Клапите играят ролята на старата духаща дограма. Тогава защо е сменяна?
Клапите играят ролята на старата духаща дограма. Тогава защо е сменяна?
без малко да се опитам да отговоря, но ще пропусна този път...пас...
най-евтино...
пускай ширма в кухнята когато излизаш, не забравяй да изключиш или намалиш конвекторите.
вентилаторчето в банята можеш да го забравиш включено за през зимата.
изолирай със щори външни или вътрешни , фолио, хартия прозорец 1 за да не трупа влага - терасата ти е остъклена този джам сигурно постоянно е изпотен.
не затваряй плътно прозорците - поиграй си малко с дръжката може уплътнението да не е обрано за да може да влиза въждух - така ще минеш без да даваш пари за клапи.
проветрявай повече : зимата студеният въздух е по-сух от топлия така ударни проветрявания може да помогнат много.
дръпни гардероби и шкафове на едно 5-10 см от стените за да може да минава въздух зад тях.
ако успееш да направиш някакво леко течение докато те няма : ще помогне.
премести цветята на жената в друга по суха стая или на терасата или да понамали поливането.
не давай да се простира вътре - аз със това не мога да се преборя
климатик наистина трябва да е в режим на ОХЛАЖДАНЕ за да изсушава.
химическите овлажнители не съм ги пробвал а и са ми казвали че не вършат работа.
електрическите са безбожно скъпи.
а за по малки сметки наистина - изолация недей да чакаш блока а ги натискай ти. и по стандарт в бг са 8см поне, но до 15 не се притеснявай не са много.
изолация, ролетни щори, нова дограма хубави стъклопакети - тогава климатик.
Ако визираш мен малко си в грешка. Споделям за гарсонерка дето давам по наем. Фугите ги запуших понеже почти правиш здрасти през тях./ от горе дори не бяха замазани, а само посипани с мозайка./ Нали се сещаш какви са фугите на горна плоча и най вече когато имаш двоен таван с оставени отвори през които навява като вали/е и тях затворих/ С течение на времето там от където се появяваше влагата взе да съхне и тапетите пожълтяха/поради липса на влага/ и всичко си дойде на място.Първоначално публикувано от climamarket
Тия клапи са пълен т...к. Коментирани са в друг форум и даже тествани. Не темперираш ли помещението няма спасение. Подобен проблем имах на вилата при яко отопление/25-6*/ на сравнително малки стаи и го реших с вентилаторни решетки в коминските тела.
не визирам никого, просто предложих едно от възможните решения на базата на това, че имам голям опит в борбата с влагата и конденза...аз не съм специалист по всичко, но което знам и най-важното съм го изпитал на гърба си го споделям без да се опасявам, че ще подведа някого с лош съвет...
Родителите ми имаха същия проблем. Всички външни стени на 1м от пода направо течаха все едно ги пръскаш с маркуча. Майка ми готви в кухнята а не отваря , че е студено, няма аспиратор, комина е затворен да не бяга топлото. Климатика набузен на 25С и влага бол.
Та реших проблема с една решетка с клапа в комина - влагата видимо изчезна и сега се борим с плесена , дето се е образувал а на пролет ще ги изръчкам за изолация и аспиратор в кухнята. :rolleyes:
Здравейте пак изчаках малко време за да видя повече отговори.
Тук за съжаление няма коминни тела а отдушника в банята е запушен някъде по горните етажи.
Стигнах до решението да взема влагоуловител. Моля ви пак за съвет какъв точно е подходящ и къде да го разположа за това жилище.
Благодаря предварително.
На твое място бих търсил вариант за елиминиране на влагат,а не за нейното улавяне.
ако ще е така - климатик топлиш и проветряваш.
битовите влагоуловители са преносими (на колелца) и обикновено са 10,20 или 30 литра капацитет на денонощие
където и да бъде поставен ако е достатъчно топло (влагата да е във въздуха, а не кондензирала по стените) той ще влагоулавя
ние работим с влагоуловителите на einhell
http://einhell.bg/?page_id=222&cat1=...ловител
climamarket доволни ли сте от влагоуловителите на ейнхел и повреждат ли се, респективно имат ли сервизна поддръжка???
С каква натовареност ги ползвате тези влагоуловители( по колко часа и колко дни в седмицата)???
Аз имам един solac който е с елемент/панел на Пелтие, но не може по производителност да се сравнява с компресорните.Върши донякъде работа, но вече го забравих, тъй като откакто сложих външните ролетни щори и конденз няма.Конденз се появява при темперарура под-6 градуса и то само в долната част на прозорците, там където стъклопакета влиза в ПВЦ профила.
П.П. Оправи си линка, че не води до продукта за който си писал.
Има един най-долу на ''отоплителна техника''.
по отношение на сервиза от Айнхел са достатъчно сериозни партньори
по отношение на влагоуловителите ние най-вече ползваме 30-литровия, който те не са успели да вкарат още в тяхната страница
http://www.climamarket.bg/?p=378
30-литровия даваме и под наем, което е доста жестока експлоатация и към момента нямаме проблеми
разполагаме и с професионален 40-литров на немската фирма Kroll, който също даваме под наем основно за отстраняване на строителна влага
едно време внасяхме и продавахме и от битовата серия на Kroll (и тя като Айнхел е китайска), но ценово нещата хич не се вързват
основния момент при избор на влагоуловител е дали той има функцията размразяване, защото ако е без нея от влагоуловител се превръща в консуматор на ел.енергия без никаква полза
през годините през ръцете ми са минали какви ли не влагоуловители и клиенти с проблем "влага и конденз", че затова си позволявам по-смело да давам съвети, но така като глдам никой не ме слуша, което си е напълно в реда на нещата за българския манталитет...
през годините през ръцете ми са минали какви ли не влагоуловители и клиенти с проблем "влага и конденз", че затова си позволявам по-смело да давам съвети, но така като глдам никой не ме слуша, което си е напълно в реда на нещата за българския манталитет...
Чета и разбирам че освен с климатици се занимавате и с топло и хидроизолация и може би с дограма.
В пълно съгласие с това ,което сте писал.
Единствено измерване на влажността на това жилище,ще даде по-конкретно решение на проблема.
Но щом човекът казва,че дрехите миришат и се овлажняват,то вероятно има повишена влажност.
Предлагам много просто действие за констатиране на влагата.
Метод на БАБА:
Нареди вестници,там където се съмняваш це мирише на влага.
Остави някоя друга страница и на пода и залепи с тиксо по стените.
Ако се овлажнят,то тогава си наясно с проблема.
Този метод ти струва О пари и никакви нерви.Направи го при по-студени дни.
бабешкия метод е добър, но е функция на температурата и не е точен, най-добре е да се работи със сухия и мокрия термометър като за целта ни трябват два стари живачни термометъра като единия си остава сух, а другия е с нахлузен навлаженен фитил, т.е. на повърхността на термовземане се осигурява възможност за постоянно изпарение
разликата в показанията на двата термометъра по таблицата дава много точна представа за влажността в помещението