Здравейте, ще помоля по-опитните да споделят, върху какво да се наблегне в една профилактика преди отоплителния сезон.
Нека всеки сподели нещо полезно...
Благодаря предварително!! :rolleyes:
Здравейте, ще помоля по-опитните да споделят, върху какво да се наблегне в една профилактика преди отоплителния сезон.
Нека всеки сподели нещо полезно...
Благодаря предварително!! :rolleyes:
Много уместна тема и точно на време! Какво да се направи, за да се подготвят климатиците за зимата? Дайте ЦРУ!
Ами най-общо казано почистване на турбината и топообменника на вътрешното ако е мръсно и външното тяло.
Имаме от няколко години домашна парочистачка, която не намира особено голямо приложение из къщата. От миналата година съм го намислил, но тази ще го направя - тотално измиване на питата на външното тяло с нея. Някакви опасности?
Аз си купих обезмаслител и външното стана като ново всичко падна от вътре несъм пръскал питата ама и лятото съм го пускал 3 пъти а зимата редовно си го чистя. Едва ли парата ще скапе нещо но и незнам какви резутати ще постигнеш.
Опита ще покаже! Там мазнини няма, но има доста натрупана мръсотия от "чистия" софийски въздух. Ето за това става дума: Eco Steam Buddy - www.interwood.com - YouTube
Външното си се самопичиства достатъчно добре през зимата. Само ако е на много запрашено място и е направило "китеник", трябва да се почиси с по-твърда четка. Пръскалки, водоструйки, парструйки и препарати са бонус.
Моя е на последен 8ми етаж в остаклена тераса с отворено средно крило за климатика зимата задна страна където има един паркинг няма такъв трафик като от предна страна където е главна улица и ако ти кажа че се беше наблъскал целия с прах така че София или Варна разлика няма въздуха дето дишаме е чуден![]()
И аз лятото почти не ползвам климатик. Имаше доста прах по питата. Явно филтрите са некачествени (Sharp LSR). На пръв поглед изглеждаше чист, но като се качих на един стол и огредах отблизо, се оказа, че доста прах има наслоена. И то само за една зима. Пръсках с обезмаслител и после с друга пръскалка, но с чиста вода. Сега е доста по-добре.
Внимавайте с парата да не се огъне някоя платмасова перка или турбина
Иначе да основното е почистването препоръчвам да се огледа и тавата на външното тяло да не се задръстила с боклуци които да задържат конденза...
Вчера направих профилактика на моите климатици. Едно хубаво измиване на външните тела с маркуча.
Мда,есенно почистване...на Голям Тошко.:rolleyes:
А що се отнася до "фреончето"... ? Какво ще споделите там?