Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от suzibor
Здравейте!Да попитам трябва ли да има на вътрешното тяло етикет за марката, модела, серийния номер на климатика, :sad: защото мои близки ми казаха ,че на техните има Daikin FTX25J2V1B (INVERTER) е единия от който били много доволни и другия Панасоник..... Ние си закупихме скоро
http://tempex.bg/tables.php?brand=Pa...del=CS-XE09LKE от тази фирма, но никъде няма такава маркировка(като метална лепенка) а и понеже не може да постигнем температура която му задаваме-навън сега е 35 даваме на 27 а то прави 23-24 и духа доста става студено за тия градуси...та ме обзе леко съмнение за фалш...дано не е ... все пак е 1250лв и хубави характеристики затова го закупихме.И още дупката която е на външната стена за гъвкавата свръзка с външното тяло замазва ли се или не е проблем тя е малка -само знам че не е добре да е с пяна защото се надува и може да притисне тръбата...
въпросната фирма е официален вносител и сервиз на панасоник и не продава ментета
по отношение на зададената и достигнатата температура винаги може да се получат отклонения, защото датчика за измерване се намира във вътрешното тяло, което е високо на стената, а студения въздух пада долу
:Drinks: Цитат:
Първоначално публикувано от Viper_83
Здравейте! Трябва ми съвет за покупка на климатик за помещение около 50 кубика (3*5*2.75 стая + 2.5*1.2*2.75 коридор) който ще се ползва и за отопление и за охлаждане. Изложението е югоизточно,PVC дограма без изолация.Колебая се между 3 модела - FUJITSU ASYG-12LU, Mitsubishi Electric MSZ-GE35VA или Daikin FTXS35J, като се замислям дали и FUJITSU ASYB-09LDC няма да свърши работа!? Сумата която съм отделил е около 1800-1900 с монтажа.Моля за мнения и съвети!Бих ти препоръчал плазмата!Според мен е по-икономична, а и да ти кажа тя си е 12-ка и то доста мощна.Плазмения филтър също не е за пренебрегване:-)
9LDC изобщо няма да се замисли при тези 50 кубика, ще се справи без проблем.
Здравейте.
Дойде време и аз да закупя два климатика.
Спрял съм се на два броя MHI SRK/SRC 35 ZJX-S.
Ще се ползват предимно за отопление в полупланински район.
Гоня отлични параметри при ниски температури, добър конфорт и най-важно икономичност при отопление.
Въпроса ми е има ли този модел някакъв сериозен недостатък, както неговия предшественик. (свързан с fuzzy logic).
И още има ли друга марка/модел, който може да предложи същите експлоатационни характеристики на по-ниска цена.
Предварително благодаря!
Ето, виж тази тема: https://forum.setcombg.com/index.php/topic,55004.0.html
... Не си дал нищо като помещения. Принципно при -20 малко машини работят все още стабилно. Това са ТОП моделите на Тошиба, Мицубиши Хеви, Мицубиши Електрик и някои модели на тройката General-Fujitsu-Fuji.
Моля да ме извините ако съм пропуснал някой модел. Не споменавам Саньо по обективни причини.
Благодаря за отговора Mega,
Значи SRK / SRC 35 ZJX-S все още страда от тази неясна логика.
Не съм предоставил инфо защото големината на климатиците е ясна.
Но ето. Дневна 30кв + 10кв кухня. Това ще се покрива от един климатик. Коридор първи и втори етаж от вторият. Вратите на стаите отворени постоянно на първи и втори етаж.
10см външна изолация. 30см rockwool вата на втори етаж. 5 камерна дограма. Изцяло южно изложение на всички стаи, но полупланински климат 870 метра надморска височина. Обща площ 180 кв. Желана температура 21 - 22 градуса.
Цитат:
Първоначално публикувано от climamarket
въпросната фирма е официален вносител и сервиз на панасоник и не продава ментета
по отношение на зададената и достигнатата температура винаги може да се получат отклонения, защото датчика за измерване се намира във вътрешното тяло, което е високо на стената, а студения въздух пада долу
Благодаря-ако това е така за сензора то значи че винаги трябва да задаваме по-високи градуси за да получим желаните... малко странно при други климатици каквато температура зададеш такава постига..а относно маркировката за модел сериен номер може би е на гърба на вътрешното тяло и затова не се вижда а външното си има :))
SRK / SRC 35 ZJX-S, не знам да страда от нещо. Машината е перфектна и ми е слабост. Просто Тошибата предлага малко повече за сходни пари.
Помогнете ми за избор м/у тези 3 бр. климатици.
СЕВЕРНА !!! спалня;
Квадратура - 15 кв. м. /40 куб. м./
Дървена дограма без изолация. Една външна стена. Последен етаж на тухлена кооперация.
Регион : Велико Търново
1.FUJITSU ASYA-12LKC
2.Panasonic CS/CU-E09MKE-3
3.FUJITSU ASYG-12LEC
Ако има и други предложения на по-ниска цена може да ги споделите.
Лек ден.
Цитат:
Първоначално публикувано от antondonew
Помогнете ми за избор м/у тези 3 бр. климатици.
СЕВЕРНА !!! спалня;
Квадратура - 15 кв. м. /40 куб. м./
Дървена дограма без изолация. Една външна стена. Последен етаж на тухлена кооперация.
Регион : Велико Търново
1.FUJITSU ASYA-12LKC
2.Panasonic CS/CU-E09MKE-3
3.FUJITSU ASYG-12LEC
Ако има и други предложения на по-ниска цена може да ги споделите.
Лек ден.
Има по ниска цена на новите модели на FUJITSU-GENERAL само дето не знам колеги в Търново дали го предлагат защото е нов модел.
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Има по ниска цена на новите модели на
FUJITSU-GENERAL само дето не знам колеги в Търново дали го предлагат защото е нов модел.
В последно време как напреднаха технологиите.2011 външно тяло 29кг.2012 26кг.Догодина може би 23кг.
Той този LLC е от класа на LKC, водят го ЕКО2, но още повече са занижили мощностите.Вътре не знам какво има, още няма сервизни из мрежата или аз не съм видял.
Здравейте, преди два месеца питах за съвет за климатик тук, но така и не купих,поради различни причини. Сега на дневен ред е закупуването,което трябва да стане до седмица най-късно,ще ползвам кредит енергийна ефективност и искам вашето мнение, защото нямам познания в областта.
Град Търговище. Климатикът е главно за отопление.
Помещението - хол- 20м2,височина- 2.60м,ЕПК, 4ет, западно изложение, вътрешен(холът), няма изолация,прозорци PVC-4.40м2, от хола се влиза в спалня 9м2, която също е западно изложение(прозорците са PVC 2.90м2 на запад) с една южна външна стена, на която ще се прави изолация.
Основно ми тярбва отоплени на хола +21+22С, но дилемата ми е как да стопля спалнята,която се ползва предимно вечер (около+ 20 С) - с този климатик от хола или с отделен за нея?
Бюджет 2400 с монтажа.
Изисквания: много икономичен,ниско ниво на шум, работа при -20С, плазмен филтър.
От многото изчетено в нета без претенции да разбирам си набелязах няколко модела, моля за коментари, корекции и предложения с обяснения като за непрофесионалист.
http://www.**********************/klim...-12lt-881.html
http://www.**********************/klim...5va-1489.html#
http://www.**********************/klim...jx-s-1466.html
http://www.**********************/klim...kai6-1079.html
1 и 3 нямат плазма значи отпадат.
като имаш такъв бюджет можеш да погледнеш нискотемпературното мицубиши FD35vaH освен тошибата.
На плазмата държа най-малко, по-важно е да е надежден при отопление.Този FD 35Vah нещо не го намирам, може ли малко коментари.