Отговор: Втора употреба климатици - част 3
nikolowkz, имате нужда от машина с подобни параметри:
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27°C в помещението):
Охлаждаща мощност: 7.1 kW (0.9 ~ 7.3), 24232 BTU (3072 ~ 24915)
Консумирана електроенергия: 2920 W (90 ~ 3500)
COP: 2.43 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20°С в помещението):
Отоплителна мощност: 8.0 kW (0.9 ~ 11.5), 27304 BTU (3072 ~ 39250)
Консумирана електроенергия: 1930 W (90 ~ 3900)
COP: 4.15 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура (20°C в помещението):
Отоплителна мощност: 8.3 kW, 28328 BTU
Консумирана електроенергия: 3180 W
COP: 3.29 (средна стойност) (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Цитат:
Първоначално публикувано от
Aleksandars
nikolowkz, имате нужда от машина с подобни параметри:
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27°C в помещението):
Охлаждаща мощност: 7.1 kW (0.9 ~ 7.3), 24232 BTU (3072 ~ 24915)
Консумирана електроенергия: 2920 W (90 ~ 3500)
COP: 2.43 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20°С в помещението):
Отоплителна мощност: 8.0 kW (0.9 ~ 11.5), 27304 BTU (3072 ~ 39250)
Консумирана електроенергия: 1930 W (90 ~ 3900)
COP: 4.15 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура (20°C в помещението):
Отоплителна мощност: 8.3 kW, 28328 BTU
Консумирана електроенергия: 3180 W
COP: 3.29 (средна стойност) (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Предполагам, че от опит залагате на такава здрава ''тояга'' , но въпросът ми е тази машина с тези стойности дали и колко често ще слиза до номинала, защото средните стойности са ми малко сериозни-разбира се виждам какво дава когато взима, но все пак?
Няма как да отдава над 7.0 kW и да има COP над 5....Има си физични закони.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Този човек е доста наясно с тази материя, така че му се доверете. Машината Ви не трябва да слиза на номинал, а трябва само да го достига!
Цитат:
Rumb@ta
Проблема ви в момента е, че нямате избор на втора употреба японски климатици с висока мощност във вашият град. Ако намерите някоя фирма около вас, която има какво да ви предложи, може да се обсъдят кои модели са подходящи.
И винаги е добре максимала да е далеч от номинала, но да е достатъчен. Във вашият случай търсете корав климатик, защото тормозът ще е голям, особено лятото. Правилно сте се насочили към К2У.
Благодаря Ви! Преди 2 месеца ми предложиха от фирмата за града Fujitsu ASV403K2 2004 за 1250лв с монтажа. Но докато се чудих и замина! Хората ми казаха, че към 15.09.2016 чакат доставка и ако има нещо яко ще ми го предложат!
Тази 40-ка ще дойде слаба.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
DUNDURMA
Като собственик на магазин с бая витрини,ви съветвам да заложите повече на охладителната,а не на отоплителната мощност.изберете си си клими без екстри,но с висока мощност на охлаждане,защото зимата така или иначе витрините помагат,ма лятото е друга бира.И ако помещението го позволява(т.е. е голямо)задължително 2 машини(моят е 47 квадрата търговска част)
Варианта с 2бр. климатика и аз съм го мислил, но се притеснявам, че по големият зор е в търговската част, а в другата част няма да е комфортна температурата(лятото) прилагам снимка
Едната в търговското да е малко по-яка от другата или двете да са еднакви? бюджет +/-1600лв?!
1800 лева са две мидеи 18-ки, без монтажа. Нищо не става с този бюджет. Търси конвенционалки, на старо.
Успех!
Цитат:
dodo_pv
1800 лева са две мидеи 18-ки, без монтажа. Нищо не става с този бюджет. Търси конвенционалки, на старо.
Успех!
Дали става или не става времето ще покаже, а относно мидейките си ги слагайте у вас или където ви е кеф на вас-още първият ми въпрос е за желание за японски климатик втора употреба, а вие от тогава ме карате да слагам различно от това което искам дори и без да знаете бюджет! Дори и да не съм прав и финансово подготвен-не е това тонът за да ме информирате, че с пръдня боя не става, ако правилно съм ви разбрал!
Не сте ме разбрали правилно. Всъщност, нищо не сте разбрали:) Което, разбира се, не е проблем. Тук само си пишем, не си държим тон и опитваме да сме любезни :)
Цитат:
dodo_pv
Не сте ме разбрали правилно. Всъщност, нищо не сте разбрали:) Което, разбира се, не е проблем. Тук само си пишем, не си държим тон и опитваме да сме любезни :)
Някои само си пишете. Което е независим от мисловната дейност процес... :)
Искате да ми кажете, че една проста мидея която отдава 5,57кв на отопление и 5,28кв охлаждане и струва 800лв се справя перфектно с помещението ми с един огромен минус сметка от 150 до 200лв, а един к2у за 1600лв няма да може???
Цитат:
Kasap
Някои само си пишете. Което е независим от мисловната дейност процес... :)
По-лесно и удобно е за някои, неразбиращи прочетеното, да прехвърлят собствената си некомпетентност на автора... :)