Отговор: Избор на климатик 2016 г.
Здравейте.
Търся климатик за отопление на стая 13м2 (32.5м3).Има изолация 3см стиропор, с две външни стени като дограмата е сложена на южната и е дървена, но е добра.Другата външна стена е с посока изток, стаята е на първия етаж на къща в Нови Искър(до София) ще поддържам около 23 гр.Поради ниския бюджет 1200лв бях се ориентирал към gree change 12, но като се свързах с една фирма ми предложиха ftxb35c за 1090лв с монтажа уж по-добър.Дайте ми някакъв съвет как да постъпя благодаря предварително.
Цитат:
Първоначално публикувано от
toto_toto
Здравейте.
Търся климатик за отопление на стая 13м2 (32.5м3).Има изолация 3см стиропор, с две външни стени като дограмата е сложена на южната и е дървена, но е добра.Другата външна стена е с посока изток, стаята е на първия етаж на къща в Нови Искър(до София) ще поддържам около 23 гр.Поради ниския бюджет 1200лв бях се ориентирал към gree change 12, но като се свързах с една фирма ми предложиха ftxb35c за 1090лв с монтажа уж по-добър.Дайте ми някакъв съвет как да постъпя благодаря предварително.
Бих казал че и двата са почти с еднакви параметри като отдавана мощност.
Sent from my K012 using Tapatalk
Тая лепенка + 300лв отгоре... Купувай Гри-то и не се занимавай с глупости. Ако искаш хубав Дайкин, предвид помещението което си посочил FTXM25 ще ти свърши работа, но цената няма да ви хареса. Евентуално Тошиба Мирай може да погледнеш и/или. Фуджитсу LMCA.
Въпросното Гри и въпросния Дайкин са подобни на подобна цена. Хващате един за "ушите" и се надявате да ви служи добре.
Е нали Гриито е топ модела при климите до 1000лв.,а сега го слагате на'' кантар'' с Дайкин.Така че toto грабвай топ модела :thumbup
Цитат:
popov
Е нали Гриито е топ модела при климите до 1000лв.,а сега го слагате на'' кантар'' с Дайкин.Така че toto грабвай топ модела [emoji106]
Хаха ха
Цитат:
VeleV.Klima
Бих казал че и двата са почти с еднакви параметри като отдавана мощност.
А аз бих казал, че явно не може да помните цифри, или помните модела от Румъния с който къпехте клиентите си макар, че знаехте, че е до -7С.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
... Ако трябва да избирам между евтините модели на "Daikin" или Gree, без съмнения ще си бодна едно Gree Viola II. Нива е над смотаните модели на Daikin.
Change е по добър от тази "дрисня" Bob-a...
Цитат:
P.Hristov
А аз бих казал, че явно не може да помните цифри, или помните модела от Румъния с който къпехте клиентите си макар, че знаехте, че е до -7С.
Нещо не схващам в какво ме набеждаваш?
Sent from my K012
Благодаря на отзовалите се, значи в хола имам fujitsu 12lcc той е много добър нямам оплакване от него, в другата стая имам fugitsu 12llca която е със същите размери на стаята, където искам да монтирам gree change 12.Въпросът ми е да ли gree ще се справя като това недоразумение 12llca(шумен, но и топли бих сложил още един такъв, ако не пощуряваше в смисъл почва да фучи и се оправя само чрез on/off, а като гледам не само моят е с тези симптоми)
Не очаквай чудеса от 12ка поставена в 13кв. Редно е да забравиш за думата комфорт.
Като гледам гласовете са за change значи се взима,благодаря :):) и лека вечер на всички.
Цитат:
VeleV.Klima
Нещо не схващам в какво ме набеждаваш?
Sent from my K012
В това, че изказването Ви, за почти еднаквите параметри на боб и Change, може би се базират на спомените Ви за машините Change серия J влизащи паралелно от Румъния и предназначени за топъл климат, а не за серията G [emoji6]