Действително не е най-доброто за отопление на крака, но и климатикът на стената ти топли пода точно толкова...
Действително не е най-доброто за отопление на крака, но и климатикът на стената ти топли пода точно толкова...
Скоро накарах да ми сложат на две педи от земята една конвенционална китайска 9 -ка в гараж 15м2, преобразуван в боксониера, с под без изолация и ледени плочки отгоре, под който има мази,. След ден работа на машината, човек може да си ходи по чорапки по плочките.
(Тази снимка е от спалнята в къщи)
Този пост е редактиран от kalcheff1; 01-11-14 в 21:50.
Вгради си и касета в пода или канален климатик и пусни въздуховод да ти духа на задника в кенефа...
Този пост е редактиран от kalcheff1; 02-11-14 в 05:44.
kalcheff1,
Само повдигни малко завесите, че спират въздушния поток през климатика!
Не знам само как и колко често трябва да чистиш филтрите, когато се напълнят с прах, мъх и други гадости.
То при стандартен монтаж стенните събират доста, а този на 60см от пода ще е като прахосмукачка.
И всичко ще отива в дробовете ти.
Този пост е редактиран от Gena_bs; 02-11-14 в 18:18.
последно климатика ли ги събира или отиват в дробовете му нали това е идеята на филтрите ,да събират мъх и други прахове ..
Alex,
Като се наблъскат филтрите с мръсотия, "кечето" от нея ще намали чувствително въздушния поток през вътрешното тяло. Ще се затормози работата на турбината. Да не говорим, че по-финните прашинки директно си минават през филтъра и отиват във вътрешността. Турбината допълнително ги набива в частите и останалото отива в стаята.
От друга страна поради ниското положение на тялото въздушната струя, която достига пода е доста по-мощна. Това води до вдигане на още прах от него и всичко отива както в дробовете, така и обратно в климатика.
Надявам се да стана ясно какво имам предвид!
Хубава теория развиваш, но на практика е съвсем друго, а теорията произлиза от практиката. Пердетата не пречат на въздушната струя- консумира си и грее перфектно. Филтрите не се замърсяват по-често от тези на монтираните машини високостенно, нито има по-различен боклук в тях. Питата си е чиста, т.е. филтрите си вършат това, за което са направени. В спалнята и хола има освен мен -жената и лапето и ако имаше проблем с прах или нещо друго щях да бъда разпнат, а вече n-ти сезон се греем така, без абсолютно никкави проблеми, никой не е почувставал тежест в дробовете, астма, дразнене и т.н. В хола машината работи и на охлаждане и ако имаше прах, не знам питата каква щеше да стане.
AC, айде първо монтирай така една машина, погрей се с нея и тогава спори. Не е професионално това.
https://www.youtube.com/watch?v=Mztd...mrP99da4xkRboA https://www.youtube.com/watch?v=xQih...RboA&index=729 https://www.youtube.com/watch?v=7u1Q...mrP99da4xkRboA
Ха да видим мненията за Нокрия монтирана на педя от пода .
глупаво място че и под стълбите .. ще топли себе си
kalcheff1,
Пожелавам ви всички да сте живи и здрави!
Явно аз съм много чувствителен на прах, защото и тези с високостенния монтаж ги усещам кога са за пълна дезинфекция.