Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 16
Like Tree4Одобрявам

Избор на климатик за 18 кв.м. до 1600 лв.?Или ремонт на Panasonic DKE-компресор?!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Мнения
    39
    #1

    Избор на климатик за 18 кв.м. до 1600 лв.?Или ремонт на Panasonic DKE-компресор?!

    Имам Panasonic DKE от 2006г.,който днес даде грешка F99.
    След рестарт заработи като в сервиза, на база тези данни и без да го гледат, казаха компресор.Офертата е 650 лв. с труд.Гаранцията е изтекла и не знам за климатик на седем години дали има смисъл да хвърлям още пари?!

    Алтернативата - нов климатик.

    И в двата случая състоянието е депресивно,но както се казва в една реклама комфорта облекчава депресията
    .

    Нужните за комфорта данни:

    Спалня с две външни стени,апартамент : тухла старо строителство,изток-запад,междинен етаж.Вътрешна изолация с картон и вата 5 см. на всички стени и таван.Под - ламинат,а под него паркет.Площ - 17,5 кв.м.,2,50м. височина на помещението,45 куб.м.Прозорец с три камерно PVC - 2,65 кв.м.Температура,която следва да се поддържа през отоплителния сезон - 22-25 градуса.За охладжане нямам изисквания.Населено место - Плевен.

    Климатикът следва да бъде безшумен - спалня е и да топли до -15/20.Старият го правеше.Бюджет - около 1600 лв.Нещо не ми се инвестира торба пари в техника,която може да гръмне след 7-8 години.Имам парно,но го ползвам при - 20 за няколко дни.Тоест климатика не е допълнение.И ако дефроства да не стоя на студено.

    Предложенията,които ми направиха са следните с включен монтаж:

    TOSHIBA RAS-13SKVE SUZUMI - 1550 лв.

    Климатик TOSHIBA Инвертор Япония RAS-13SKVE SUZUMI SUPER PROMO :: Термо Клима Варна.



    Panasonic CS-XE12PKEW/CU-E12PKE-3 ETHEREA 2013 - 1600 лв.
    http://*********/productv/5840/invertoren-klimatik-panasonic-cs-xe12pkew-cu-e12pke-3-etherea-2013.html

    Daikin Profesional FTXS35K - 1800 лв.
    http://*********/productv/6891/invertoren-klimatik-daikin-ftxs35k-rxs35k-professional-2013.html
    Fujitsu ASYG12LMCA/AOYG12LMCA 2013

    Инверторен климатик Fujitsu ASYG12LMCA/AOYG12LMCA 2013

    Има ли нещо по-добро в рамките на този бюджет?Въпросът е наболял и търся бързо разрешение ако се застуди и Панасоника почне да се самоизключва все по-често.
    Този пост е редактиран от tikettiket; 31-10-13 в 14:15.

  2.  
     
  3. Member Аватара на mirandi
    Тук е от
    Feb 2013
    Мнения
    419
    #2

    Отговор: Избор на климатик за 18 кв.м. до 1600 лв.?Или ремонт на Panasonic DKE-компресор?!

    Този пост е редактиран от mirandi; 31-10-13 в 00:12.

  4. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG
    Мнения
    2,341
    #3

    Отговор: Избор на климатик за 18 кв.м. до 1600 лв.?Или ремонт на Panasonic DKE-компресор?!

    Предлагат се рециклирани компресори за този модел, ето ти темата:

    https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...nic-12dke.html

    Друг вариант е обратно изкупуване на стария ти климатик и монтаж на нов Панасоник, пак предлагано от варненския сладур Ефендулов
    mirandi одобрява това.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Мнения
    39
    #4

    Отговор: Избор на климатик за 18 кв.м. до 1600 лв.?Или ремонт на Panasonic DKE-компресор?!

    Кажете читав /изпитан/ сервиз в Плевен за ремонта на компресора,защото нямам технически познания за демонтаж/изпращане и обратна инсталация.
    Panasonic CS-XE12PKEW/CU-E12PKE-3 ETHEREA 2013 не ми го препоръчаха понеже бил с нова за тази година конструкция на външното тяло и не бил изпитан.Дали е така? То и без това съм разочарован от марката,не че нямам още един от следваща серия...

    При Fuji/General/Fujitsu има ли кипене на фреона вследствие използването на тръби с по-малък диаметър?Имам конвенционал Fuji RS-12 UC и там се чува това бълбукане,а тръбния път е в рамките на стандартния монтаж.

    Каква е цената на обратното изкупуване на повредения климатик,евентуално с нова машина?

  6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #5

    Отговор: Избор на климатик за 18 кв.м. до 1600 лв.?Или ремонт на Panasonic DKE-компресор?!

    Колега "обратното изкупуване" на вашият панасоник не си струва- има предложени цени, но те са в рамките на 150 лева за панасоник с повреден компресор като вашият(този въпрос вече е дискутиран във форума).

    Ако дадете отговори на тези въпроси: https://forum.setcombg.com/%D0%BE%D1...%B8%D0%BA.html може да посочим подходящ климатик.

    Има търговци и техници/монтажници във форума които няма да пропуснат да ви рекламират било панасоник, било самсунг.Не че другите марки климатици са "цвете за мирисане", но при една немалка част от тях може да си "спестите" нервите, времето и парите от евентуална повреда, тъй като дори и да имат някакви недостатъци, то поне не им се трошат толкова лесно компресорите като на панасоник и няма такива оплаквания във форума.Рядко може да се случи нещо по електрониката, но в повечето случаи повредената електроника е в следствие на токови удари, пренапрежения и други такива неразбории за които основна вина имат дружествата доставчици на ел.енергия.

    Имаше доста разгорещени спореве дали повредата на компресорите се дължи на софтуера или на самият компресор.Твърдеше се че дефект дават само климатиците от серията с означено външно тяло DKEW на панасоник.Впоследствие след като се разрових се оказа, че този компресор е влаган и в други модели климатици на панасоник и 7-8 години по-късно "скрап историята" на панасоник с дефектния компресор продължава да дава своите плодове ...

    Някои твърдят, че това било "далавера" на К&K които тогава били вносители.Ако е така защо панасоник не ги е санкционирал за тази далавера и те продължават да са официален вносител?Някой лъже, въпросът е кой?
    За последните години не знам какво е качеството на панасоник, но и не искам да знам от свой личен опит.От чужд личен опит може-тогава нервите, времето и парите които са загубени са чужди, а не мои.

  7. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG
    Мнения
    2,341
    #6

    Отговор: Избор на климатик за 18 кв.м. до 1600 лв.?Или ремонт на Panasonic DKE-компресор?!

    justify, много добре знаеш, че се трошат само компресорите на ДКЕ серията и то поради простата причина, че проблемът е в софтуера на климатика, а не в самия компресор. Грешката беше с термошока, който изпитва компресора при дефрост. Затова други модели със същия компресор нямат този проблем. Относно времето и нервите бих искал да попитам, коя от другите марки би реагирала толкова адекватно, на сериен дефект с такъв мащаб, както реагираха от Панасоник?

    КиК редовно биват санкционирани за далаверите, които правят. Правата на вносител няма да им бъдат отнети поради простата причина, че ПРОДАВАТ МНОГО и то не само климатици, ами цялата гама електроуреди на въпросната марка. Решенията идващи "отгоре" относно санции и такива неща са по-скоро политически решения и от тях зависят продажбите на всичко, а не на няколкото хиляди климатика на година, от които не се печели нищо...
    dodo_pv и mirandi харесват това.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Мнения
    39
    #7

    Отговор: Избор на климатик за 18 кв.м. до 1600 лв.?Или ремонт на Panasonic DKE-компресор?!

    Допълних данните, за да може да се посочи оптималния климатик!

    Искам машината да работи и да забравя,че съществува.На мен ми предложиха 80 лв. за обратното изкупуване - за сведение.

    За това искам да чуя и мнения колко струва реално отремонтирането и колко живот може да има климатика,което е част от въпроса климатиците от този клас колко живот средно имат.Токови удари засега не съм имал,но пък и имам застраховка домашно имущество,което ме успокоява.Щото не се е стигало да опирам до нея.

  10. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #8

    Отговор: Избор на климатик за 18 кв.м. до 1600 лв.?Или ремонт на Panasonic DKE-компресор?!

    ТОК от АДа -разбрахме, че обичаш панасоник и самсунг, разбрахме и на какво се основава тази "любов" -на икономически интерес.
    Само като погледна постовете ти-всички "възхваляващи" панасоник и самсунг и фактите стават ясни ...

    Във финландския форум Google Преводач са писали достатъчно за панасоник и ГРЕШКА H99; F90;F99 и другите панасонико-компесорни грешки ...


    Ами като е проктантско -заводски заложен дефект още при производството сменете му го на момчето без пари.Все пак дефекта е в резултат на проектанско-прогамистка недомислица на инженерите на панасоник.Някои производители си изтеглят "стоката" от пазара или си викат клиентите в сервизите и всичко е безплатно за потребителя.

    Вие ли ще си бръкнете в джоба да платите грешката на инженерния състав на панасоник???На това момче кой ще му заплати???

    Или просто за да са ни пълни джобовете, старата песен на нов глас...

  11. Novice
    Тук е от
    Oct 2013
    Мнения
    8
    #9

    Отговор: Избор на климатик за 18 кв.м. до 1600 лв.?Или ремонт на Panasonic DKE-компресор?!

    Колегата justify го подкрепям напълно.Всичко което се продава в техното няма нищо общо с истинските марки Панасоник,Хитачи,Самсунг.Който иска да си играе само с ремонти да ги ползва.Ще споделя един реален случай с Митсубиши електрик удря мълния лятото едни фургони. До тях има една кафе машина(изгоряла) в единя фургон има мидея (фираа) в другия митсубишито само рестарт и машината тръгна.Сваляли сме митсубишита на по 13 години за преместване от офис в друг офис и компресорите бяха в идеално състояние(машините са работили почти постоянно и лято и зима).Панасоника на техното компресора си е направен да се предава горедолу на 7 -8 година максимум освен ако климатика не се ползва тогава може и 20 да изкара.

  12. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,511
    #10

    Отговор: Избор на климатик за 18 кв.м. до 1600 лв.?Или ремонт на Panasonic DKE-компресор?!

    @Justify,
    Парен каша духа. Скоро такава глупава грешка, като тази в серията DKE, от Панасоник едва ли ще направят. В момента се борят да си възвърнат доверието на потребителите и бълват разни неща на дъмпингови цени. Чакам зимата, за да съм 100% сигурен в написаното. Що се отнася до глупостите на киселия в горния пост, изобщо не смятам да ги коментирам. Не съм пристрастен към никоя марка, за разлика от много потребители тук.
    mirandi одобрява това.

  13. tgn
    tgn е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Oct 2013
    Живее в
    София
    Мнения
    126
    #11

    Отговор: Избор на климатик за 18 кв.м. до 1600 лв.?Или ремонт на Panasonic DKE-компресор?!

    MITSUBISHI Heavy SRK/SRC - 35 ZJ-S

    Ето ти вариант в рамките на бюджета

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Мнения
    39
    #12

    Отговор: Избор на климатик за 18 кв.м. до 1600 лв.?Или ремонт на Panasonic DKE-компресор?!

    В крайна сметка монтирах това: Климатик Тошиба RAS -B13N3KV2-E/RAS-13N3AV2-E.

    Въпросът който се появи - поддържа ли този климатик зададената му температура или държи по-ниско?

    Поставен е на 23 градуса,навън е 17 и той е он-оф,с доста големи паузи.Вътре не,че е студено обаче Панасоника в другата стая духа топло на същите градуси и почти не изключва,с редки повеи на хладен въздух,т.е. топлинният комфорт е като че по-голям.Гръмналият климатик също грееше повече.

    На какво се дължи това - да вдигам ли температурата по дистанционно,да сменя ли няколко пъти режима или просто Тошибите/ата не спазва/т зададената температура и трябва да се лъжем.Като го сложа на 25 градуса светва лампа PRE.DEF на вътрешното тяло,после изгасва и почва да работи.

    Споделете какво мислете,че нещо се ошашках и почнах да се замислям дали не сбърках в избора.

  16. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv
    Мнения
    9,759
    #13

    Отговор: Избор на климатик за 18 кв.м. до 1600 лв.?Или ремонт на Panasonic DKE-компресор?!

    Не си сбъркал с избора...

  17. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София
    Мнения
    542
    #14

    Отговор: Избор на климатик за 18 кв.м. до 1600 лв.?Или ремонт на Panasonic DKE-компресор?!

    Да не го ползваш на автоматичен режим .. На топло , фан на ауто и само градусите . Сега е топло и аз лично предпочитам да топля с климатика в хола и спалнята ( в хола 24 в спалнята 22 и кеф , тошибата изчаква застудяване )

  18. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Мнения
    39
    #15

    Отговор: Избор на климатик за 18 кв.м. до 1600 лв.?Или ремонт на Panasonic DKE-компресор?!

    Не е автоматичен режима.Интересното е в какъв диапазон между зададена и мерена температура реагира?Явно алгоритъма на работа на различните климатици се подчинява на други правила.

    Каква е разликата впрочем между автоматичен режим и ONE-TOUCH /автоматичен режим за потребители от даден регион/?

    Има индикато FILTER на вътрешното тяло - какво индикира или е предназначен за следвашата серия DAISEKAI понеже ми се струва,че ползват кажи-речи еднакви тела с някой доработки?

    Има един хартиен филтър със зелено и синьо лице/гръб как се ориентира цвета при поставянето и кога да го изхвърля или се пере след употреба.

    Благодаря на всички отзовали се за оказаната помощ и успешна

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Daikin RXS35BVMB съвет за ремонт или смяна на компресор.
    От bebendur във форум Климатици Daikin
    Отговори: 32
    Последно: 09-01-16, 21:17
  2. Избор на плазма или ЛЕД, 42'', до 1600 лева.
    От dvd77 във форум Телевизори
    Отговори: 5
    Последно: 19-05-13, 16:30
  3. Ремонт на ротационен компресор?
    От VD във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 1
    Последно: 24-12-11, 22:42
  4. Искам да си купя климатик до 1600 лева
    От sestra06 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 46
    Последно: 01-10-10, 17:33
  5. Помощ при избор на климатик - Samsung, LG или Panasonic
    От theivo във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 16
    Последно: 10-05-08, 18:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе