Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2015 г.
е какво ще рече прекрасни ако нещо се скапат до Сливен си е 150 км ,тук 2 г. гаранция дават ама нямат много модели има 2,3 още ама не се спрях на тях COP e под 5,предлагайте то горивото евтино сега,ама 2г гарнация и монтаж само на външното тяло висящо под тераса ще е и евентуално да има фреон в него нататък аз се оправям и до 700лв
освен това много пада с падането на градусите ако машините са с леки тела както горните модели
То тук не падат много градусите,при -8 с един конвектор на 1 го слагах вечер и 18,19 градуса крепеше 750в на час консумираше,южното си е южно!
ми взимай 281as тогава ,достатъчен ще е
тук пише за мицубишито ,че вътрешното тяло е 9 кг ,а външното 28 ,това леко ли е?
http://markovstore.com/index.php?rou...product_id=128
http://markovstore.com/index.php?rou...&product_id=61
Клоня повече на мицубишито,навсякъде го дават 15-20 кв/м ,а пък номинала му е 2,5 или 281аs ,в дилема съм понеделник на място ще видя и техника ко ще каже и евентуално ще ги огледам като външен вид!
4 Прикачен файл(ове)
Короната пък вътрешното тяло тежи 9,5кг
короната е слабичка развърта се само до 3.6кВ
ама по новичка е, зимата на 2008 модел пиши! Е то мицубишито до 4.0 развърта,ама е 2005 повече е лашкано ама не се знае .
http://translate.google.bg/translate...ml&prev=search
Цитат:
Първоначално публикувано от
toshkovich
ама по новичка зимата на 2008 модел пиши е то мицубишито до 4.0 развърта
Ъъъъ, колега, булгарише транслейшън, порфавор!
Цитат:
toshkovich
е какво ще рече прекрасни ако нещо се скапат до Сливен си е 150 км ,тук 2 г. гаранция дават ама нямат много модели има 2,3 още ама не се спрях на тях COP e под 5,предлагайте то горивото евтино сега,ама 2г гарнация и монтаж само на външното тяло висящо под тераса ще е и евентуално да има фреон в него нататък аз се оправям и до 700лв
той сашо дава 3 години гаранция и сливен не е на луната и ако не се лъжа колегите и те семейства хранят................
- - - - - - - - - -
Цитат:
avast3
Ъъъъ, колега, булгарише транслейшън, порфавор!
прочети си подписа:thumbsup:
Цитат:
toshkovich
То тук не падат много градусите,при -8 с един конвектор на 1 го слагах вечер и 18,19 градуса крепеше 750в на час консумираше,южното си е южно!
Колега и аз съм от Сливен. Сега наистина е топло, но ако имаш възможност за нещо читаво от Пловдив - не се церемони, ами взимай. 2012 ядох големия бахур с моят Дайкин в спалнята. Вярно е, че тогава имах и големи топлозагуби в помещението, но когато скове студа и почнат дефростите през 20 минути и започваме да удряме главата в стената....
Добър ден,имама нужда от съвет за следното помещение
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?
- жилище
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора?
- за цяло сезонно отопление предимно
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението;
- 18кв.м с триметров таван,т,е - 52кубика
б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид);
- стандартна към калпава ПВЦ дограмата с двоен стъклопакет.
в) квадратура на прозорците;
- 3кв.м
г) изложението на помещението;
- югозападно
д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)?
- 3 етаж от 3 етажен тухлен блок,над нас е само таванско помещение и както споменах таваните са високи
е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н;
- спалня и дневна
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
- апартамен
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?
- София
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
- около 20-22градуса
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?
- три вътрешни стени,една външна изолирана стена
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви?
- телевизор
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор.
- 1500-1600лв с монтаж
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане?
- каквато става зимата в София,а последните години всички виждаме че зими почти няма
10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.
Предпочитам климатика да е нов не държа на марки и нямам претенции освен че искам да топли пък и ако може да не харчи като ламя ще е добре,последните 8 години в това помещение работеше Midea MSG09HRI и понятието топло рядко можеше да се каже за него.Тока и него не го коментирам.Ами това е,ще се радвам да ми дадете насоки за размисъл за които предварително благодаря!
Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZM-S Premium
General Fujitsu ASHG12LUCA
Panasonic CS-RE12QKE
Toshiba RAS-B13N3KV2-E Suzumi Plus
Toshiba RAS-10SKVR-E DaiSeiKai