Здравейте ! Въпросния климатик беше закупен и монтиран лятото за 1800 лв. Помещението е 32 м2 топли доста, обаче защо спира външното тяло нали е инвертор ? Отваряме вратите към другите стаи и пак изключва, дали защото температурите са + още ?
Здравейте ! Въпросния климатик беше закупен и монтиран лятото за 1800 лв. Помещението е 32 м2 топли доста, обаче защо спира външното тяло нали е инвертор ? Отваряме вратите към другите стаи и пак изключва, дали защото температурите са + още ?
Радвай се че е силен. Ще си покаже силата при минусови температури и почти няма да спира.Ако отворите вратата към другите стаи когато температурите паднат под нулата.
Зависи от това колко градуса разлика му е зададена да направи вътре спрямо външните температури.
Ок , а този режим он - оф товари ли машината или сметката за ток ?
Едва ли. Всички Дайкини са с висок минимум и работят често на он/оф, въпреки това са си спечелили име на здрави и надеждни машини.
За мен винаги на един мотор му е по добре да работи ,като слиза на някакви ниски обороти,отколкото често старт/стоп-по малко износване с по добро смазване,а и маслото няма да му изстива.То пък е в обратна връзка-при отрицателни температури,почти да не спира компресора от намаленият му капацитет при топлообмена и загубите в помещението.
... То класации много: http://www.kondicionery.od.ua/stat4.php Въпроса е кои са обективни?
Да Мега е прав-класации много и на каква база-неизвестно.Дори в първата класация липсва Саньо,а други марки ползват компресорите му.
Класациите може да са много, но между тези двете няма голяма разлика в челото, все са Дайкин и Мицубиши.
Тези класации са направени от фирми за климатична техника. Не е ясно там кой какво продава предимно и коя марка лансира. От тази фирма от която аз си взимам климатици, монтажниците все хвалят Санио и Тошиба и казват, че и в къщи били с такива, но това пак е субективна преценка, въпреки че те имат наблюдения над всички големи марки, но на 100В. Според мен е до модел, защото ниския клас си е нисък, а високия на която и да е от големите марки все е висок и там е малко въпрос на лични предпочитания.
Абе почудих се дали да го напиша това...но си рекох,че няма да закъснее и да се пропусне!Първоначално публикувано от rist
А това от eddy и аз съм го слушал-ма то си и личи по подписа де.Ма така е ,като не гледаме правилните класации,а слушаме някакви техници.
Преди малко беше готов да твърдиш че работата на он/оф съсипва компресорите на Дайкин, сега след като видя двете класации взе да биеш към "абе те са фалшиви". Айде малко повече обективност!
Най-правилната класация е тази:
Номер 1 в света по производство и продажба на инвертори: Дайкин, номер 1 в света по производство и продажба на всякакви климатици: Грее, 20% от общия им брой, всеки пети климатик е Грее.