Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от Diplomat+
Въпросът е кой?
На хартия и в реални условия ще се справят и 3-те модела, стаята е малка и както твърдиш с добра изолация.
Въпросното Грии го има малко по-евтино тука и тука. Това че е до -7о не трябва да те притеснява много, защото моделът е достатъчно мощен и няма да има проблеми и при по-ниски температури. Икономичността е зависима от това, какви нужди (топлозагуби) има стаята.
Успех!
Още една тема - Какъв климатик да си закупя
Здравейте.
Искам да ме насочите към някой модел климатик най-вече за отопление. Насочил съм се само към марките Daikin, Fujitsu, Mitsubishi или по-скоро искам да е някоя от тези марки. Сумата която мога да отделя е до 2000лв. максимум (това с монтажа).
1.За какъв вид помещение ще се ползва климатикът-търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?
-жилищно
2.За охлаждане, за отопление или и за двете(цялосезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатикът?
-най-вече за отопление
3. Каква е:
а)квадратурата и кубатурата на помещението;
- 26-28кв.м 70куб.м-76куб.м
б) вида на дограмата и стъклопакета(дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид);
- стара дървена
в) квадратура на прозорците;
- около 3 кв.м
г) изложението на помещението;
- изток
д) етаж на помещението в сградата, особености(мансардно, мезонетно, има портал и в коя част е или други особености)?
- по-средата на блока
е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н;
- хол
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
- апартамент
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?
- Пловдив
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
- от 21 до към максимум 24
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?
- има само една външна стена с прозорец (около 3 квадрата)
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви?
- нормалните ТВ,комп, и от време на време ютия,преса за коса, маша за коса(нз има ли разлика в последните 2),сешоар и др. :))
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатик.
- максимум с монтажа 2000лв
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане?
- "-15;-20 градуса"
Ако имате други въпроси, ще се опитам да отговоря.
Re:Още една тема - Какъв климатик да си закупя
Здрасти vangelz.
Може да погледнеш този MSZ-GE50VA,тъкмо ти е в бюджета,а и от марките които те интересуват,и е с добри отзиви.Също и този AWHZ14LBC Nocria ,но излизаме с 365лв.извън парите,но си струва,а и щом си от Пловдив, имаш и избор на употребявани японки.
Благодаря за мненията.
Някой познава ли Вимакс Клима? Имат доста представители в страната и мога да ги използвам.
Според описанието си правят доста добре монтажа, което не е гаранция разбира се, но все пак е голяма фирма и звучи добре.
Нещо жената ме натиска здраво тая година за климатик. Хич не съм фен, но в името на семейното щастие й обещах да проуча нещата.
Трябва ми хубав* климатик само за охлаждане лятоска.
Под хубав разбирайте красив, компактен, изработен с качествени материали.
Ще се ползва в голяма, отворена дневна 35-40 кв.м.
Не ме вълнуват качествата му като за отопление и икономичност.
Ще се пуска 20-30 дни годишно в най-големите жеги.
За съжаление нямам удобно място за тип подов модел, а хич не ми се загрозяваше единствената права стена.
Дали ще е супер аматьорско ако монтирам обикновеното вътрешно тяло на 30-40 см. от пода, обърнато на 180*? :)
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Дали ще е супер аматьорско ако монтирам обикновеното вътрешно тяло на 30-40 см. от пода, обърнато на 180*? :)
Няма проблем, стига да имаш джакузи под него. :)
Diplomat+, мога да ти предложа 2 варианта, които са подходящи за твоето помещение, както технически, така и финансово - Fujitsu Asyg 14 LEC и Toshiba Ras 16SKV2-E. Цените са 1900 и 1750 лв с включен монтаж.
Цитат:
Първоначално публикувано от Vimaxclima
Diplomat+, мога да ти предложа 2 варианта, които са подходящи за твоето помещение, както технически, така и финансово - Fujitsu Asyg 14 LEC и Toshiba Ras 16SKV2-E. Цените са 1900 и 1750 лв с включен монтаж.
Климатиците са добри, но цената е многократно над максимума, който отделих и увеличих за последно. :) :)
Не си заслужава за това малко място.
Може би ще се спра на Хитачито за 999 с монтажа. Китайски го пишат това как ви се струва?
Чак сега видях че съм си пуснал темата на грешно място, затова я пускам тук и ще я изтрия от другото място. Та каква е дилемата:
Здравейте,
Дойде време и аз да си купя климатик. Стаята е 15 м2, южно изложение, PVC дограма, 1 външна стена, горния етаж не се топли (дори няма прозорци ),няма изолация, няма външна мазилка - гола тухла е за сега. Региона в който се намирам е гр. Петрич. Климатика ще се използва за отопление и охлаждане.
Моделите на който съм се спрял са:
1) Mitsubishi Electric MSZ/MUZ-GE25VA
2) Fujitsu 12 LEC и
3) ACSON A5WMY10LR
Дайте мнения за изброените и Разбира се приемам и други предложения до бюджет 1400лв с включен монтаж.
П.С. Имам намерение да отварям вратата и лека хладника и топлина да отива и в саседна стая която е 12м2. Проблем ли ще е това ?
За сега имам +2 за Фуджи-то. +1 MSZ/MUZ-GE35VA и някакъв модел панасоник, не помня кой точно.
Цитат:
Първоначално публикувано от diksanal
Здрасти
vangelz.
Може да погледнеш този
MSZ-GE50VA,тъкмо ти е в бюджета,а и от марките които те интересуват,и е с добри отзиви.Също и този
AWHZ14LBC Nocria ,но излизаме с 365лв.извън парите,но си струва,а и щом си от Пловдив, имаш и избор на употребявани японки.
Този AWHZ14LBC Nocria ми изглежда много добре но и цената му е добра, пък и трябва да махам стария и да го монтирам в друга стая (предполагам тази операция е около 100-200 лв.), така че ако имате и други предложения ще съм ви благодарен.
Цитат:
Първоначално публикувано от vangelz
...ако имате и други предложения ще съм ви благодарен.
Не е от марките, които си посочил, но е подходящ и се вмества в бюджета - LG E-18SQ.
Няма разлика, еднакви са.
Здравейте.
Моля да помогнете при избора на климатик за жилищно помещение - хол с размери 4,2х5,0 м и височина 2,7 м. Помещението е изолирано с 5 см стиропор, дограмата е алуминиева, площа на прозорците е около 3 м2, южно изложение.
Апартамента е монолитен. Хола е с една външна стена, другите три стени граничат с неотопляеми помещения, а пода и тавана - с отопляеми, етажа е трети междинен. Климатика ще се използва и за отопление и за охлаждане. Апартамента се намира в гр. Пловдив
Имам желание да си закупя инверторен климатик, но бюджета ми не е много голям-1300 лв с монтажа.
Моля да ме ориентирате към кои марки да се насоча.