Отговор: Избор на Климатик
Цитат:
Първоначално публикувано от
gos1
Здравейте имам нужда от съвет за климатик . Помещението в което ще се монтира е хол 20кв.м. на 7 етаж с изложение изток ,дограма ПВЦ с К стъкло е 5,32кв.м. има външна изолация от фибран и вътрешна гипсокартон с вата .Намира се във Варна в кв.Чайка където през зимата от изток-североизток бая си подухва. Ще се използва за отопление , бюджет около 1500-1600лв. по възможност и да е по-икономичен. Засега съм се спрял на Panasonic KIT-E12 QKE ,но той ми е малко над бюджета ,Fujitsu ASYG 12LMCA , Daikin FTXB35C ,ако някой може да предложи нещо друго ще съм благодарен.
Здравейте отново имам един въпрос,колко би ми струвала консумацията на ток на Fujitsu ASYG 12LMCA за месец ? В магазина ми казаха ,че ще дава по-голяма икономия от Daikin FTXB35C,въпреки ,че на книга Дайкина е по-икономичен.
1A ще ти е консумацията на ток .. други въпроси от електротехниката ?
По принцип, дайкина който визирате е само климатик на книга....
Цитат:
gos1
Здравейте отново имам един въпрос,колко би ми струвала консумацията на ток на Fujitsu ASYG 12LMCA за месец ? В магазина ми казаха ,че ще дава по-голяма икономия от Daikin FTXB35C,въпреки ,че на книга Дайкина е по-икономичен.
Един от вносителите има таблица в която 12LMCA му дават консумация 1.02лв на денонощие при зададени 24градуса в режим отопление. В деиствителност е дори по ниска. Само за сравнение в магазина имаме 12LKC по нисък клас и усреднената му консумация от 31.01.2015 до онзи ден е 200вата.
е колко да е то навън е 15-16°
Алески това е от зимата до сега. Като дори и лятото работеше постоянно
Много добри машинки бяха 12 LKC серията,но много бързо ги заместиха с LEC.И аз съм много доволен от нея.
Да бе - чудни! А като помня колко псувахме LGC...
Касапе ти имал ли си такъв климатик или само си капак на всяка манджа?
няма място за сравнение със старите машини .. нали не искаш да ги сравниш с LCC/LD .. марката западна сериозно ,една нокрия и остана на 220 волта
Цитат:
VeleV.Klima
Не бих си позволил подобно нещо. С теб във форума... все едно да свиря на цигулка в присъствието на Паганини.
Цитат:
VeleV.Klima
Бре, намери се кой да го каже, същия, който постоянно плюе климатици, които даже не е виждал на живо, камо ли да е имал...
Цитат:
AC_From_Hell
Бре, намери се кой да го каже, същия, който постоянно плюе климатици, които даже не е виждал на живо, камо ли да е имал...
Всъшност съм ги виждал тези дето визираш но вече нямам и желание да ги виждам. Защо не съм казал лошо срещу другата марка която продавате? Защото е "друга бира"
Новини по моя въпрос имате ли :)?
за кухнята и спалнята.