2 Прикачен файл(ове)
Отговор: Втора употреба климатици - част 3
Цитат:
Първоначално публикувано от
repoii
инфо за cs-x280c
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=28677&stc=1
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=28676&stc=1
Система nanoe - пречистваща въздуха система (пречистване на въздуха чрез активиране на е-йони деактивиращи бактериите и плесените във въздуха), подобряваща неговото качеството и работеща в комбинация с функция меко изсушаване - спомага предотвратяването на рязкото намаляване на влажността в помещението (прецизен контрол върху относителната влажност (Relative Humidity) в помещението при поддържане на зададената t°C);
Сензори за присъствие - контрол на температурата и предотвратяване на загуби на електроенергия (при отсъствие на хора в помещението, климатикът намалява своята мощност и постига допълнителна икономия на електроенергия);
Светлинен сензор - сензор за слънчева светлина- при намаляване слънцегреенето се намалява и охлаждането с 1,2 градуса. Това предотвратява излишния разход на електричество;
Система за почистване на филтрите на климатизатора (свързана с аспирация), както и на изпарителя след работа, предотвратяваща образуването на микроорганизми във вътрешно тяло;
Patrol sensor за следене качеството на въздуха;
3D I-see сензор - сензор който сканира пространството в сектор 150° и различни точки в едно помещение и по този начин съставя постоянна картина на стаята, която ще се климатизира. Чрез термография сензорът улавя и човешко присъствие. Интелигентна технология предоставя възможност за локално регулиране на въздуха спрямо местоположението на хората в помещението;
Няма да сбъркате, но аз бих взел Panasonic-a...
Благодаря,да си жив и здрав.Днес ще питам за цена на Panasonica и ако ме устройва го вземам.
Цитат:
repoii
Благодаря,да си жив и здрав.Днес ще питам за цена на Panasonica и ако ме устройва го вземам.
Здравейте,капарирал съм panasonic-a тази седмица трябва да го сложат.Благодаря на Aleksandars ,за съветите и инфото.
Здравейте,какво мислите за рециклираните климатици?Голям риск ли е и да не рискувам?
Цитат:
UNREALIZABLE
Здравейте,какво мислите за рециклираните климатици?Голям риск ли е и да не рискувам?
чукча не читатель чукча писатель:confused:
Цитат:
UNREALIZABLE
Някой път и нов да вземеш, може да е още по - голям риск.
Предложете някоя фирма за Варна
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
На каква цена го спазари?
Цитат:
repoii
Здравейте,капарирал съм panasonic-a тази седмица трябва да го сложат.Благодаря на
Aleksandars ,за съветите и инфото.
Абе хубави са тези К2У-та ама не може да се разчита на тях за отопление мамка му. Едно прекъсване на тока при -10 малко след като тръгнат всички на работа, и ти отив темперирането на помещението по дяволите.
Няма ли японски с ауторестарт?
Купи си една китайска пръчка-всичките я имат тази екстра. Разглеждам климатици-сина търси за кухнята. Вчера му споменах за нов климатик от една нова за тук марка, доста спрягана във форума и днес реших да ги поразгледам. Честно казано изпаднах в потрес-максимум на 12-ка по-нисък от максимума на най-базовата японска 7-ца. Минимум поне х 3.5-4. Няма да е нов-ще е К2У, пък бил той и по-скъп от някое "ново съкровище"! Нека да няма ауторестарт!
Ако има постоянно човек вкъщи съм съгласен.
При нас по два-три пъти на седмица вечер като се приберем от работа часовника на фурната мига. Съответно е спирал тока.
Цитат:
mimojef
Ако има постоянно човек вкъщи съм съгласен.
При нас по два-три пъти на седмица вечер като се приберем от работа часовника на фурната мига. Съответно е спирал тока.
Няма спор-всеки изгражда приоритетите си според условията. При нас няма постоянно човек в къщи и нощно време спим, обаче токът спира много рядко и от друга страна дори да е спирал, климатиците бързо наваксват температурната разлика.
Тъсите проблема на погрешно място. Не са калпави климите, а доставчиците на ток.
Може би е възможно да се заобиколи тоя проблем при някои модели. Трябва да се пробва при кои.
Примерно да се тества със зададен timer ON, как се държи.
При National X405A2 има 2бр. таймери ON и 2бр. OFF, които си остават активни, докато не ги деактивираш.
Достатъчно е да ги зададеш веднъж. Обаче таймерите са в климатика! Като спре тока не е ясно дали ще се запомнят и дали ще задействат изобщо, или със закъснение според спирането на тока. Трябва да се пробва.
При Toshiba 365UDR обаче таймера е във дистанционното и е нужно да цели климатика. То ще излъчи сигнала в избраният час. Дали ще тръгне климатика, не знам. Мисля, че не остава за постояно таймера и трябва да се избира всеки ден.
Трябва да се тества и симулира за да се провери.
Примерно часа на дистанционното е 18:00ч. да речем и климатика работи, задаваме таймер ON за 18:10ч. Дръпваме щепсъла за 5 мин. и го включваме пак, чакаме. В 18:10 трябва да се включи ако всичко е наред. Възможно е да се включи в 18:15, което е малко кофти. Или изобщо да не се включи. :(