1 Прикачен файл(ове)
Отговор: Собственици на климатици 100V - част 2
Надявам се това да Ви помогне:
Модел: 2001~2003 година
Работно напрежение: 100V
Хладилен агент: R410A
Страна произход: China
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27°C в помещението):
Охлаждаща мощност: 3.6 kW (0.5 ~ 3.9), 12287 BTU (1707 ~ 13311)
Консумирана електроенергия: 880 W (260 ~ 1700)
COP: 4.09 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20°C в помещението):
Отоплителна мощност: 5.0 kW (0.5 ~ 6.6), 17065 BTU (1707 ~ 22526)
Консумирана електроенергия: 1160 W (390 ~ 2400)
COP: 4.31 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура(20°С в помещението):
Отоплителна мощност: 4.8 kW, 16382 BTU
Консумирана електроенергия: 1380 W
COP (средна стойност): 4.20 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Оригиналното дистанционно на модела е AR-GJ2. Модела може да се управлява пълноценно и с универсално управление. Модела е с Toshiba компресор и като цяло е здрав модел. Разбира се, ако е обслужена и проверена изцяло и както трябва. Имам въпрос - защо търсите управление? Не Ви ли дадоха климатизатора в пълен комплект? Бихте ли упоменали фирмата?
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=23264&stc=1
Мерси за информацията. Това с модел 2001-2003 звучи доста старинно, но засега изглежда да върши работа и си затварям очите. За дистанционно питах, защото не е с оригиналното си, а някакво General с латински букви. Работят му функциите, но предполагам може да липсва някое копче. Докато работи сигурно няма да се занимавам с друго дистанционно, но принципно ме интересуваше - предполагам точно оригиналното му няма как да се намери, освен на старо. Ако е и с йероглифи няма много смисъл, по-добре универсално. За инвертор трябва да минава нали? Това с произход Китай как да го разбирам - Фуджицу си има завод в Китай? Уж "японски", а накрая пак китайски :) BTU-то да разбирам, че е 17-ка?
Fujitsu от 2000 година, се сглобяват в Китай, независимо за кой пазар се произвеждат. За BTU -то съм написал съвсем ясно колко е при различните режими.
Цитат:
Първоначално публикувано от
i486
BTU-то да разбирам, че е 17-ка?
Ами, ако попрочетеш пак, ще видиш че е чиста 12-ка.
Кои марки още държат производство в Япония?
Някой модели на Daikin, Mitsubishi, Hitachi и Panasonic. За Европа, нищо...
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
.i486 - Това с модел 2001-2003 звучи доста старинно
--------------------------------------------------------------------------
И моите трите са от тези години на производство, но на фона на комшийските звучат доста модерно! Дори звучат е малко пресилено - не се чуват!
Здравейте,имам питане относно последната ми придобивка.Имам бутон" комфорт " на дистанционното,не ми е останало време да го пусна,за да видя какво прави.Откакто е монтиран е включен и си работи.Ако някой е наясно със тази функция и ми обясни, благодаря.
Това е климатика Toshiba G285RXE
Можеш ли да покажеш бутона/йероглифите. По всяка вероятност става въпрос за "Комфортен въздушен поток". Посредством вертикалните клапи се избира разпределение/ширина на въздушния поток. Може да става въпрос и за ауто/еко режим при който температурата се следи от сензор в ДУ.
1 Прикачен файл(ове)
Лек/комфортен въздушен поток. Може да се активира при охлаждане, отопление, изсушаване. Притваря подвижния панел и чрез вертикалните клапи осигурява комфортен поток при температура близка до зададената. Ако след активиране не може да се промени задаването на температура се отменя и тогава се променя температурата.
Пробвай го и сподели.
Колега, японската инструкция поне нямаш ли?
Намерих я но,нямам време.Ако се сетя,като си лягам ще го пробвам.
3 Прикачен файл(ове)
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=23805&stc=1https://forum.setcombg.com/attachmen...id=23806&stc=1https://forum.setcombg.com/attachmen...id=23807&stc=1
Определено за лятото не виждам ефект,духа около него си,а и беше станало по топличко от зададените 24,5*,това са часовете във които включих да го видя като консумация.
Здравейте, имам проблем с климатик втора употреба Fujitsu AS-J22W-W AO-J22W. Ползвах го три години на отопление (спалня 12 м2), като третата зима спря да работи, поръчах друг и го дадох за ремонт. Върнаха ми го от ремонт "поправен" с диагноза изтекъл фреон (наистина при свалянето имаше леко омасляване на снадките на тръбите на вътрешното тяло). Впоследствие се преместих в апартамент с парно и реших да го монтирам в кухнята (около 10 м2) - зимата да го ползвам за бързо затопляне, като така да пестя от парно, а лятото за охлаждане. Оказа се, че проблема не е отстранен, като човека който го монтира (същия който го ремонтира) не можа да се справи, независимо че се постара.
Проблемът е само на отопление, климатикът работи добре докато външните температури не паднат под 10 градуса. Тогава при включване, компресорът тръгва и след малко - 1 - 2 минути изключва и този цикъл се повтаря веднага след това. Не показва никакви грешки.
На охлаждане работи перфектно, нарочно съм го надувал на пълна мощност и съм отварял вратата към коридор и спалня за проба и ги охлажда и тях, като външното тяло се чува как работи усилено без да спира.
Ако някой може да помогне ще съм благодарен, климатикът все още е като нов и не ми се ще да го изхвърлям, но и само за охлаждане не ми е необходим. Става въпрос за София.