Отговор: Втора употреба климатици - част 3
Цитат:
Първоначално публикувано от
pachozla
Здравейте моите несгоди с този климатик се задълбочават днес при почистване на праха на вътрешното тяло четката опря в турбината и се отчупиха няколко парченца от турбината. В последствие на това започна да вибрира и аз го спрях . Та въпроса ми е от къде мога да намеря турбина
Това е знак от съдбата.
Само трябва да го разтълкуваш.
Цитат:
pachozla
А от къде мога да купя нова или втора употреба
Пиши на Александър, може и да ти намери и го разпитай дали и къде може да ти балансират турбината наново.
https://forum.setcombg.com/members/aleksandars.html
Цитат:
pachozla
Здравейте моите несгоди с този климатик се задълбочават днес при почистване на праха на вътрешното тяло четката опря в турбината и се отчупиха няколко парченца от турбината. В последствие на това започна да вибрира и аз го спрях . Та въпроса ми е от къде мога да намеря турбина
- - - - - - - - - -
Климатика Hitachi RAS-KJ28A
A, турбината въртеше ли се, когато четката опря в нея?
Цитат:
pachozla
- - - - - - - - - -
Климатика Hitachi RAS-KJ28A
Цитат:
pachozla
Здравейте имам проблем с климатик Hitachi след монтажа му за един месец навъртя 500 kw/h. Поставен е в панелен апартамент в хол. Климатика е 14 ка по съвет на фирмата от която го купих . Това възможно ли е . Става въпрос за предния месец когато не
беше студено .
Аз може и да съм малко тъп, ама не разбирам нещо и ще питам.
Искаш да оправиш (смениш) турбината на климатик, който ти е навъртял 500kwh за топъл месец?
Някой от Сраната на изгряващото слънце е взел правилното решение .
Ако нямате какво да кажете по темата, кажете го другаде...
Ми казахме достатъчно.
За неразбралите малко по-ясно:
За 100лв на месец трябва освен филтрите на климатика да чисти и целия апартамент, а ако и ме топли си заслужава да се инвестира в силикон и духалката.
Ами нали трябва да се пусне да върви да се види проблема.
pachozla, един въпрос към Вас. Фирмата която Ви е продала и монтирала машината, как подходи към предложението да закупите този модел? Мисълта ми е, направиха ли оглед, на каква база Ви предложиха модела?
Александър, каква е вашата „диагноза “ за „поведението “ и високата консумация на климатика?
Ами обясних ме им за какво помещение става въпрос . Че ни трябва основно за отопление и ни казаха че имат два подходящи климатика за това помещение . И го дадоха за 14000 btu и казаха че ще свърши идеална работа и така.
- - - - - - - - - -
И модела е hitachi ras k28A (w)
Климатика ти по принцип е 10-ка,95% от търговците на втора употреба климатици ще те излъжат и продължават да го правят нагло.Например,22=8-ца,25=9ка,28=10-ка,36=12-ка,40=14-ка.и тн.
Цитат:
pachozla
Hitachi ras 28
- - - - - - - - - -
Стаята е 20 кв.м хол в панелен апартамент вътрешна изолация гипсокартон и вата. Интересното е че вентилатора е пуснат на автоматичен режим зададената температура е 23 - 24 градуса и те вървят почти на максимум и не намалят
necata2
дори и да приемем, че са го излъгали за мощността, нормално ли е да не може да стопли 20 кв. с вътрешна изолация и същевременно да изгори 500 кв на месец
Не е нормално,трябва да ги стопли.Като са го тествали със сигурност са го забелязали,че има висока консумация,няма да го хвърлят ама и няма да го продадат на наш човек.От тук нататък виждаш какво става.
На 100% съм убеден, че машината има проблем и не е обслужена както трябва. Тези хитачита имат читав хардуер. Друг е въпроса, че повечето занимаващи с такива машини са пълни безхаберници....
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk