Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
Панасоника наистина прави доста неприятен вятър - факт! Държи се адекватно като климатик и духа топло при настройка от 24 нагоре на дистанционното и външна под 2 градуса. Всичко останало в режим топло е неприятен хладен повей! Казвам това не като търговец, а като дългогодишен ползвател на марката. Иначе си е чудесен климатик!
И моя вее хладно, но когато избера режим на вентилация. Ако искам да ми духа топличко, сменям режима. Има няколко, което, предполагам, затруднява някои ползватели на марката. :))
Цитат:
Първоначално публикувано от
dodo_pv
И моя вее хладно, но когато избера режим на вентилация. Ако искам да ми духа топличко, сменям режима. Има няколко, което, предполагам, затруднява някои ползватели на марката. :))
:))Явно са тъй тоя модел, направи ми впечатление още след монтажа- на монтажниците им трябваха десет минути, за да включат климатика - много сложно им се видя дистанционното :))
Извън шегите - нормално ли е да се чува бълбукане+звук, подобен като да се пържат яйца и ако има значение настроен е на 22 градуса? Това за кратко през определено време, като навън валеше дъжд.
Иначе външното тяло е по-безшумно от вътрешното. Общо взето е добре, но при нас се стопли и сега почти не се включва .
Не е нормално. Нито звука, нито шума
Колко тръба ти пуснаха м/у външното и вътрешното тяло.
Около пет метра, може и малко над пет да е тръбният път. Шумът е като че ври или се пържи нещо, за около няколко секунди- десетина, може би.
Това което чуваш е фреона(5м тръба е добре),би трябвало този ефект да се получава при пускане и спиране на климатика.Надявам се хората,които са ти монтирали климатика да подсигуряват и сервиз обърни се към тях.
Не разбрах от прочетеното каква машина си купил,но видях че си се колебал м/у MH и Panasonic.Шумът,който чуваш не е характерен за тези две марки(визирам моделите).Ако беше Fudjitsu щях да го приема за нормално,но за тези марки НЕ.
Викай сервизни да те посетят.
При споменатия E09PKE на Панасоник, при 5 метра тръбен път, въобще не е нормално да се чува какъвто и да е звук от фреона, при какъвто и да е режим, преходен или не, дори и при обръщане в дефрост. Нещо не са наред нещата! Вътрешното тяло се разконспирира при 5-та скорост на вентилатора.
Цитат:
slavV
Около пет метра, може и малко над пет да е тръбният път. Шумът е като че ври или се пържи нещо, за около няколко секунди- десетина, може би.
Възможно ли е да са смачкали/пречупили някоя тръба?
Силно се заинтригувах с този случай на човека,тъй като аз имам същата 9-ка PKEW,и ако е удобно ще го помоля да качи снимка на външното и вътрешното тяло,за да му помогнем.Интересно ми е и за тази цена от 1200лв с монтажа,която е спомената по горе в постовете дали не е някой побългарен вариант на машината.Да сподели и каква е номенклатурата на модела на вътрешното и външното тяло(модела написан на лепенките вън и вътре).
За 1200 лв. с включен монтаж, какво може да се очаква - я пречупена тръба (както Митко предполага), я някаква друга изненада...А и след като прочетох това Цитат:
slavV
на монтажниците им трябваха десет минути, за да включат климатика - много сложно им се видя дистанционното
не знам какво да кажа..."Пози Боже, сляпо да прогледне..."
Да, когато спира, но днес не се чувал- вчера в дъжда, когато се затваря, тогава. Относно шума, на авто режим е, ако работи телевизор или друг уред в кухнята изобщо не се чува, но иначе го чувам. Топли добре.
Ако има пречупена тръба, тогава ли издава подобни звуци?
Цитат:
slavV
Да, когато спира, но днес не се чувал- вчера в дъжда, когато се затваря, тогава.
Кое когато се затваря,не разбирам.Както е споменал колегата по горе провери дали не е притиснат тръбния път,смачкан и прочие.Относно това че го чуваш е нормално сложил си го на ауто.Ако искаш да е тихо пусни вентилатора(FAN) на 1-ва степен.
Когато се затваря, най-вероятно е когато машината минава в off. Ако тогава освобождава и четирипътника е нормално да се чува кипене. Не знам, защо тук се внушава, че шума от фреона е нещо ненормално? Ако е така да вземем да го източваме при монтаж? Странно къде отива енергията от освобождаването на 30-35 бара? Всичко е много индивидуално. Друг е въпроса как е монтирана машината. Явно човека е прецакан, но едва ли е толкова прецакан. Ако има пречупена тръба има начин да се види а не да се гадае.
Ма защо да е прецакан?! Аз останах с впечатление, че е доволен. Пък и каза, че се абстрахирал от монтажа. Чети бе Мега!