Отговор: Избор на Климатик
Точно този модел колега тошиба й бяха предложили последния път в магазина. За 1400 с монтажа от новаклима. Тя и моето МЕ го намира за тихо когато е на автоматик почти не се чува,а и фреона е по-тих направо.Утре ще видим какво ще измисли вече,че над месец вече умува. То моя на средни обороти си е тих в сравнение с на брат ми конвенционалката Самсунг-оня и вън и вътре трака,бръмчи.Сега й обясних викам или ще седиш на средна скорост през деня и ще го търпиш звука му,или на автоматик,ама ще ти е по-студено.Не може и двете в неизолирана стая :)
Искам специално да изкажа своята благодарност към Александър и Станимир Щереви. Монтираха ми три машини в новия апартамент. Просто професионалисти. За мен е чест , че ви познавам. Бъдете Здрави!
Визирам 3 (три) чертички на дисплея на дистатционното управление. Общо са пет. Дебитът е достатъчно силен, за да поддържа 25 градуса, в 25 квадрата помещение. :)
Цитат:
Първоначално публикувано от
mylord
Здравейте. Дайте мнение за TOSHIBA RAS-402GDRH NEW SUPER DAISEIKAI 14. Уговорих поръчката, в петък е при мен. Ще го ползвам за отопление/охлаждане на хол, спалня, коридор и кухня. Общо около 48 кв.м. Панелка. С изключение на коридора, всички други помещения са с вътрешна изолация. Дограмата е 6 камерна РVC навсякъде. Съседът под мен зимата топли доста. Ще ми върши ли работа?
Здравейте. Монтиран е вече климатика. Но има нещо, което ме притеснява. Четвърти ден работи, поддържа температурата, но вътрешното тяло не спира. Нормално ли е това. Задал съм му режим отопление, авто на вентилатора, широка въздушна струя. В хола, където е поставен, температурата е 25 градуса, в коридора 24, в другите 2 помещения 22.5.
Че как да спре бе човек... ти вземи отвори и входната врата!
Цитат:
Kasap
Че как да спре бе човек... ти вземи отвори и входната врата!
Надали е от от отворените врати. При идентични условия от началото на октомври задачата бе поверена на една "бълха" - Panasonic CS-YE12MKX. И си намаляваше силата на струята, на моменти почти спираше.
Сравнението между двата климатизатора е неуместно.
Цитат:
mylord
Надали е от от отворените врати. При идентични условия от началото на октомври задачата бе поверена на една "бълха" - Panasonic CS-YE12MKX. И си намаляваше силата на струята, на моменти почти спираше.
Без да те ангажирам с мнението си, бих допуснал че разликата се дължи на различните температурни условия, съчетани с различните минимуми на двете машини.
Цитат:
Kasap
Без да те ангажирам с мнението си, бих допуснал че разликата се дължи на различните температурни условия, съчетани с различните минимуми на двете машини.
Явно не съм съм задал правилно въпроса. Температурните условия са близки. Малкият климатизатор достигаше тези температури в помещенията, макар и при по дълга работа, после намаляваше, усилваше работата на вътрешното тяло. А при новия като че ли няма разлика. Исках да си изясня нормално ли е това.
Цитат:
mylord
Малкият климатизатор достигаше тези температури в помещенията, макар и при по дълга работа, после намаляваше, усилваше работата на вътрешното тяло. А при новия като че ли няма разлика.
И това за недостатък ли го намираш?
Въпросът беше дали е нормално.
ми ако го намираш за ненормално избери си произволен климатик за бартер и аз ще ти го купя :)
[QUOTE=dodo_pv;746645]
Това настина бих искал да го видя,как поддържа 25 гр в 25 кв,при въшна поне 0 гр надолу и как от вътрешното не се чува звук ,тогава вече признавам дйсейкай за извънзема технология.
Каква е разликата между D12AK и D12CM на LG-и заслужават ли да се гледат като цяло.Гледах ги в евровент добре се дъжи до 3.5кв.при -10 D12CM май беше.Освен буквите разлика има ли?