Отговор: Помощ за избор на климатик за отопление!2014
Г-н Юлиянов, може да помислите върху следните модели и мисля, че няма да останете разочарован от тяхната работа и от комфорта който ще получите от тях.
Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZMX-S~SRC25ZMX-S Diamond
Toshiba RAS-10PKVP-E Super Daiseikai 5
General Fujitsu ASHG09LUCA
Sharp AY-XPC9RR
Toshiba RAS-10SKVR-E DaiSeiKai
Fujitsu AS-F22C
Fujitsu AS-W22B
Daikin S28PTEV Plasma Streamer
Точно така но зубата е 9 но никой не казва защо не е за предпочитане
Защото има висок минимум и реално консумацията на нагревателя е безумна, което е минус като се прибави към общата консумация на климатизатора. Има изписано за модела във форума и ако Ви е интересно, може да потърсите и прочетете.
Аз съм за FH25 , но не зубадана а обикновения, има най висок КОП при -15 отдава 2.5 kw при КОП 2.8. Всички изброени и предложени до тук са по назад от него по този показател.Единствен минус,но не за всеки е минимума от 1,8 kw. Това за шумният дефрост са общи приказки.Имам две машини на МЕ и двете издават различен шум при дефрост, ака се сравнят десет и те ще издават различен шум, трудно ще разбереш кога прави дефрост ако не си го поставиш за цел.
Цитат:
Първоначално публикувано от
ivan1
има най висок КОП при -15 отдава 2.5 kw при КОП 2.8. Всички изброени и предложени до тук са по назад от него по този показател.
COP-а не топли, ако ще да е 20...
Хубаво де не топли ама е показател, да вземем тогава отдадените 2,5 kW.
Цитат:
ivan1
... Това за шумният дефрост са общи приказки.Имам две машини на МЕ и двете издават различен шум при дефрост, ака се сравнят десет и те ще издават различен шум, трудно ще разбереш кога прави дефрост ако не си го поставиш за цел.
Аз имам пет различни машини, две от които не издават никакъв звук при дефрост. Общо казано, само те създават нужния комфорт за спалня. Що се отнася до високия минимум, той не е проблем за всекидневна, но е ужасен за хора в спалня, които обичат тишината. Личен опит.
1 Прикачен файл(ове)
Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
1.За какъв вид помещение ще се ползва климатикът-търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?
- жилищно
2.За охлаждане, за отопление или и за двете(цялосезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатикът?
-Главно за отопление но и за охлаждане в жегите
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението;
~32 кв.м - 2.40 таван - 77 куб.м
б) вида на дограмата и стъклопакета(дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид);
-дървен двоен стъклопакет ка-стъкло
в) квадратура на прозорците;
~10 кв.м
г) изложението на помещението;
- юго-източно
д) етаж на помещението в сградата, особености(мансардно, мезонетно, има портал и в коя част е или други особености)?
1-ви етаж от 2-етажна тухлена къща
е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н;
- хол с кухня и всекидневна
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
-къща
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?За питащи "Защо"- ето защо
-Пловдив
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
-лято 22-25, зима 19-23
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?
-тавана е със 15мм стиропор, пода със 20мм фибран ; по стените няма
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви?
- кухненско оборудване,телевизор
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатик.
- 1500-2000 с монтаж
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане?
- Лятото над 30 градуса, зимата до -15
10. ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му,разположението(или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.
Прикачен файл 14724
Някой има ли наблюдения над тези модели за стая 13кв. за отопление главно със 5 камерна пвд дограма ,понеже цените са доста близки до клима 2уп. японски
Инверторен климатик Carrier 42HVS-12/38YVS-12
Инверторен климатик Sharp AY-XP9RMR/AE-X9RMR 2014
Инверторен климатик Toshiba RAS107SKV-E5/RAS107SAV-E5 AVANT
Инверторен климатик Sharp AY-X9PSR/AE-X9PSR
Инверторен климатик Mitsubishi Heavy SRK20ZJ-S/SRC20ZJ-S
Инверторен климатик Mitsubishi Heavy SRK20ZM-S/SRC20ZM-S PREMIUM 2014
@vector
Fujitsu-General 12LTCA
@chippen
SRC20ZJ-S
То е ясно че няма пълно щастие за тези пари въпроса е да се избере най-подходящо затова искам мнения не от търговци повечето гледат да ти продаде изходното за него и що годе да задоволи клиента. Което е много лошо но така си е в бг
Гледаш машините с най-нисък минимум и най-добър алгоритъм за дефрост. Ако сложиш и филтриращи системи е добре.
vector, предвид условията на помещението, Ви трябва машина която да отдава минимум 4.5 kW~5.0 kW. Предвид бюджета, може да погледнете следните модели:
Panasonic CS-RE15QKE
General Fujitsu ASHG12LTCA
General Fujitsu ASHG14LUCA
Hitachi RAK50PPB Performance
Carrier 42UQV050M2/38UYV050M2 XPower GOLD
Samsung AR18HSFNBWKNEU Classic+
Toshiba RAS-167SKV-E5 AvAnt
Toshiba RAS-B16N3KV2-E Suzumi Plus
Sharp AY-ZP40PR
Цитат:
Денислав Юлиянов
То е ясно че няма пълно щастие за тези пари въпроса е да се избере най-подходящо затова искам мнения не от търговци повечето гледат да ти продаде изходното за него и що годе да задоволи клиента. Което е много лошо но така си е в бг
Аз мога да коментирам Toshiba RAS-10PKVP-E Super Daiseikai 5 и E9PKE (E9QKE) на Панасоник, който липсва в пост #19. Първият става със сигурност, ако при сън се спира движението на въздушните клапи, но цената му е висока. Вторият е доста по-евтин, с перфектен дефрост, но е с по-висок минимум. Но стартът му след Off е изключително плавен и не се усеща. Потърси мнение от потребители и за другите модели от пост #19.
Успех!