Избор на климатик 30кв -  Варна
  Здравейте, имам нужда от помощ. Пускам отделна тема, защото искам да чуя повече мнения, знаейки че даже  в спама има доза истина :) :lol:
Та на въпроса. От много време съм във форума, интересувам се и чета (любителски) за климатиците, но с времето разбрах, че колкото повече знаеш, толкова по-трудно се прави избор. Тук има много компетентни съфорумци и ще се радвам да се включат възможно най-много хора.
Предстои климатизиране на помещение във Варна, около 30 кв.м. Хол 18кв.м и бокс към него със свод още около 12кв.м. Голяма част от кухненския бокс, ще са шкафове и уреди, но все пак са си квадрати и там. Изложение юг-изток. Цял ден пече слънце вътре - 8-ми етаж.
Бюджет за начинанието - 2500...но може и малко нагоре (3000), ако наистина си заслужава. Желана температура -23-24 градуса.
Искам да чуя и хора, които топлят такива помещения във Варна, какви машини ползват, защото не знам там как е климата..влагата и т.н.
Аз съм от Пловдив и тук знам към кой да се обърна (Сашо вече монтира една машина у нас), но във Варна ще се радвам да чуя и предложения за фирми. Може климатика да е японски, макар че там не успях да намеря фирма предлагаща разнообразие на такива машини (нови). К2У не е вариант, защото нямам доверие какво ще ми сложат...а няма да карам братята да ходят на плаж там :BigGrin

Наумил съм си някои машини, но искам да чуя мнения от вас. Не искам да преоразмерявам...не ми харесва On/Off

ЕДИТ: Има външна изолация...
     Отговор: Избор на климатик 30кв -  Варна
  на 220 волта ,нокрия 14 .. във Варна има фирма предлагаща нови японски имат разнообразие
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
MadHead 
   Бюджет за начинанието - 2500...но може и малко нагоре (3000), ако наистина си заслужава. Желана температура -23-24 градуса.

...но във Варна ще се радвам да чуя и предложения за фирми. Може климатика да е японски, макар че там не успях да намеря фирма предлагаща разнообразие на такива машини (нови).

Ако може да си възстановиш ДДС-то, този National 400CXR2 ще ти дойде под 3К лева.
   Цитат:

Alexi 
   на 220 волта ,нокрия 14 .. във Варна има фирма предлагаща нови японски имат разнообразие

Ще се радвам да споделиш на ЛС TEST

- - - - - - - - - -

Нямам такъв вариант за сега :(.
  Според мен два много добри варианта биха били:

Panasonic E18QKE
Samsung AR18HSFNCWKNEU
   Цитат:

AC_From_Hell 
   Според мен два много добри варианта биха били:

Panasonic E18QKE
Samsung AR18HSFNCWKNEU

А според мен - не. Някоя изостанала Нокрия.
  Нокрия в момента има само (ако не са продадени вече) под марката Фуджицу. Всичко останало е свършило.
  А 12LT или някоя Toshiba 8  няма ли да се справят? ИлиHITACHI RAS/RAC-35SX8
  С твоя бюджет аз бих заложил на 13ка 8ма серия.
  Аз пък си топля хола 35 кв. м. с Мицубиши FH35 VE, същото изложение, пак гр. Варна, имам още два малки Дайкина в другите две стаи постоянно работещи също и най-голямата ми сметка от две години насам е била 120 лв през миналата зима като беше доста дни беше -7 -8 градуса навън.
Ако апартамента има добра топлоизолация, с две ръце ти го препоръчвам, при мен се справя повече от отлично.
   Цитат:

MadHead 
   А 12LT или някоя Toshiba 8  няма ли да се справят? ИлиHITACHI RAS/RAC-35SX8

ще се справят вероятно ,но Нокрията е със значително повече запас .. Хитачито никой във форума май го няма ,екзотична и скъпа машина е .. ако го вземеш ще споделяш мнения :)
  Точно, че никой го няма, и няма наблюдения вьрху него ме притеснява...все пак са много пари това, а като параметри не блести с нещо повече от 12LT, освен скрола и плазмата
  друг клас машина е ,модела го има и на 100 волта което се среща рядко и говори за качество
   Цитат:

MadHead 
   А 12LT или някоя Toshiba 8 няма ли да се справят? ИлиHITACHI RAS/RAC-35SX8

13-ката на Toshiba 8 ще се справи със сигурност с отоплението и изискванията за температура, но не е ясно дали ще успее да охлажда в жегата, когато влагата е много. Имам една такава, но нямам идея как охлажда. Комфортът при отопление ще е с пъти над този, осигуряван от Фуджицу.
  Аз съм във Варна и топля 25 кв много студен хол със Samsung 12 ka,и отварям врата към коридор още 7 кв и се справя прилично,но на твое място бих сложил Nocria 14.