Здравейте, имам нужда от помощ. Пускам отделна тема, защото искам да чуя повече мнения, знаейки че даже в спама има доза истина
Та на въпроса. От много време съм във форума, интересувам се и чета (любителски) за климатиците, но с времето разбрах, че колкото повече знаеш, толкова по-трудно се прави избор. Тук има много компетентни съфорумци и ще се радвам да се включат възможно най-много хора.
Предстои климатизиране на помещение във Варна, около 30 кв.м. Хол 18кв.м и бокс към него със свод още около 12кв.м. Голяма част от кухненския бокс, ще са шкафове и уреди, но все пак са си квадрати и там. Изложение юг-изток. Цял ден пече слънце вътре - 8-ми етаж.
Бюджет за начинанието - 2500...но може и малко нагоре (3000), ако наистина си заслужава. Желана температура -23-24 градуса.
Искам да чуя и хора, които топлят такива помещения във Варна, какви машини ползват, защото не знам там как е климата..влагата и т.н.
Аз съм от Пловдив и тук знам към кой да се обърна (Сашо вече монтира една машина у нас), но във Варна ще се радвам да чуя и предложения за фирми. Може климатика да е японски, макар че там не успях да намеря фирма предлагаща разнообразие на такива машини (нови). К2У не е вариант, защото нямам доверие какво ще ми сложат...а няма да карам братята да ходят на плаж там
Наумил съм си някои машини, но искам да чуя мнения от вас. Не искам да преоразмерявам...не ми харесва On/Off
ЕДИТ: Има външна изолация...