Daikin FTXS25J или Mitsubishi MSZ-GE25VA
Бях се навил за Дайкина, но от фирмите казват да взема Мицубишито.
Наистина ли никак не си заслужава 400 лв отгоре? И по начина по който предлагат и фаворизират GE25VA ми става нещо подозрително
Daikin FTXS25J или Mitsubishi MSZ-GE25VA
Бях се навил за Дайкина, но от фирмите казват да взема Мицубишито.
Наистина ли никак не си заслужава 400 лв отгоре? И по начина по който предлагат и фаворизират GE25VA ми става нещо подозрително
+1 за мицубишито.
а с 300 те лева ги остави за следващ за друго място или за точец.
Аз пък бих взел Daikin-а. Номиналната му мощност е по-голяма, максимална е по-голяма, килограмите на външното тяло са с цели 4 повече и ефективността му е по-голяма. Предвиден е софтуерно за работа на отопление до -15° външна температура.
Относно минималната мощност не взимам отношение, защото тя за мен не е важна. Тези двата модела имат една и съща минимална мощност на отопление.
GE25VA също е предвиден до -15°C.
И двата климатика са качествени, за мен 200 W в повече мощност на Дайкина не е от значение. COP е почти еднакъв и на двата. Предимството на Дайкина е, че е с двуредов топлообменник (оттам COP е малко по-висок). Аз 400+ лв разлика за почти едно и също не бих дал, просто МЕ-то в момента е на много добра промоционална цена. Но ако за теб в случая парите не са от значение, вземи Дайкина.
+1 за Daikin FTXS25J.Само не разбрах за колко голямо помещение /м3/ ще се ползва?
+1 за Daikin FTXS25J, определено това е по добрият от псочените климатици
Ей, колко са намалили Саньото! Да бяха и EHDX намалили.
Иначе човекът щом търси 9-ка, ти защо му даваш линк към 12-цата Саньо?
МЕ не бих си купил никога (с изключение на FD) ако ще е Митцубиши да е Хеви,от тези два модела определено съм за Дайкина.
Миналата година бяха с приблизително еднакви цени и аз избрах МЕ,везните натежаха след като видях какво става при минус 10гр., 0,49 kw- консумация -1,92 kw отдаване.
и двете са малки машини - зависи как са дефростите на двата - ако някой ме убеди че дайина е по-добре ще си сменя гласа.
за съжаление имам наблюдение само за големи мицу електрик. над от 50 нагореи конвенционалки там дефтоста е 10 от 10 точки когато требе и за малко. инверторите малко хора си ги позволяваха преди да излязат на промо...
чесно не поснавам човек с хеви, нямам от къде да купя и никога не са били опция.
едно ЛД е по-добрият вариянт за деветка.
Аз мога много обстойно сравнение да ти направя на Хеви и Електрик. Електрика ми още не е зимувал, ще го видим. На Хевито му знам и кътните зъбки. Но Електрика има едно огрооомно преимущество към момента - ТИШИНА. Като стартира МЕ-то, започва да духа с минимален вентилатор като е на AUTO и ако няма нужда дори не го усилва. Примерно сега, както си върти въздуха без да работи компресора, после включва компресора и сваля клапите - въздушният поток не се усилва!!! Незабележимо просто включва и изключва. Хевито какво прави - спира, чака там колкото е решило, включва и гааааз, ще те издуха, веднага усеща след 20-30 секунди, че няма нужда и намаля 1 степен, после намаля още 1 степен и се укротява. Но това форсиране на турбината при всяко включване е ужас! Вместо да тръгне от мин към макс, то тръгва от макс към мин. А и от дистанционното има само 3 степени на турбината - High, Med и Low. Med не е толкова слаба, а Low пък го скопява много. ME-то има цели 5 от дистанционното, но както казах, на АУТО се държи перфектно.
Ще видим на МЕ-то дали ще замръзва тавата като на Хевито.
deianе и хевито ти беше висок клас мисля?Комфорта стана изискване номер едно за мен,да не се усеща,кога включва и изключва,а и струята да не се усеща в помещението,защото и да е с нисък минимум,ако е ”сервиран” със силно обдухване- не мерси.
Хевито ми е най-високия клас, но е изпълнено с глупав софт. МЕ-то е среден клас на марката, пък поне откъм скорости на турбината е замислено по-добре.
... При моето Heavy, нямам подобен проблем. Дори сега работи на on/off и само по клапите мога да разбера кога е спряло, защото ги вдига.