Отговор: Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
Този модел е по-висок клас от другия Шарп (LSR серията), с повече запас от мощност при отопление и като цяло за тази цена е чудесен. Гледам е на промоция в ограничени количества и градове, така че побързай и го купувай. Само трябва да внимаваш и следиш монтажа на фирмата за задължителните процедури, а именно: тръбите в отделна изолация и бандажирани заедно, идеално нивелирани вътрешно и външно тяло и вакуумиране на тръбния път.
Здравейте,момчета!
Преди месец,благодарение на вашите съвети си купих два климатика за вкъщи!:o
Сега нашите са пред дилема за избор на климатик,така че моля ви помогайте отново.:)) Така ,накратко:
1.Апартамент на 1 етаж,хол 28 кв.м и дневна 12 кв.м.,(общо около 40 квадрата)които са с преходна врата.Хасково,южно изложение,ПВЦ дограма -съответно на дневната и на хола.Целта е отопление през зимата и на двете помещения-като естествено повече ще се стои в дневната.Бюджет 2000-..+-200лв според зависи. Стои и въпросът къде да бъде монтирано тялото-в дневната ли или на стената в хола точно срещу преходната/плъзгаща врата/...Подов вариант има ли удачен в тоя диапазон....?Или са малко парите,абе давайте компетентни съвети.
Благодаря предварително!
BEDO
Аз ти предлагам тези 2-та.Като първия ми е фаворит.
Климатици FUJITSU GENERAL ; AWYZ14LB NOCRIA; Хиперинвертор
или ако искаш да се побереш в посочения бюджет ти предлагам това:
PowerClima - Климатици. Продажба на климатици, монтаж на климатици, сервиз.
Успех!!!:Drinks:
Подкрепям bobovo - нокрията е логичния избор...
Отговор: Re:Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
? някой може ли да ми помогне при избора на климатик, за отопляване на 2 последователни стаи: обща дължина- около 8-9 метра, широчина- о/о 5м., и височина 2,20-2,30 м....Спряла съм се на fujicu ACG12LECA, 14-ца...Дали ще ми свърши работа и на каква най-добра цена бих могла да го намеря в Димитровград и региона??? Предварително благодаря :)
За това помещение, 14 нокрия е по добрия избор. Но има и други фактори, от които зависи избора. Както и от бюджет...
Ами, Алекс, за бюджет- да е до 1500-1700 лв ;( Забравих да спомена, че стаите са с външна изолация, и с алуминиеви прозорци и врати...Дано това да ти помогне при отговора ти ;)
Виждам ,пък и разбрах,от поста ти че си взел Panasonic E9NKE-3.Доволен ли си,първи впечатления,+,- т.н.Поръчал съм си същия модел само че еко нави 2012.Заложих на екстрите.Ще го ползвам в спалня 13.5 м2 с изолация и PVC.Благодаря предварително.
- - - Обновено - - -
Цитат:
Първоначално публикувано от
BEDO
Здравейте,момчета!
Преди месец,благодарение на вашите съвети си купих два климатика за вкъщи!:o
Сега нашите са пред дилема за избор на климатик,така че моля ви помогайте отново.:)) Така ,накратко:
1.Апартамент на 1 етаж,хол 28 кв.м и дневна 12 кв.м.,(общо около 40 квадрата)които са с преходна врата.Хасково,южно изложение,ПВЦ дограма -съответно на дневната и на хола.Целта е отопление през зимата и на двете помещения-като естествено повече ще се стои в дневната.Бюджет 2000-..+-200лв според зависи. Стои и въпросът къде да бъде монтирано тялото-в дневната ли или на стената в хола точно срещу преходната/плъзгаща врата/...Подов вариант има ли удачен в тоя диапазон....?Или са малко парите,абе давайте компетентни съвети.
Благодаря предварително!
Виждам ,пък и разбрах,от поста ти че си взел Panasonic E9NKE-3.Доволен ли си,първи впечатления,+,- т.н.Поръчал съм си същия модел само че еко нави 2012.Заложих на екстрите.Ще го ползвам в спалня 13.5 м2 с изолация и PV
skromen, то и моите са е еко-нави де..:)Ползваме ги за охлаждане сега-дерт няма,ама то всеки климатик за охлаждането грешка няма...Зимата е матурата,демек -баш изпита.:) Тогава ако ме чуеш да вия кат вълк,да знаеш ,че е от студ:))).Но не вярвам-момчетата тука си разбират от работата и няма да те подведат.За екстрите-само се подсмихвам под мустак-те сега е модерно всичко да е напудрено с екстри-то,телевизори с скайпове ли няма,то...страшна работа...
Благодаря за съвета,юнаци!"Нокрията "изглежда е най-разумния избор!В коя стая аджеба да бъде монтиран-ако е в дневната няма ли да завихря много въздуха и да е прекалено дискомфортно,много топло или и аз не знам...
BEDO
много ясно че ще го монтираш в хола и не се притеснявай изобщо няма да завихря.Нагласяш го на топло вентилатора на AUTO и се кефиш.
Успех!!!
Здравейте. Обстоятелствата налагат да се запасявам с климатик и тъй като нищо не разбирам от климатици бих искал да се допитам до вас. Обикалях няколко магазина и навсякъде различни версии, модели и т.н. Хиляди модели на дайкин с различни завършващи буквички както и модели, на които не мога да намеря информация в нета. Значи става въпрос за следната ситуация
Стаята, която искам да отоплявам ( и охлаждам) е 27кв/м на 2.60 висока. Има ПВЦ дограма с Ка стъкло, вътрешна изолация на външните стени 3см стериопор, а на пода 5см фибран (някакъв зелен беше). И най-важното е, че сградата е къща (няма кой да топли от никъде).
На различните магазини ми предлагат и различни оферти, ще ги изброя.
Daikin FTX50F - Малайзия - 2000лв.
Daikin FTXN50L - Чехия - 1600лв.
Panasonic F12NKE - Малайзия - 1590лв.
Fuji RSA-14LG (тука имам някакви колебания за последната буква, защото за такъв модел нищо не намирам в нета изобщо да съществува, може би е "C") - Тайланд - 1950лв.
Всички цени са с включен монтаж.
Всякаква помощ би ми била полезна. Благодаря.
toshkofil, добре дошъл във форума!
Имаш ли възможност си купи Fujitsu Nocria AWHZ-14LBC, но ако нямаш се ориентирай към LG E-18SQ.
Успех!
Честно казано чудя се дали инвестицията от над 2000 лева си заслужава. Искаше ми се някъде до тези пари и да е някой от марките, които се водят "водещи" в климатиците (Дайкин, Митсубиши, Тошиба, Fuji). А тоя последния Fuji, който съм написал става ли за нещо?
От Пловдив съм.