Здравейте,
Пиша тук с надеждата за компетентно мнение от изпатили и имащи опит в сферата.
Та проблема е следния, това лято сложихме алуминиева дограма и докато времето беше сухо нямаше проблем. Обаче както сигурно се досещате когато дойде по влажното време се появи влага (много влага) навсякъде. Тази има решихме да се отопляване с конвектори, закупихме 2 броя и с времето влагата все повече избиваше. Чистенето на мухъл и бърсането на влага станаха основно занимание .
Та питането ми е следното: Как най ефективно да се намали влагата, и евентуално сметките за ток ( от прочетеното тук ми се струва, че хора отопляващи по големи помещения плащат по малко) тя сега варира от 170 - 200 + лева.
Казаха ми, че климатик ще ми свърши работа за влагата отоплението, но пък ми казаха, че не мога да отоплявам цялото жилище с един климатик. Съшо така искам да попитам има ли такова нещо като климатик с едно външно тяло и 2 вътрешни.
Тук прилагам аматиорска скица на помещението:
Uploaded with ImageShack.us
Като разположението е както следва:
1 Прозорец на спалнята (външна стена)
2 Прозорен на кухнята (външна стена)
3 Врата към остъклена тераса
4 Врата към спалнята (седи постоянно отворена)
5 Врата към кухнята (и тя е отворена)
6 Врата към банята
7 Входна врата
Помещенията не са големи
Спалня 270 х 330 см
Кухня 210 х 250 см
Коридор 110 х 250 см
Височината навсякъде е 250 см
Жилището е панелно, без изолация. Конвекторите сега се намират между 5 и 6 на стената в коридорчето, а втоият е между 1 и 3 на стената в спалнята. Затоплят задоволително, като в кухничката си е хладно.
Ако има нещо което съм пропуснал кажте да го допиша.
Моля за съвет!!! Биуджета не е много голям, около 1000 лева на изплащане гледах климатик.
Благодаря предварително на всички прочели темата
Приятен ден