Резултати от 1 до 4 от общо 4

Шум вибрации от външното тяло на климатика

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Feb 2012
    Мнения
    2
    #1

    Шум вибрации от външното тяло на климатика

    Здравейте,
    Бих искала да се включа в темата за климатици. Виждам, че има опитни и хора, които са наясно с работата на климатиците. Ще съм изключително благодарна да ми дадете съвет или поне да ме насочите как да процедирам. Имам проблем и той е следният- външното тяло на климатика- Панасоник 9 - ка ( най- последен модел) издава шум и вибрации, които се усещат вътре в стаята. Съседите ми казаха,че също много се усеща и при тях. И това е и при ниски обороти и при високи обороти. Така се усеща, че всичките стени на стаята вибрират и като че ли в някои моменти стената на която е монтиран ще се разпадне . А климатика е нов- от октомври месец миналата година. С няколко думи, обаче ще опиша от къде се появи това, защото до преди 2 дни го нямаше. Външното тяло е монтирано точно под един от улуците на кооперацията, които обаче се оказа, че имат теч- поредният некачествен продукт в България. И така при слънце, леда се разтопява и се стича върху климатика, но когато паднат температурите всичко отново замръзва и висулките които се получават са около 2 м дължина. Почиствах го няколко пъти, но това е като да тичаш срещу вятъра. Около три дни не го почиствах, но когато погледнах върху него се беше натрупал страшно много лед- около 5 пръста дебелина,а имаше и отстрани и отзад, дори някои от ламелите се изкривиха. И така с големи мъки и 2 часа време го почистих изцяло, включих го на режим охлаждане за 30 мин и след това го превключих на топло и тогава разбрах, че нещо не е както трябва- появи се шумът, трептенето. Възможно ли е да се е денивелирал, или проблема е другаде? Иначе климатика е в гаранция и си мисля дали да не се обадя на фирмата за поддръжка. Но пък може и да не ми обърнат внмание и да ми кажат: неправилна експлоатация. Моля, дайте ми съвет какво би моглио да се направи.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    1,481
    #2

    Re:Шум вибрации от външното тяло на климатика


  4. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #3

    Re:Шум вибрации от външното тяло на климатика

    Трябва да провериш дали парче от перката на външният вентилатор не се е счупило удряйки в леда и така да се е получил дисбаланс. По начина, по който описваш нещата е много вероятно.

  5. Novice
    Тук е от
    Feb 2012
    Мнения
    2
    #4

    Re:Шум вибрации от външното тяло на климатика

    Perkata e nared, zashtoto leda ne e dostignal do neia. Dnes obache zabelizavam, che ima malko natrupan led varhu samiat klimatik- po lamarinata i shuma e mnogo lek. Ima li veroiatnost ot natejavaneto na leda, da se e deformirala po niakakv nachin lamarinata,a ot tam da se otraziava i na perkata pri vartene? Predpolagam che v momenta v koito se stopi, shte se poluchi otnovo sahsiat zvuk i vibracii. Napravi mi vpechatlenie che shuma se zasilva s uvelichavane na temperaturnite gradusi ot distancionnoto. A tezi tamponi , kade tochno se montirat, po kakav nahcin. Ako shte se poluchi s tiah shte go napravia?

    Пиши на кирилица!
    Jackas

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. как се монтира външно тяло с цел най-малко шум и вибрации
    От acho-bacho във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 11
    Последно: 21-10-14, 13:39
  2. Отговори: 3
    Последно: 03-04-14, 16:35
  3. Вредно ли е за външното тяло на климатика....
    От marian1 във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 23
    Последно: 07-02-13, 18:50
  4. Вибрации във вътрешно тяло
    От kebo във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 10
    Последно: 14-12-09, 15:25
  5. Panasonic CS/CU-PE9DKE - вибрации от външното тяло
    От MikiOne във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 16
    Последно: 05-01-08, 16:49

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе