Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
В спалня, фуджицу не се слага. Особено нещо, което е под класа на LTC или LUC. Етерите от 2013 на Панасоник със сигурност стават за спалня, защото са тихи и не подухват при темперирано помещение, както DKE. Ако нямат мицубишита, да търсят Панасоник. Те, поне, са масови модели.
Здравейте!
Имам нужда от компетентно мнение за избор на климатик. Ето и параметрите на помещението:
1. Вида на помещението е стая в жилище.
2. Ще се ползва за охлаждане и отопление.
3. Квадратура 16 м2, кубатура 40 м3.
4. Дограма PVC, двоен стъклопакет КА стъкло.
5. Изложение на помещението източно.
6. 5-ти етаж от 7 етажна монолитна жилищна сграда - тухла.
7. Предназначение - хол
8. Апартамент
9. Желаната температура през зимата в помещението е 22 градуса.
10. Три от стените са вътрешни, апартамента над мен се отоплява, и под мен също.Изолацията е стандартна външна.
11. Ел. уредите в помещението са компютър и монитор.
12. Климатикът ще се ползва за отопление при външна температура до - 15 градуса.
Спрял съм се на този модел Daikin FTXN 25 L/ RXN 25 L инвертор
Ще съм благодарен на компетентно мнение и съвет по въпроса и от помощта на по-запознатите във форума. Благодаря! :)
Тоя Дайкин ми се вижда бая слаб,ако това ти позволява бюджета по добре си вземи Fujitsu General ASHG12LMCA
Цитат:
Първоначално публикувано от
nemo_10
Здравейте!
Спрял съм се на този модел Daikin FTXN 25 L/ RXN 25 L
Здравей,
Щото си чувал легенди за Дайкин и искаш "Мерцедеса" на климатиците ли?
Не, защото имам близки със същия и ми хареса, пък и те са доволни поне до сега. Освен това се вписва в ценовия ми диапазон. Какво друго ще предложите. 9-ка или 12-ка е по-подходящ за тази квадратура на помещението.
След като "се вписва" и "ви харесва" го купувайте :) .
Може да купите и : mitsubishi-heavy-srk25zjp-s1-src25zjp-s1 той може дори още по-добре да "се впише" :yahoo::Drinks:
според мен това е най калпавата от 4те машини ама .. мерак с пари се гаси :)
Любопитно ми е, човека на който си продавал Фх, дали ще потвърди думите ти? Защо не го поканиш тук, или питай го при него как се държи. В противен случай, според мен, няма нищо общо с мерака, а магарето зад дистанционното като в поговорката - ""Не е важно колко коня има под капака, важно е какво магаре седи зад волана!"
Моите наблюдения са, че климакома правят повече магарии от машината. На част от въпросите не отговарят, на други си противоречат, има си липса на кадри и там.....мога да изпиша още, но засега ще спра. Чудя се само, защо са "Единствените" вносители за БГ?
човека го сложи в хола си .. според мен както и да се държи за хол е приемливо .. така както и 50ката ще е в помещение в което не се спи и ще върши работа .. при мен проблем бяха ниските топлозагуби съчетани с високия минимум на климатика ,като цяло не е лоша машина като не омаловажавам някои съществени недостатъци които го правят крайно неподходящ за спалня по моите ( доста завишени де ) критерии .. инак хората спят и на конвенционални мидеи и не им пречат .. то за това има климатици от 500 и от 2500 лв
За какъв шум говорите, при ME не знам?:) Та, те машините не се чуват, като работят...супер тихи са. Ако е за този по време на дефрост, не е чак такъв проблем, поне за мен...има си едно кратко набиране, но нито е бучене, дрънчене или вибрации, като при някои други. А и зависи, колко е натоварена машината, за да прави чести дефрости. Поне, при мен FD35 не страда от излишни дефрости, а е в 65 кубика с умерени топлозагуби, като отвреме навреме може да топли и малко повече...
не ги слагай под общ знаменател .. който е проектирал FH е психопат и трябва да бъде уволнен незабавно .. не случайно цената му падна с 300-400 лв хората четат ..
Е, разбира се, но чак такава разлика да имат в начина на работа..Имал съм досег с няколко FH, но все пак не са ми в къщата:)
Отговор: Какъв климатик? Търся консултация
1.За какъв вид помещение ще се ползва климатикът-търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?
- жилищно
2.За охлаждане, за отопление или и за двете(цялосезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатикът?
-За отопление
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението;
~28 кв.м - 2.60 таван - 73 куб.м
б) вида на дограмата и стъклопакета(дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид);
-ПВЦ
в) квадратура на прозорците;
~5 кв.м
г) изложението на помещението;
-юг-запад
д) етаж на помещението в сградата, особености(мансардно, мезонетно, има портал и в коя част е или други особености)?
5-ти етаж от 6-етажна тухлена кооперация
е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н;
всекидневна с кухненски бокс
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
-апартамент
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?За питащи "Защо"- ето защо
-София
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
- Зима 20
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?
- Външна изолация, 2 външни стени
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви?
- Печка, хладилник, миялна, телевизор, рисийвър
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатик.
- 1800 с монтаж
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане?
- Зимата до -15
10. ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му,разположението(или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.