.
Да, де... съгласен съм, че като не се охлажда добре вътрешното тяло, заради намалените обороти и съответно - шум на турбината, ще го отнесат компресорът и външният охладител, за да се поддържат същевременно желаните градуси вътре.Първоначално публикувано от kalcheff1
Питах, защото за миг си помислих да не би да си променил предишното си мнение.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1320098400[/time]_________________________________________________
Колкото до КПД-то, мисля, че като е по-ниско климатикът, реално температурата ще бъде с 1-2 °C повече от тази, която си задал от дистанционното (при еднаква консумация със стандарно разположено тяло), а това, че топлият въздух естествено се издига от пода изглежда ще донесе допълнителен комфорт. Поправи ме, ако бъркам.
Чесно, ако имам място и аз бих си монтирал климатик ВМЕСТО радиатор, ако имам възможност! Понеже ми трябва главно отопление, и рядко охлаждане. Само да не искат Топлофикация да ми слагат топломер на климата, щото заема мястото на радиатора
Къде видяхте, че тялото е на таванно-подов?!? Точно обърнат наопаки си е високо-стенно вътрешно тяло, увито с найлоните, че да събират конденза в кофата! Както спомена диксанал - сигурно е на Спайдърмен това чудо. Че като топли да му духа директно нагоре
Много пенлив и кирлив тоя конденз... Ма това наистина е в БГ, такива супер стилни разклонители се произвеждат само у нас.
Не разбирам защо трябва да духа нагоре на топло. При мен си го правя да духа успоредно на пода или с минимален наклон на долу, да го гали, така както не е обърнат. Клапата е в позиция " студено "
Защото като духа ниско долу пода, както си ги монтирал ти kalcheff1 вдига всичкият прахоляк във въздуха и го върти във въздуха постоянно.
А при този монтаж засмуква отдолу и отпред, а издухва нагоре. За това пък по-бързо се замърсява, защото е по-близо до прахоляка.
... и издухва кирта нагоре като шадраван. Шегувам се. Значи подът пак си остава студен. Не знам дали защото има килим навсякъде, или защото не ходим много в спалнята, където машината е най ниско - 2 педи над земята, но няма прах . Прахосмучи се не по - често от седмица и се събира доволно мат'рал, животни - освен моята други няма.
От друга страна погледнато - може просто да е обърнато тялото за почистване от някой "майстор" - така като го гледаме обърнат и олепен с тиксо. И на охлаждане - щом казвате че е клапата. Явно и затова има толкова "кир" в кофата. Щото и моя 25YH5 ако се измие сега ще излезе още по-голяма мизерия. Просто филтъра доста пропуска след него, явно.
Малко се отдалечихме от темата, та като е монтиран на 1,50 има ли промяна в озвучаването?