Тука май пак мерим краставици с домати.Кой клас ПАНАСОНИК сравняваме с кой клас ТОШИБА.СУЗУМИ е среден клас и ако го сравним със средния на ПАНАСОНИК тогава не знам какво ще се получи.Т.е. знам де, ама няма смисъл да се пише въобще.
Преглед за печат
Тука май пак мерим краставици с домати.Кой клас ПАНАСОНИК сравняваме с кой клас ТОШИБА.СУЗУМИ е среден клас и ако го сравним със средния на ПАНАСОНИК тогава не знам какво ще се получи.Т.е. знам де, ама няма смисъл да се пише въобще.
Сравнявам го с Panasonic KIT-E9QKE, тъй като засега към него съм се насочил. Мисля, че и той е в средния клас. И ми става интересно, как климатик с по-лоши показатели може да е много по-хубав от друг, с по-добри. Може би заради марката...
Марката в случая не е от значение.Е серията им се води висок клас на ПАНАСОНИК, не е среден, затова казвам, че не трябва да се сравняват.Що се касае до вътрешното, нещата между СУЗУМИ и Е серията на ПАНАСОНИК са на кантар.Зависи и какво има предвид под лоши или добри показатели всеки потребител.На един му трябва тиха машина за малка спалня, на друг мощна за хол.
Алекси , при цялото уважение - аман, но и от това да се говори за машина , която си виждал само на параметри. Ползвал си DKE серията , нали? Да, дааа знам - скрул с тежко тяло и т.н., но и с капиляр (не, че има лошо). Тогава какво сравняваме? Сигурен съм , че не си ползвал PKE/QKE , но говориш така, че си. Все едно да отречеш всички Опели, щот на времето си карал Кадет и много друсало - хайде моля ... И наистина - по-горе се казва, че от двата избираш 3-тия щото ги превъзхожда. Та dimkaraganchev точно за това пита кое му е по-доброто, не че сме почнали да сравняваме класовете. Да не говорим, че са в един ценови клас... Хубава е машината, но от лични предпочитания изкривявате цялата тема.
ЕДИТ:
Освен това се спекулира с дефрост на 40мин. - това в общия случай не е вярно и се случва при определени условия, които си пропуснал да напишеш - не е особено обективно. Панасониците в сравнение с японско хитачи с 3 ТРВ-та , кило и половина фреон и 41 кг. тяло дефростват много по-малко, при положение, че хитачито работи под номинала!
Поздрави,
Спас
Не знаех, че климатик за около 1500 лв е висок клас. Ами, още по-добре. Щото тошибата и тя горе-долу толкова струва.
мда прав си само че Кадета са новите модели а моя беше Инсигния ( образно казано ) и беше наистина висок клас на Панасоник със скрол компресор и 37 кила външно ,какъвто в момента в БГ не се предлага макар че имат ... та щом той не топлеше добре кво остава за тия орязани нови моделчета а и алгоритъма за дефрост е същия чел съм им сервизните на всичките
Не е висок, но просто нямат по-висок за Европа.VE серията им не влиза в този показател според мен, тя си е отделен клас машина и клони към НОРДИК моделите, макар по цена да е 2 пъти отгоре и хич да не е по-добра по отношение на мощността в сравнение с машините на МЕ и ТОШИБА в НОРДИК класа.
Mitsubishi Electric – MSZ-SF25VE/MUZ-SF25VE
Panasonic - CS-RE09QKE/CU-RE09QKE
Fujitsu General – ASHG12LLC/AOHG12LLC
Аз се опитах да попитам от гореизброените какво да избера, то какъв спор се заформи :)
"Тошиба Сузуми 10" виждам че ще ми стъпи към 1500 лв заедно с монтажа, а вече достигнах Максимума си от 1300 за Мицубишито (с вкл. монтаж).
И както винаги се получава в подобни случай, колкото повече четеш, толкова повече се объркваш във вземането на решение….
panasonic-cs/cu-te12hke ей тая залежала бройка е на добра цена знам къде има и NE-LKE
За спалня най-тихо е МЕ-то 22 дб.ФУД...е със същите децибели, ама има по-шумно външно.
Етерите на Панасоник са среден клас машини. Високият им клас е VE и това, че не се купува у нас и никой не го познава, не означава, че е нордик. Ползвал съм различни поколения панасоници и мога да заявя съвсем отговорно, че етерите нямат нищо общо със старите модели на фирмата, особено с подухващия отвреме на време DKE. Не знам как ги мерят тези децибели, но присъствието на етерите в помещенията не се забелязва. Качеството и начина на монтаж на сервомоторите им е перфектно, както и софтуера. Съмнявам се дали може да се намери нещо по-добро у нас за 1к4 лева, освен едно Саньо.
кое Саньо ,че ме заинтересува :)
Аз искам отново да запитам, коя от двете машини между Fujitsu General ASHG12LUCA/AOHG12LUC и Toshiba RAS B13N3KV2-E/RAS 13N3AV2-E SUZUMI има предимство пред другата? На пръв поглед ми изглеждат еднакви, като Fujitsu-то е малко по икономично, но е Китайско производство. SUZUMI-то е Тайландско с двойнороторен компресор (поне така пише). Моля да ме насочите към някоя от машините.
Компресор на LUC - Hermetic type, 4 pole, 3 phase, DC inverter motor, Rotary (DA89X1C-20FZ2)
Компресор на Suzumi - Single rotary type with DC-inverter variable speed control (DA89X1C-23FZ2)
И все пак накъде клонят везните?