Моят прави 57.Питах,защото не мога да направя 24 градуса в помещението и май ще се окаже,че имам много големи топлозагуби.Май трябваше да си взема пелетна камина,ама това ще стане другата година.
Преглед за печат
Моят прави 57.Питах,защото не мога да направя 24 градуса в помещението и май ще се окаже,че имам много големи топлозагуби.Май трябваше да си взема пелетна камина,ама това ще стане другата година.
presents, ще Ви помоля да пишете по Вашия въпрос само в една тема. Получава се дублиране и повтаряне.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Сложи си траф на 200в.Тези Тошиби от DR сериите в Пловдив им викат "Машината на майстора"почти няма майстор който се занимава с климатици да няма такава Тошиба.Със здраве да си я ползваш и да си пожелаем и Европейските им модели поне малко да приличат на тях,че напоследък много издънки.
Ето лист с климатици които ми предлагат, кои са най-добрите за целта?
Инверторен климатик Hitachi RAK14PECI/RAC14WECI ECO COMFORT, 12000 BTU, Клас A+
Инверторен климатик Fuji Electric RSG12LMC/ROG12LMC, 12000 BTU, Клас A++
MITSUBISHI MSZ MD 35 VA
DAIKIN FTXB 35 C
Fujitsu ASYG 12 LMCA
Nippon KFR 14 EW
Fuji RSG-12 LKC NEW
Midea MSR 24 HRN1 (R17)
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: 22GKS
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: 22EDS
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: 22FNS
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: F22GTNS
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: 22HNS
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: AN28LPS
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: AR25JNS
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: ATD22ESV6
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: F22BTSS
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: R22CSS
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: R25EDS
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: 25GPS
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: F28ATSS
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: R25JUXS
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: 28EDS
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: R28EUXS
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: F28GTNS
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: 28JNS
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: 22CRS
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: AN25GRS
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: 28CRS
ПС. Нали няма проблем да се постват линкове?
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: F28ATSS
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: AN25GRS
Рециклирани климатици DAIKIN - Модел: 28CRS
За К2У гледай от тези, другите не си струва.
Здревейте!
Решил съм да подменям стария конвенционален климатик с японски втора употреба - предлагат ми " Toshiba ras-401bdr " за около 1400 лв с монтаж. Интересува ме ако някой знае нещо повече за модела и дали цената е нормална за посочения модел на Тошиба?
Благодаря
Машината не е лоша, но е 100V. За какво помещение я търсиш. Според мен, от 40-ка нагоре е по добре да търсиш 200V машина. В случая, модела ако е 200V, трябва да е 402BDR.
- - - - - - - - - -
Само нисък клас на известните марки. Не ги сравнявай, като параметри с тия трите отгоре - подобни нови за европейския пазар няма.
Ново да ,читаво за 22 квадрата да , за хиляда лева---- под вола теле иии зимата свърши :) Дефинирай читаво щото да не ни изкарат секта сега тук клошарите .
То и неото ти е било ново ама никога не е било читаво. Накрая ще се наиграеш ,според мен много хора ти дадоха съвет, мисли и действай парите не винаги са важни това е важна инвестиция не е тостер.
Желая ти късмет с избора :cool: подкрепям колегата tony34al виж какви зверове отглежда ....все dr series from jp.:)
M.Schumacher Опиши откъде си, за какво помещение ти е нужен и за каква температура желана в него . За около 40 ка е най добре 200 волта а не 100 волта:)
checho_85, според мен трябва да прецизираш приоритетите си. Дори да подмениш Нео-то не може да очакваш голям спад в сметката. Реално, според мен, с висок клас климатик може да спестят макс 10-15 лв на месец спрямо такъв от нисък клас. Естествено ако случая е ,че Нео-то спира да топли под -7,8 градуса и пускате духалка случая е различен...тогава може да се достигне значима икономия след смяната. Все пак сред 2-рата употреба японски има много по-сериозен шанс да попаднеш на "спестяващ" климатик с голям КОП, докато сред новите до 1000лв, може и да топли, но икономия няма да е най-силната му страна.
И помни че Коп scop не топлят, само правилната машина ,правилно оразмерена, от правилната фирма ,на правилното напрежение само тогава може да имаш комфорт, ниски сметки за ток и климатик ,който да не ти вдига Юргана ;).... подсказах ти достатъчно ... от японските нещо с 28 в модела .
:offtopic:Малко извън темата. НЕО-то не спира да топли. Моето е пробвано до -23 гр., но след -20 не изключва и му трябва малко помощ за 21 кв.м. Подразбира се и размера на месечната сметка за ток.
- - - - - - - - - -
Интересно, ако не съществуваше BDR402, а само BDR401 какво щяхте да напишете. При К2У взимаш най-близкото до това, което ти трябва и го има в наличност. Машината е отлична: 2008г., самопочистване на филтрите, плазма, аспирация, чудесни КОП и ЕЕР, минимум 50W. Единствено и липсва индикатор за текуща консумация и др. на вътрешното тяло.
Цената е около 1400лв, но дали ще намериш точно този модел наличен е въпрос на проверка по фирмите.
Благодаря на всички, исках да се уверя, че разликата не е 100 лв за същото качество климатик. В понеделник отивам да ги видя тези.
Защо смяташ, че само 10-15 лв ще е по-ниска сметката? Аз се надявам на доста повече, в момента по много точни данни това нещо харчи 100-130 лв на месец зимата, докато според мен един читав климатик би трябвало да харчи не повече от 40-50 лв. Това е основната цел да искам да го махна това умряло НЕО :)
Благодаря още веднъж на всички.