Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
Nanoe-G си е йонизатор на въздуха и не филтрира нищо. Натрупването на прах по вътрешния електрод води до проблеми, поради което се почиства с памучна клечка от време на време, когато е изключен. Освен това, Nanoe-G възпрепятства от образуването на мухъл и неприятни миризми във вътрешния топлообменник чрез отделяния озон. При работа в режим на охлаждане поне 4 часа и последващо спиране на климатизатора, Nanoe-G генераторът остава включен, обогатявайки циркулиращият във вътрешното тяло с много ниска скорост въздух с озон и трепещ всякакви гадинки. Системата работи по-добре от плазмените филтри на Тошиба и е много по-безопасна за здравето.
Цитат:
Първоначално публикувано от
dodo_pv
Системата работи по-добре от плазмените филтри на Тошиба и е много по-безопасна за здравето.
И как го сътворихте това бе колега....? :god
Аман от глупости! Плазмата седи на входа на потока, йонизатора на изхода. Ценово също плазмата е много по-скъпа и по-ефвктивна. След 6 -та серия в Тошибите има и двете.
До 6-та серия са със софтуерен проблем, водещ до пренасищане на въздуха с озон, при определени условия. Когато решиш да квалифицираш определени твърдения като глупости, е добре първо да се замислиш дали си достатъчно компетентен за това или поне да попиташ за какво точно става въпрос. Нищо лично. Щом съм го написал, значи съм го проверил лично, няколко пъти. Аз да не съм търговец?
Цитат:
dodo_pv
До 6-та серия са със софтуерен проблем, водещ до пренасищане на въздуха с озон... Аз да не съм търговец?
А какво, да не си софтуерист?
Плазмите са си много полезни и лете и зиме и особено за такива като мен!
"Пренасищането" на въздуха с озон, също е много полезно за мен.Нямам дразнение на гърлото, а пък откакто съм в новия офис вече близо 4 години не съм хващал зимата болест от клиент, за разлика от предни зими -поне по два пъти в зимата ...
Лично аз предпочитам да мирише на озон, отколкото на други миризми ...
Пък този толкова хвален йонизатор не е нищо друго освен един плазма електрод.Доколкото знам дори като плазмата на тъмно "свети", тоест искри .И той като плазмата когато се замърси от "изпържения" прах и гадини иска почистване и това става със спирт по възможност 95%-тов и нагоре.
За да сме точни -на шарпа плазма клъстера и на някои други климатици мисля, че е по-близко до йонизатор отколкото до плазма филтър.
Да, грешката е моя, по инерция моделите са 13SKV-E2 и 137SKV-E3 :)
Цитат:
Kasap
А какво, да не си софтуерист?
Имаш пред вид програмист? Не, тестер съм и често обяснявам на такива като тях, как да си вършат работата. Между другото, измежду климите ми фигурират дайсейкай V и PKE на Панасоник. И двете машини са перфектни за помещенията си, осигуряват перфектен комфорт на минимална цена, от което съм изключително доволен. Бих ги препоръчал на всеки. Заслужават си всяка една стотинка от цената. Въпросът ми към теб е, кого го интересува това? Такива реклами вървят непрекъснато по телевизията, прави ги всеки един търговец и са абсолютно безполезни за информирания потребител. Той се интересува от нещата, които не са наред и не се споменават в сервизните, по магазините и по телевизията. Затова са техническите форуми, към които принадлежи (или принадлежеше??) този форум. Затова гледам да не пропусна нещо, което съм забелязал, че не е наред или да опровергая вменяването на невярна информация относно несъществуващи проблеми, като, например, опитите да се внуши неефективност в контрола на мощността на компресора на V серия дайсейкай около минимума. Когато щраусът си зарови главата в пясъка, му лъсва задника. Ти привърженик ли си на принципа, че всяка лична вещ трябва да се възхвалява като най-добрата и перфектна на света?
Моля за помощ при избора на 1 от следните три климатика:
GENERAL ASHG12LMC
DAIKIN FTX-35JV COMFORT
MITSUBUSHI HEAVY SRK36ZMP-S
Става въпрос за отопление най-вече на стая на 1 етаж, северно изложение, дограма и топоизолация
Благодаря!
Отговор: Избор на климатик за спалня
Даикина го махни от списъка. Хевито не го знам как е аз препоръчвам Дженерала поне го знам че топли много.
Благодаря
А модела 12LUCA заслужава ли си спрямо 12LMCA?
Моля за съвет за избор между 2 климатика със сходни параметри:
Panasonic CS-RE12QKE/CU-RE12QKE
Fujitsu General ASHG12LMCA/AOHG12LMCA
Ще се ползва предимно за отопление. Помещението е във Варна, около 16 кв.м. с предимно северно изложение. Две външни стени. Тухлени зидове, има външна изолация и алуминиева дограма. Отгоре и отдолу помещенията са неотопляеми.
Чух мнение, че външното тяло на Fujitsu General е по-шумно, но не съм сигурен в това. Един продавач говореше, че давало повече вибрации, които се усещало като бучене. Той препоръчва Панасоника.
От друга страна забелязах, че системата за насочване на потока - ръчна и при двата климатика, е сякаш по-стабилна при Fujitsu General - има няколко твърди позиции, докато при Panasonic е плавно и се опасявам да не отклонява от силата на духането.
Благодаря за интереса!
Един глас за Fujitsu General ASHG12LMCA/AOHG12LMCA.