А може и да са били водни конвектори .
А може и да са били водни конвектори .
Да, някаква система беше. Климатика беше без корпус, а затворен в декоративен "шкаф" с вентилационни отвори, което го правеше да изглежда, като част от мебелировката. Нямаше дистанционно, а съвсем примитивен контролен панел с два три бутона (под капака на въпросния шкаф). Вентилационните отвори бяха отгоре, но предполагам е имало и в долната част. Нямаше полъх в никоя част на помещението, не съм усещал такъв и като се приближавам в непосредствена близост до климатика.
Сега се замислям каква ще е ситуацията с домашния прах - близо са до пода... В хотела не усещах движение на въздуха, но няма как да няма никакво движени, от друга странна стандартните климатици духат доста яко и си мисля, че е напълно възможно таванните да вдигат повече прах.
Макар и малко все пак заемат пространство на пода.
Супер безшумни са, най-силния шум беше релето (вкл./изкл.)
Успех в избора и не го взимай, чак толкова навътре - макар и голяма инвестиця не ти зависи живота от това. Ако си някъде от провинцията е възможно да се свържеш с търговеца, който си избрал и да го попиташ дали има клиент с подови климатици за да ви свърже, ако е възможно. Аз напрвих точно така, но в крайна сметка се спрях на стандартни, защото бяха по-висок клас и съответно с по-висока ефективност (взех най-високия модел Daiseikai). Наистина не знам защо производителите наблягат повече на таванния тип...