Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от
m_dikov
Цена на бройка имам предвид, наистина не съм пояснил. Сега вече е ясно!:BigGrin
А това е друго нещо - виж две 10ки на Даисеикаи6, май още се намираха и са на мн. добра цена, или две 09LTC на Fujitsu.
Цитат:
m_dikov
Здравейте! Нуждая се от помощ за избор на два климатика, които ще се ползват за отопление. Етаж от къща /втори последен/над него плоча. Гипскартон с вата на всички външни стени и тавана 5 см.Стени тухлени 30 см.На първо време ще се отопляват две стай и коридор, като вратите на двете стай са една срещу друга. Хол /15кв./ висок 2,45 и спалня 12 кв. висока 2,40. Мястото е северозападна България, студено си става зимата доста. Искам тихи и надеждни машини и с нисък минимум, т.е. да не изключват. Бюджет около 2000 - 2200 с монтаж.
Първия влиза в бюджета че и остава втория малко е на ръба.
Марка: FUJITSU-GENERAL
Модел: ASHG-09LTC
Тип: Инвертор
За помещение: 15 - 20 м.2
Цена без монтаж: 1799лв.
Марка: TOSHIBA
Модел: RAS-B10N3AVP-E Super Daiseikai 6.5
Тип: Инвертор
За помещение: 15 - 20 м.2
Цена без монтаж: 2230лв.
Цитат:
sorlag
Нокрията е супер, виждал съм я в действие, харесва ми и всичко..., може би е една идея по-шумна отколкото ми се иска. Това, което ме притеснява е че докато излязат наемателите и аз събера нужната сума е възможно да изчезне въпросната Nоcria, предвид, че доколкото чух май вече не се произвежда и внася. Благодаря за предложенията, ще ги проуча из форума.
Гледах тук че хвалят Toshiba Daiseikai има различни разновидности 5; 6; 6.5; 8, но не мога да се ориентирам при тях колко мощен ще е подходящ за кубатурата ми, за д аси правя сметка дали мога да си го позволя. Също така според вас къде ще трябва да се ситуира климатика, за да е най-оптимално отоплението?
sorlag, Оглед на място и мислене. Като цяло има избор от ТОП машини на пазара. Аз лично предлагам Daiseikai серията. Но е въпрос на оглед дали 13-ка ще стигне, или да се търси по-мощна машина. Нокрията не е шумна, просто е мощна. Това е като при колите, ако има нужда от мощност се чува, няма как. Ако машината е оразмерена правнилно е тиха и вярна.
Цитат:
pilot
Ако са на снимка, може и по-евтино да мине:)
За бройка, нещо на Тошиба - 10-ка Дайсекай 5?,6?,8.
*? -ако намери.
Мдааа, и аз си мислех за 8 серия на Тошиба, или може би нещо на 100 или 200v, заслужава ли си пред Тошибата?
Цитат:
m_dikov
или може би нещо на 100 или 200v, заслужава ли си пред Тошибата?
Нещо /по принцип/ - не. Конкретно нещо - вероятно.
Цитат:
Kasap
Нещо /по принцип/ - не. Конкретно нещо - вероятно.
Ако нямаш какво да кажеш, не се прави на остроумен, че не ти отива!
Цитат:
sorlag
Тя ако става ще е супер. Разглеждал съм вашия асортимент и леко се притеснявам, че тя ако не става, по-мощна ще започне да не ми е по джоба. Така или иначе става ясно, че без оглед ще е трудно да се прецени. През това време аз ще чета форума задълбочено, за да изградя теоритична основа, за по-информиран избор и когато дойде момента да избирам ще Ви викна за оглеждане и мислене.
Ако 13-ка Daiseikai не става, тогава отиваме на по-мощна машина, но не Toshiba. Има Nocria, има Mitsubishi Heavy, има и по-компромисни машини.
Цитат:
m_dikov
Мдааа, и аз си мислех за 8 серия на Тошиба, или може би нещо на 100 или 200v, заслужава ли си пред Тошибата?
Зависи какво...
Цитат:
pilot
Зависи какво...
Бе не се прави на остроумен и ти! :)
Цитат:
pilot
Зависи какво...
Какво може да се вземе в този ценови диапазон?!
комплексни са нещата .. в ценовия диапазон на осмицата може да се вземе доста по мощна машина на 200 волта но с по малко екстри примерно F40C2 .. зависи какво очакваш от климатика и за какво помещение го гласиш
Цитат:
Alexi
комплексни са нещата .. в ценовия диапазон на осмицата може да се вземе доста по мощна машина на 200 волта но с по малко екстри примерно F40C2 .. зависи какво очакваш от климатика и за какво помещение го гласиш
Този ми е голям, описал съм помещенията по - назад.
За 2300 Нокрията е супер оферта.Няма по мощен и икономичен нов климатик за тези пари.Ако се търси макс.тишина аз бих огледал в действие новите триъгълни Самсунги.Но за да се топли голямо помещение от 30 кв и нагоре машината трябва да духа,т.е. ще има шум няма как.Може би наистина при триъгълните шума ще е по малък заради по голямата турбина.
човека ще топли 15 квадрата каква нокрия .. да взима 2 тошиби 10ки и това е