Как би работил климатика, ако външното тяло се монтира в затворено помещение (гараж)?
Ще се подобри или влоши работата му и въобще редно ли е такъв монтаж?
Как би работил климатика, ако външното тяло се монтира в затворено помещение (гараж)?
Ще се подобри или влоши работата му и въобще редно ли е такъв монтаж?
Работи си, работи... Зависи, колко е голям гаража.
А ако се остави отвор за проветрение, решава ли по някакъв начин проблема?
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1335036678[/time]_________________________________________________
Климатика ми е монтиран, но е на място което е предвидено за гараж. Та питането ми е затова, дали да направя само навес за колата или може да го затворя и да стане гараж, но така затварям и външното тяло.
... Ако ще правиш гараж, след това може да го качиш отгоре.
Имаше едни теми за монтаж на външно тяло в "гълъбарника" (подпокривното пространство) или на последния етаж на коридора на блок. Поразтърси се из форума, там доста се изписа по въпроса.
Доколкото си спомням от гимназията, климатикът затова се нарича "термопомпа", защото успява да "изпомпи" топлина от по-студено тяло към по-топло. Запомнил съм го, защото на практика нарушава II-я принцип на термодинамиката. Та изпомпването като става от среда с по-ниска температура, то се приема, че тя е с неограничен капацитет - това е атмосферата. И ако затворим външното тяло в някакъв краен обем, то топлината от този обем ще се "свърши" и климатикът ще спре да работи така, както се очаква от него, т.е. ще спре да топли. Mega е доста по-кратък!![]()
![]()
Кое ти е по-скъпо - колата или климатика? Направи си гаража, а климатика го изкарай отвън на гаража.Първоначално публикувано от petvp
Да, имаше подобни теми,или като да отвориш вратата на хладилника да изстуди стаята...![]()
Мястото е м/у къщата и оградата, която е плътен зид, та две от стените са готови. Идеята е да направя покрив и да затворя и третата стена, защото искам да отделя едно затворено пространство за инструети, велосипеди и т.н. Входа ще оставя без врати. При това положение, ще има ли проблем?
Ако не слагаш врати/четвърта стена+врати =няма проблем.
Лятото няма да го пече слънце, зима няма да го вали сняг.Ще е добре да го миеш с водоструйка или маркуч 1-2 пъти годишно.
С риск да стана много нахален:
честно казано пълен абсурд е да искаш да скриеш кйлиматик в затворено помещение и да очакваш да работи..камо ли пък да очакваш и да работи добре.
Сигурен съм че дори да му осигуриш една отворена стена пак ще му скопиш много работата...само си представи лятото каква сауна ще става в това помещение- за нищо няма да става!
Имаме подземен гараж около 500м2, в който има монтирани няколко външни тела. И климите си бацат перфекциозно.Първоначално публикувано от zandor
![]()