И двете машини работят на 100V. Този транформатор който показвате е за 115V.
а тия машинки които са на 200 волта става ли да се пуснат без траф ?
Сашо ти монтираш ли на 100 волтови клими транформатори по 20 кг., струващи около 340 лв? Само питам, можеш и да не ми отговаряш.
- - - - - - - - - -
По принцип ел.двигателите ги мори повече ниското напрежение, отколкото по-високото /машините се презапасяват откъм изолация/. Според мен би трябвало да се слага траф, но нека отговори и някой, който монтира такива климатици.
Може аз имам два климатика който им свиха трафовете преди 10-12години беше и ги пуснах на 220 гледам ги не са махнати явно още работят.
Всъщнос не е импулсно а най обикновени грецове и кондензатори това е за високото което захранва ипм модула а от него може да излиза към импулсно за ниските напрежения импулсно може да има и в вътрешното но може и да няма а да ползва захранване от вуншното.
Ако климатиците на 220 например бяха с импулсно захранване щяха без проблем да работят на места, където няма добро елетрозахранване (села и прочие, където 130 волта са често явление)
ПП Компютрите например (които са устройства с импулсни захранвания) работят без проблем на всякакви напрежения в диапазона 100-220 волта
Що въобще им слагате трафове на тия 100-волтови пущини? Кабела- право в контакта, като компютрите!
- - - - - - - - - -
Да кажем, че сме му намотали още малко жица, след като сме си го купили автотрансформаторченцето и е станало за 100V. Както и да е. Друго нещо имах пред вид.
Нещо много се оспами тая тема! Май има нужда от почистване.
Климатикът от снимката работи с траф, не по-малък от този от файла.
ми добре да ти е жив и здрав ,ние хилядите останали ползваме по евтини трафове с години ( и то на доста по скъпи машини )
Една цена забравих да изтрия, за нея се хвана . Другото гледай, майната и на цената. Трафовете си ги смятаме и навиваме сами