Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2015 г.
...FDто ако има чалъм,отваряй му вратата(на стаята)- какво толкоз го жалиш?...всека 'къща' е с нейните си топлозагуби и климат...че аз ако робувах само на писаници д'ет ги дават по тефтерите- със Саньото(DK22T) в тия 12кв. да бях уревал форума до сега...дал съм му предята да работи в 26кв. и се чувства прекрасно-номинала на практика още не съм виждал да го стигне...
да ти кажа като харчи 300 вата апсурд да топлоотдава 1.8кВ .. турбината се върти много бавно и подухва топло но много леко .. надали има и 1 киловат .. той за това харчеше и много де .. според мен висок КОП не може да се постигне без добро обдухване на вътрешния топлообменник - както е при Хитачито ти
Теоне, отварям му вратата да не мислиш, че обличам яке като ходя до другата стая :) Коридора ми е отоплен.
Alexi, какво излиза че FH е с нисък минимум само 1kw нищо, че са му написали 1.8
аз винаги съм твърдял че VE има минимума на VEHZ - 1кВ .. абсолютно еднакви минимални обороти на компресора ( който е един и същ ) имат по сервизно .. друг е въпроса ,че и това не е нисък минимум поне не и в стая с добри изолации и малки топлозагуби ..
А каква е разликата между VE и VEHZ освен нагревателя в тавата? Защо му викат зубадан или това е някаква измилица на българските търговци?
Разликата е в завишените мощности на топлоотдаване на VENZ, сиреч софтуер само.Иначе ЗУБАДАН в шестък, технологията е за големи машини.
Ако компресора - хардуер е същия и при двата , само името му е зубадан:)
То всичко му е същото, не само компресора.
Добре де,ако всичко му е еднакво как така го дават зубадана да си запазва номинала до -15 за разлика от обикновеното VE.
Той не си запазва номинала до -15. Максималната му мощност при -15 е равна на номиналната при +7.
Знаеш ли колко харчи зубадана при -15 и постоянно работещ нагревател?
Ето ти данни от 27.1.2014 11:30 до 28.1.2014 11:30
FD25VABH настроен на 23 градуса - 18.4kWh (нямах такава хубава изолация и дограма миналата година)
FVXS25 настроен на 24 градуса - 12.5kWh
ATXS25 на 23 градуса - 10.9kWh
Oбщата ми ел. енергия изразходена за тези 24 часа според електромера на енергопро е 58.8kWh :029:
Температурите през този ден са били минимална -16 максимална -6.
За сравнение 7.1.2015 10:30 до 8.1.2015 10:30 температури мин. -12 макс. -7
FD25VABH настроен на 23 градуса - 11.2kWh (хубава изолация и дограма, прекъснато захранване на нагревателя)
FVXS25 настроен на 24 градуса - 11.7kWh
ATXS25 на 23 градуса - 10.2kWh
biro според писанията .Технологията Zubadan гарантира 100% от номиналната си мощност до -15°С външна температура и безпроблемна работа до -25°С при 80% от номиналната си мощност.Е той нагревателя не се ли включва само при дефрост
Popov интелигентен човек си, виж в сервизното на страница 14 http://www.refgroup.fi/files/mitsubi...manual-log.pdf
При -15 градуса и вътрешна температура 20 градуса корекцията на капацитета е 0.47 при номинална честота на компресора. При тая номинална честота при +7 външна и 20 в помещението се дават мин, номинал, макс и коп.
80% от номинал при -25 трябва да го е измислил някой БГ климатичар.
И двамата сте прави, просто технологията ЗУБАДАН я няма в домашните климатизатори.:Drinks:
VEHZ не е Зубадан ,а просто нормален климатик с монтиран нагревател в тавата ( захранен малоумно за постоянно под нулата ) и завишени максимални обороти на компресора с което постига по голяма максимална мощност
Ало Касапе пиши на Български.