Отговор: Избор на климатик 2016 г.
Изненадахте ме с тоя( тая) MIRAI. Toshiba разглеждах от каталога им http://www.toshiba-aircon.bg/media/6...LC-2015_BG.pdf ,но там няма такъв модел.
Виждам, предложенията ви са за 12-ки, явно съм бил много далече от истината с MITSUBISHI Heavy SRK/SRC - 20 ZM-S,а пишат, че е за 10-15м2.
Прави ми впечатление, че в темата от известно време доста се споменава Gree-to предложено и от Aleksandars, kokovox и necata2.
Също така, почти не се споменава Хитачи, предполагам причини са обективни.
Какво е мнението ви за TOSHIBA RAS-137SKV и каква е разликата между TOSHIBA RAS-137SKV-E3 AVANT и 137SKV-Е5?
Колко е диаметъра на отвора на една кондензна вана? Изглежда е към 20мм, съдейки по ПВЦ тръбите, което ще е отговор на въпроса ми от първия ми пост.
Ако намерите Е3, взимайте го без притеснения.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
MyName, гледаш каталога за 2015г. , а MIRAI са модел от тази година.
Видях Е5 за 1050 и Е3 за 1450 с монтаж, затова попитах.
Edit
Благодаря, емил василев.
Митсубиши Хеви zm-s е среден клас климатизатор, а въпросната Тошиба нисък клас. Средния клас на Тошиба е Сузуми. Аз препоръчвам Митсубиши Хеви, но е малко над бюджета. Във вашето помещение може би 25цата би бил по-удачния избор, но трябва оглед.
Цитат:
Първоначално публикувано от
necata2
А на Тошибата на какво отговарят?Аз знам кажи на другите.
Sent from my" Xperia M4 Aqua"
Тошибите, за мен, приключиха с дайсейкай 8. Доколкото забелязвам, вървят надолу. Другите едва ли ги интересува какво точно мисля, но съм заложил на мицубиши хеви. Само такъв си нямам още ;).
Myname, в стандартен хол 18кв съм сложил 12ка ГРИ Чейндж. Баба ми е много доволна, машинката си я топли без проблем. Сега с новата дограма и изолация направо ще пее в този хол. Съветвам те да си спестиш не малко пари с покупката на такава машина.
KI_YOOU, чудесно е, щом в стандартен хол 18кв. без нова дограма и изолация е доволна бабата, но ако може Вашето мнение за работата на климатика- шума, силата на турбината, дефростите и не на последно място, как беше консумацията на електроенергия? Баба ви едва ли ще има Вашия опит, ако съдим от подписа Ви.
Цитат:
milanov
Какво ще рече "warmer zone"?...."умерена зона" каквато сме и ние или нещо друго означава.
Все пак е написано на сайта на вносителя за България, а не на вносителя за Австралия...
Как го преведе "умерена"? Това си е баш топла зона. Примерно за Африка. Там едва ли им трябва отопление.
на стр.12 от http://www.toshiba-aircon.bg/media/6...LC-2015_BG.pdf са определени температурните зони за европа
Значи за топлите страни бил...този MIRAI. :) А нещо му се бях наточил...:)
Ако трябва да сравнявам Гри-то с машините от подписа ми - получаваш много добро съотношение между цена/качество. Машината е "тиха" - разбирай не дразни с работата си. А сметките зимно време са средно около 60лв със задание по ДУ 22° през деня и 20° през нощта.
Ето го енергийния етикет на един известен сравнително евтин климатик. Естествено за топлата зона е A+++.
KI_YOOU, информация от този вид имах впредвид, дори и субективна до известна степен, благодаря.
Извинявам се, можете ли да направите някакво сравнение с Вашия HITACHI RAK 35 PSA/WSA например?
Цитат:
MyName
И какво излиза, че Мирайчетата на Тошиба са правени да работят при температури над нулата.:BigGrin