1 Прикачен файл(ове)
Отговор: Собственици на климатици 100V - част 2
Конзолката - на място, иначе махнах кошуха, но пръсках абсолютно всичко, барабар и лепенките:), че голяма грозотия става, с изрязаното около пластмасите на лампички, лепенките, приемника и знакът, обозначаващ марката, както практикуват някои фирми, дето не знаят да боядисват като мен.
Обаче, наистина, сега машинката свети доста дискретно, само нощем :lol:
Ей сега отивам за лакочистителя на жената, дано да се получи с прозорчето за вълните...
-------------------
Стана! Лакочистителя размекна боята и се остърга, но е грозно :(
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=20130&stc=1
Трябваше да демонтираш пластмасичките за индикаторните светлини и приемника преди пръскането.:)
Сега освен да я минеш с фина шкурка тази на приемника и после полиране с киче и паста, но пак иска да се демонтира за по-удобно. Пък ако не ти бие на очи и така можеш да го оставиш - на приемника му е все едно при положение че няма боя.
Може да пробва и с паста за зъби.
Цитат:
Първоначално публикувано от
tony34al
И как реши, че реално е 70-80W?
с ватметър :)
Здравейте, какво мислите за тези модели:
FUJITSU AS-J28D
Daikin S28STES
Дали ще се спряват с стая около 18кв. м, 48 куб. с 1 външна стена панел с 4 см XPS и ПВЦ дограма. Благодаря предварително. Може да предложите и други модели.
моето мнение е,че ще се справят идялно,а аз бих взел фуджито
И аз мисля, че ще се справят. И двата са базови модели със сходни параметри. Аз бих взел Дайкина, въпреки малко по-високата макс. мощност при отопление на Фуджито.
Ако не можеш да дадеш съвет относно въпроса на конкретния потребител, не пиши. Спама не е желан!
- - - - - - - - - -
Уважаеми г-н модератор, аз съм му дал най-добрият съвет. Аз, за разлика от Вас не си вадя хляба с климатици на 100 волта и мненията ми са безпристрастни. Впрочем, дано поне занапред да се вслушвате в собствените си съвети!
https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...5k-rxs35k.html
Аруба, да споделиш зимата дали европейското Хитачи охлажда добре януари месец.:thumbsup: Че през юни топли разбрахме..:)
Живот и здраве, ще споделя. Неслучайно съм го сложил в 35 м2 на 3 метра височина. Очаквам да се справи, 40 кг. му е външното тяло, не като анорексичните модели на 100 волта 2-3 поста нагоре с 26 кг. външно, вътрешното пък е х2 за горе-долу същите пари. :))
Еее, значи ще смогне зимата да охлади стаята.:thumbsup:
Имай предвид, че 40кг. при европейските се равняват на 30кг. при японските.:p
Значи пак е по-добре, щото тия цитираните са по 26. :))
1 Прикачен файл(ове)
Виждаш ли това Хитачи:
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=20195&stc=1
RAS-SJ63W2
Тежи само 2кг. повече от твоя /42кг./, но отдава над 10kW топлина.
При 7,1kW COP = 4,12
И е 63-ка, а не 35-ца. Бая разлика за 2кг, а?:p
Недей да сравняваш круши с ябълки, този климатик сигурно струва към 4 бона, моят е 2 с монтажа, значи за 4 мога да сложа 2 броя 35PSA/WSA и отиваме над 13 kW и 80 кг.. Пак е повече от 10 kW и 42 кг., пък за комфортът с два климатика (35) срещу един голям (63) не може да става и дума за сравнение! :))
Те и двата ако са дърво /имам в предвид начин на работа-алгоритъм, дефрости и т. н. и т.н./, голямо предимство ще имат!