Отговор: Втора употреба климатици - част 3
Здравейте, от известно време чета форума, пред избор на климатик съм.От доста време гледам, че много хора предлагат К2У, но аз въобще не се бях хванал да проверя,(Скептичен съм) до вчера.
Нараво останах шокиран, какви параметри имат японските машини.Даже ми се струват нереални.Харесах сиhttp://klimafrost.com/recikliran-kli...ba-ras-225ud-m.Не знам дали го имат наличен след празниците ще ида да проверя какво имат, но казаха, че за момента имат над 40 модела, като за мен.Като за мен означава: спалня 12кв.м. вътрешна, само с една външна стена водеща към тераса.На последен етаж съм няма подпокривно пространство, над мен е открития космос, изолация на тавана ще има чак на пролет.Стаята я грея с духалка 2Kwh. Като в най-големите студове и трябва доста време за да стопли.Ще се радвам и на други предложения ако има.Ще ми се машината да има нисък минимум, и да не го покачва, без да има нужда.
П.П. За софийските зими ще се ползва климатика.
Сайтът им никога не е актуален. Трябва да идеш на място да видиш с какво разполагат. Също така, само един от двамата им продавачи разбира от климатици и може да ти помогне реално с избора - слабичък момък. Другият е един по-едър и висок и не е много в час.
Не знам дали е реклама, ама имам 5 климатика от тях и засега съм доволен - няма проблем с никой от тях. Един е вече на 4г, един на 3г, други два са на 2г, последният направи 1г преди седмица.
Аз бих избрал Sanyo NT22P.
Цитат:
Първоначално публикувано от
gerhar
Аз бих избрал Sanyo NT22P.
А защо точно него?
Здравейте, изчетох много от мненията, но не намерих информация за конкретния ми въпрос (ако съм го пропуснал се извинявам).
Трябва да намеря решение за отопление на работно помещение около 35 кв.м. с височина около 3,80 м., една западна външна стена с 5 см изолация с около 8 кв.м. дограма винкел (ще се сменя, но на пролет с пвц).
Вариантите са 2 за сега: таванни касетъчни инвертори Дайкин рециклирани - RZYP80 и RZYP112, втория е по-мощен за помещението (около 120 куб. м.)
Не успях да намеря никаква информация за тези модели освен сайтове на японски (с Гугъл преводач не се получи).
COP на първия е 3.92, по-големия е 4.10. За отопление при отдавана ном. мощност 8/11.2, консумират по информация от фирмата 2040/2730 W.
Идеята ми е да взема нещо, което няма да работи през повечето време на 100%,за да се постигне икономия въпреки загубите от височина и остъкление.
Впечатленията ми са за отопление с дърва и газ, за климатици не съм ползвал. Предварително благодаря на всеки за мнението и отделеното време :) За Варна е питането.
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
2 Прикачен файл(ове)
Прикачен файл 29941
- - - - - - - - - -
Това чудо го взех преди 7 години и работи безотказно но сега работи когато поиска и няма човек който да се навие да го погледне. Така че си правете сметката като купувате втора употреба
- - - - - - - - - -
Прикачен файл 29942
От кого сте закупили машината?
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
От когото и да я е закупил, 7 години я е ползвал. Колко още трябва да изкара, преди да се смени с нова? Т'ва да не е мандра?
Е, защо?
Цитат:
dodo_pv
От когото и да я е закупил, 7 години я е ползвал. Колко още трябва да изкара, преди да се смени с нова? Т'ва да не е мандра?
И що да не опита да я оправи?
Аз бих я свалил и пратил на Aleksandars или Rumbata например - за диагностика.
Ако цената на ремонта ме устройва - да я прави.
Ако не - за части.
Защото горчивият ми опит подсказва, че скоро след като почнеш да чоплиш по хладилната част, си заминава компресора!
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Цитат:
dodo_pv
Защото горчивият ми опит подсказва, че скоро след като почнеш да чоплиш по хладилната част, си заминава компресора!
Ще се доверя на опита ти, предвид това че не си чопля хладилната част, а като имам проблем се обаждам на когото трябва. :Drinks:
Касапе, убягват ти 2 много важни неща:
- много са малко хората, които знаят къде точно да отидат за помощ;
- практиката при работа по хладилната част на непрофесионални (домашни) климатизатори се разминава радикално с техническите изисквания в повечето случаи, което обрича машините на R410 и донякъде на R32.
Не ми се коментира, че пак ще се започне едно писане...
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Цитат:
Aleksandars
Е, защо?
Aleksandars имаш ли впечатления или информация за Дайкин рециклирани - RZYP80 и RZYP112?
Благодаря предварително.
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk