1 Прикачен файл(ове)
Предложения за избор на климатик
Апартамент на 4 етаж – за дневна +кухня около 27-28 м2. височина 2.60 м
За отопление и охлаждане. Два прозореца -Алуминиева дограма 1.70/2.00 и 1.50/1.50 . Врата към тераса 2.30/0.75 м Изложение -Изток .
Съседни апртаменти -север и юг. Не е последен етаж.
Населено място – гр.Пловдив
Има изолация – 5 см стиропор /ново строителство/
Мога да отделя до 2100-2200 лв за климатик.
Засега само съм гледал Mitsubishi Electric MSZ-GE50VA ?!
Не съм сигурен дали е правилен избора относно големината? Моля и за други предложения?
Благодаря!
Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
отзивите са прекрасни, цената е без коментар, много е ниска
писах, че е прекрасен климатик, не разбирам какво е това "като машина"
Re:Предложения за избор на климатик
това митсубиши е подходящо
има и панасоник на подобна цена
http://www.climamarket.bg/?p=562
но не знам дали няма да бъде прекалено мощен, защото все пак става дума за Пловдив
Техномаркет пуснаха интересни намаления. Дано не е за сметка на качеството
Качеството на кое? Това са мострени машини. Някои са зле-окомплектовани, други изпускани, трети понадрани и понамърляни. Коментара за техно-монтажите ще го пропусна този път. Добрата новина е, че можеш да върнеш машината, ако е в оригиналната опаковка /в което се съмнявам/.
Е те по колко мострени климатика изложени в магазина от един и същи модел имат- 3, 5 -10-15 ...20???
Аз в един и същи магазин повече от една деветка и една 12-ка от един модел не съм виждал изложени...Никъде не слагат в магазина по две 9-ки или 12-ки от един и същи модел.По-скоро се опитват да компенсират намалялите продажби и се опитват да го направят сега в горещините когато климатика е безалтернативен за разлика от зимата...
Другата възможност е да "бъзикат" :095: народа с 1-2 модела в магазин и когато някой дойде да му кажат "Току що свършиха, но имаме и други климатици на "промоция" за каква стая ви трябва...???" :029: Който се хване на тази "гола кука" все ще е на аванта ... :devil:
А пък за коментара за монтажите им- има хора които си вършат работата и такива които и от тях да го купиш са си мърлячи доживот ...
Примери имам достатъчно вече-няма никаква гаранция че като е от фирма ще е качествен монтажа...
Твърде много хора искат да печелят и на малко им се работи в тази държава и се получава една постоянна "миграция" на работна ръка от една професия в друга и на практика такива хора цял живот са дилетанти и никога не се научават да мислят и работят професионално като професионалисти ...
Отделно монтажите в технотата са на цени като в климатичните магазини.Единственото изключение са "безплатните монтажи" ...
Някой купувал ли е нещо от този : http://megaelectronics.bg/ магазин ?
Re:Предложения за избор на климатик
Силван,метни една Нокрия 14 и пей след това :) Всичко друго в този диапазон е компромис спрямо нея,обърни внимание какъв КОП има,екстрите и какви са й възможностите като мощност ! Вземи я по линията на енергийната ефективност и цената ще е под 1 900 лв даже !
http://www.bulclima.com/product/klim...z14lb---nocria
Цитат:
Първоначално публикувано от justify
Е те по колко мострени климатика изложени в магазина от един и същи модел имат- 3, 5 -10-15 ...20???
Аз в един и същи магазин повече от една деветка и една 12-ка от един модел не съм виждал изложени...Никъде не слагат в магазина по две 9-ки или 12-ки от един и същи модел.По-скоро се опитват да компенсират намалялите продажби и се опитват да го направят сега в горещините когато климатика е безалтернативен за разлика от зимата...
Другата възможност е да "бъзикат" :095: народа с 1-2 модела в магазин и когато някой дойде да му кажат "Току що свършиха, но имаме и други климатици на "промоция" за каква стая ви трябва...???" :029: Който се хване на тази "гола кука" все ще е на аванта ... :devil:
А пък за коментара за монтажите им- има хора които си вършат работата и такива които и от тях да го купиш са си мърлячи доживот ...
Примери имам достатъчно вече-няма никаква гаранция че като е от фирма ще е качествен монтажа...
Твърде много хора искат да печелят и на малко им се работи в тази държава и се получава една постоянна "миграция" на работна ръка от една професия в друга и на практика такива хора цял живот са дилетанти и никога не се научават да мислят и работят професионално като професионалисти ...
Отделно монтажите в технотата са на цени като в климатичните магазини.Единственото изключение са "безплатните мотажи" ...
По миналата седмица ходих да видя един таблет на промоция в техното беше единствена бройка която я ползваха и като мостра и това беше още в началото на промоцията купих го и за други след мен ако имаше желаещи няма бройка. Е ква е тази верига с по един уред от модел?
Цитат:
Първоначално публикувано от justify
Не съм им правил ревизия. Факт е, че купих две Грийта от подобна промоция. Едното беше доста прашничко, с непочистваеми следи от етикет и почти нямаше опаковка. Другото го доставиха с агрегат от друг климатик.