Отговор: Втора употреба климатици - част 3
Сашо и Румбата може да помогнат.С друг вентил не може да се смени.Аз доколкото знам,в буталцето на вентила има два магнита,и с различното напрежение се мести на топло и студено ,след това ток на бобината не се подава с цел още икономия на енергия.Има и Фуджаци с такива четерипътни вентили.
Изпратено от моят Mi A1 с помощта на Tapatalk
Necata2, ако никой не успее да му намери този импулсен вентил, наистина може да да го подмени с обикновен, но ще му трябва второ реле и 2 диода.
Почти съм 100% сигурен че не може да му се побългари управлението на четирипътия,един път подава+-за топло после -+ за студено.сомо смяна пак от УДР,и дали е 100или200v.пак имало значение.Но нека по-знаещите да кажат.
Петко, това което го мислиш, го забрави...Специално за тошиба сме си поръчвали нови вентили от Япония... При тези модели, сигнала който се подава на бобината е импулс.
Импулс е точно, нали казах за половин секунда.
За побългаряването на електрониката не ми се занимава като цяло, но ще се справя с това, ако другият вариант е прекалено скъп.
Полярността е различна, не мисля че е с два магнита.
В момента съм го вдигнал на 40V, да видим дали ще се появи проблема.
За цените някакви насоки???
Количеството хладилен агент, няма никаква връзка с работа на вентила.
Абе, като тръгне да прави парчета и количеството има значение. Смътно си спомням че работи на -32 на единия режим и +70-80 на другия. Сега с по-голямото напрежение как е?
Тъкмо го пробвах!
Работи на отопление, включих охлаждане (все едно дефрост), пак отопление - работи.
Сега се чува тракването когато превключва на отопление, преди не можех да го чуя дори да тръгне.
И аз мисля че няма връзка, ама знам ли как е реализиран вътре.
Още повече че работи без напрежение което да го държи.
При 30V не тръгна, когато беше решил че няма да работи.
Ся да му дръпна буксата на 4-пътния и става Тошиба без дефрост. ;)
Устроен с плунжер с магнит, на който посоката се мени и е поляритета. Променливотоковите са с пружина.
На твое място щях да го заредя с везна с фреон по табела, че от преди спомена че не работил добре климатика. Ако пак ти прави проблеми четирипътния има как да го пораздвижиш по-сериозно.
Не се е влошил, освен отначало да е бил с по-малко фреон.
Не мога да преценя, щото стаята си е била хладилник винаги.
Но няма заскрежаване на ивици или други симптоми някакви.
Да не превключва докрай ли мислиш?
За раздвижването мога да раздвижа по-хубаво. ;)
Има ли магнитен сензор, който да подава обратен сигнал на управлението, къде е магнита (буталото) на вентила?
Цитат:
Първоначално публикувано от
zxc0
За раздвижването мога да раздвижа по-хубаво. ;)
Ми раздвижи го де. Изкарай буксата и и сложи две жици и на платката давай контакт за по-дълго.
Няма сензори за положението.
Щом казваш, ще го пораздвижа едно хубаво.
Сподели после как се развива случая.