Отговор: Втора употреба климатици - част 3
Цитат:
Първоначално публикувано от
bisval
Стига пишете тези глупости с вкарването на кислород. Откъде го вземате - кислородни бутилки ли Ви доставят , с ядрен синтез ли, с химично разлагане ли ?
И на мен ми стана интересно как става и се зачетох.
Кислородните концентратори имат въздушен компресор, 2 цилиндъра пълни с пелети от зеолит и резервоар за изравняване на налягането. При повишаване на налягането порестият зеолит поглъща голямо количество азот, а останалият кислород преминава в резервоара за изравняване на налягането, откъдето се вкарва вътре. Старите устройства с цикъл на 20 секунди, можеха да осигурят до 5 литра в минута 90+% кислород. Повече подробности тук:
https://en.wikipedia.org/wiki/Oxygen_concentrator
Значи ако наистина вкарва кислород, трябва да има отделно компресорче за въздух и цилиндри с абсорбиращ материал във външното тяло. Обаче не се знае, след толкова години абсорбиращия материал дали не се е изчерпал или е изфирясал.
Цитат:
Jack Krauser
трябва да има отделно компресорче за въздух и цилиндри с абсорбиращ материал във външното тяло
Да, има...Ако малко бяхте прочели темата за втората употреба климатизатори, щяхте да видите къде има качени снимки на такава система, а не да разтягате локуми за неща които не сте предполагали че съществуват.
Здравейте някой може ли да ми помогне с намирането на информация за един климатик. Става дума за Daikin ATR40EPV6 -характеристики, година на производство и др. полезни неща. Питам защото си търся климатик за помещение 35 кв.м. и ми предложиха такъв. Помещението, в което ще се ползва е в нова кооперация с изолация, западно, с френски прозорци. Благодаря предварително
Около 2000г, 13кг вътрешно тяло, 4kW охлаждане, 6kW отопление номинал, 6,7kW при 2 градуса, 200V захранване, СОР=5.02 при 6kW. на отопление. :)
Благодаря:) От Пловдив съм. Ще ме насочите ли къде мога да отида и да видя други японски климатици:)
Първо ги намери в нета и след това провери за реални наличности. Като пуснеш търсене в Гугъла ще ти искочат редица предложения. Има добри фирми в Пловдив. Не е редно тук да ги посочваме...
Здpaвeйтe ĸoлeги,имaм нyждa oт пoмoщ пo oтнoшeниe избopa ми нa япoнcĸи ĸлимaтиĸ втopa yпoтpeбa.
Tъpcя cи ĸлимaтизaтop зa cтaя 12 ĸвaдpaтa cъc cтaндapтнa ΠBЦ дoгpaмa - 1 прозорец 3,15 х 1,4м ,северно излoжeниe, тавани изолирани /вътрешно/- 10см вата + гипсокартон.
Πpeдлoжиxa ми няĸoлĸo вapиaнтa - ще напиша моделите на вътрешните тела .
Hitachi RAS-N22V
Тоѕhіbа RАЅ-221S (W)
Sanyo SAP-ZK22X(W)-B
На последния написах модела от външното тяло -
Fujitsu AO-A22A
Средна цена 530-550лв .
На друго място ми предложиха следните модели :
FUJITSU AS-J22T-W
FUJITSU AS-G22R-W
SANYO SAP-S22N-W
DAIKIN AN22GKS-W
MITSUBISHI MSZ-JXV259-W
NATIONAL CS-223EB-W
Средна цена : 850-900лв
За някои модели прочетох във форума предишни мнения , но за други не намерих .
Aĸo няĸoй имa идeя нa бaзa oпит или дpyгa инфopмaция ĸoй дa пpeдпoчeтa,щe ce paдвaм дa cпoдeли мнeниe.
Инaчe климатиците , които са с по-високата цена са в по-добро визуално състояние / боядисани вътр.тела и т.н./,не знам това нали ще ми помогне в избopa ми. Блaгoдapя пpeдвapитeлнo нa oтзoвaлитe ce.
MITSUBISHI MSZ-JXV259-W. Само дано има оригинално дистанционно. Тих е, икономичен и здрав модел. А и дизайна...:)
А от горните четири модели , които са по-евтини , какво ви е мнението ?
Sanyo SAP-ZK22X. За Тошибата не намирам информация. Явно не сте я записали правилно.
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Rumb@ta
Sanyo SAP-ZK22X. За Тошибата не намирам информация. Явно не сте я записали правилно.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=20549&stc=1
Мерси за линка!
Тошибата е малко по-мощна, но Саньото е една идея по-тихо и по-важното е че има сензор за температура в дистанционното, като така климатика следи температурата където е поставено дистанционното. Хубава екстра е. Иначе и двата са подходящи за помещението ви. Но Митсубишито е дизайнерско изпълнение и не само това, ако ви се дават повече пари.:)
Знаете ли като години и модел, кое се пада най новото Саньо (22ка) топ модел на марката?
Здравейте, търся заместител на Sharp AY S28XC, колебая се между 4 модела, като първо ще опиша помещението
1) Жилище
2) Отопление и охлаждане
3) Алуминиева, двоен стъклопакет КА стъкла
4) Изток
5) 8 от 8
6) Хол
7) тухла
8) Пловдив
9) 23-26с
10) Няма
11) кв на прозорците 3.30 *2.20
12) Телевизор, компютър
13) -15с
Квадратурата е 20кв + 7.50кв.м. коридор. Срещу хола и коридора ома кухня в която зимата работи печка чуди на дърва.
(забележка: височината на помещенията е 2.70м)
Моделите между които се колебая са 4 на брой и са следните:
1) Toshiba RAS-285UDR
2) NATIONAL CS-36RGX
3) NATIONAL CS-28RKX
4) HITACHI RAS-S36W
Благодаря предварително