За твоето малко помещение ТОШИБА е по-подходящ, като и двете машини на ТОШИБА стават.Вземи си 6-а серия, по-нов модел е.
Преглед за печат
За твоето малко помещение ТОШИБА е по-подходящ, като и двете машини на ТОШИБА стават.Вземи си 6-а серия, по-нов модел е.
Особенно за спалня,по ниският минимум на тошиба ще ти е от полза откъм комфорт,а и развърта до повече,
от където и да го погледнеш... :)
RAS-10SKVP2-E 0,50-3,21-6,50kw.
SRK/SRC 25 ZJX-S 0,90-3,13-4,70kw.
900 вата минимума при Митсубиши е невъзможно. Според мен минимума им е около 1400-1600 вата.Не гледайте какво са написали като данни. Тошибата си остава единствения климатик при 230 волтовите с нисък минимум реален не на хартия.
... Не бъркай консумирана с отдадена мощност. От там целия ти пост е безмислен. Аз имам и двете марки и смея да кажа, че ако някоя от машините е достигала дадения минимум реално, то тя е MHI-то! Виждал съм я често на 230-240 вата. а сметка на това Тошибата НИКОГА не е достигала 90 вата. По-ниско от 165 не съм я виждал. Това не прави избора на Toshiba-та по-лошия поради редица причини, които не ми се изброяват. От двете Тошибата е с повече екстри и по-добри данни. Мицубишито е по-тихо! Спрямо цена, качество, възможности, сервиз, Тошибата е по-добрия избор, макар, че за спалня този максимум е безмислен. При мен не може да качи над 380 вата, пък за равъртане на максимум просто и дума да не става. 10-ката може спокойно да се сложи в помещение за 12-ка.
Ивайло моята 13 пък често я виждам с ето такава консумация:
Аз точно за отдадената мощност говоря не бъркам нищо колега.240 вата Х 5 коп ти дава 1200 вата. теб те спасява 28 м2. иначе си он офф режим постоянно.
Цитат:
Първоначално публикувано от chachoto
Ами тя машината е направена за по-големи помещения. Точно там е идеята. Както и FD серията на ME. Разбира се, че в малки помещения ще работи On/Off. Ниския минимум не пречи на Тошибата ми да работи On/Off до -5. За мен това не са проблеми. Проблем е ако на -12 издъхнат.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1326125400[/time]_________________________________________________
Генади, явно майстора е надминал себе си. Хаха. ;) Не, сериозно аз имам малко повече загуби по трасето и от там може би не може да свали повече.Цитат:
Първоначално публикувано от genadi.tsvetkov
И Панасониците със скрол компресори слизат много ниско. Такъв е и предложеният NE-MKE, един прекрасен климатик.Цитат:
Първоначално публикувано от chachoto
Но щом не ти харесва, ти остават само 2 варианта:
10SKVP2-E
FD25VABH
Този Panasonic много искам да го тествам, но за съжаление, нямам още една стая. Скоро ще уредя някой приятел с него за да имам реални данни за сравнение.
Благодаря на всички за помоща!Ще поръчам Тошиба. :)
Няма как да съжаляваш след това. :Drinks:Цитат:
Първоначално публикувано от djsmiley
Възникна проблем.... Тошибата която исках се оказа,че не могат да ми я доставят (в Хасково не предлагат модела).Някаква идея,кой може да я достави или пък и монтира?
Обърни се към пловдивска фирма. Да видиш, как скоро ще се научат да доставят... :tazЦитат:
Първоначално публикувано от djsmiley
Питай Сашо от форума, мисля, че може да те уреди със 6-ца. На мен си ми далече.
Здравейте на всички,от Видин съм,
искам да си купя климатик ,който искам да използвам за топлене на стая северна с изолация (няма дограма ,но ще сложа) висока 240см ,широка 340см ,дълга 360см !Да харчи малко ток и да топли супер чакам бебе и мисля да го топля с климатик :)
Препоръчайте ми the best :)