Отговор: Избор на климатик 2016 г.
Към shener84 Препоръча ли са ти най-ниският клас и на трите марки. Само като информация да го знаеш. On/off ще работят в преходните сезони, а може и на сред зима ако са ти малки топло загубите. Е сега ако издуеш заданието на 30градуса може и да не изключват.
С вътрешна изолация, всяка една машина ще работи повторно кратковременно, освен ако не открехнете прозореца или не отворите врата към друго помещение.
potrebitel22, в тази кухня има ли абсорбатор? Ако се готви редовно климатика се нафуква с мазна прах и след някоя година ще трябва основно почистване.
Цитат:
Първоначално публикувано от
milanov
Към shener84 Препоръча ли са ти най-ниският клас и на трите марки. Само като информация да го знаеш. On/off ще работят в преходните сезони, а може и на сред зима ако са ти малки топло загубите. Е сега ако издуеш заданието на 30градуса може и да не изключват.
Да, да знам то е според бюджета ми 1200-1300 лв мах, Въпроса е кой от 3-те да сложа цените са 1140 за Фуджитсу, 1250 Митсубиши и 960 за Дайкин, всичките цени са с монтаж, понеже ми е познат за това са малко по-ниски цените отколкото по принцип или така поне ми се струва.
- - - - - - - - - -
Цитат:
dodo_pv
С вътрешна изолация, всяка една машина ще работи повторно кратковременно, освен ако не открехнете прозореца или не отворите врата към друго помещение.
Имам възможност да отварям към коридор, който е около 5-6 кв.м ,дори има вариант вътрешното тяло да е срещу тази врата, която ще се отваря.
Цитат:
Йордан Илиев
Благодаря Ви, а ако добавим още 100-200лв дали може да се купи нещо хубаво?
Г-н Илиев, може да погледнете следните модели:
Toshiba RAS-10BKV-E~RAS-10BAV-E Mirai
General Fujitsu ASHG07LUCA
Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZM-S~SRC20ZM-S Premium
Panasonic CS-E7QKEW~CU-E7QKE
Gree GWH09KF-K3DNA6G Change
Цитат:
potrebitel22
този MHI 20 ZM добър ли се води :)
Точното наименование на модела е Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZM-S~SRC20ZM-S Premium. Две машини ще Ви свършат чудена работа на база инфото което сте дали. Но както споменах, оглед на място ще е най-доброто решение преди конкретен избор.
Цитат:
shener84
здравейте, искам да попитам относно една малка дилема: 4 етаж ,12кв стая с хубава дограма с 2 външни стени с гипскартон и изолация вътрешна искам да я климатизирам, след оглед от компетентно лице, ми препоръча следните 3 машини:
1.MITSUBISHI MSZ-SF25VE/MUZ-SF25VE
2. GENERAL Fujitsu ASHG09LMCA/AOHG09LMCA
3.DAIKIN FTXB25C/RXB25C
Въпросът ми е колебая се между фуджицуту и митсубишито кой е по добрият, като нисък минимум за да не работи он-оф понеже е малка стаята и в студа кой е по добре с дефростите и топленето при ниски температури? Дайкина го изключвам понеже не съм привърженик на марката а и е по слаб като параметри от другите 2 или може би именно той ще е по правилно оразмерен за стаята?
Аз съм с ftxb25 в 13м2 южна спалня и работи Он-оф изключително рядко,само когато пече слънце вътре.Топли доказано и при -10гр. без проблем,но дефросите са му чести което ще те дразни може би,макар че са му много кратки и не влиаят на температурата в стаята.Между SF И LMCA (това са средния им клас а не ниския) избери LMCA-то много топлещ и икономичен климатик е.
Ftxb25 на колко слиза като минимум при отопление?
- - - - - - - - - -
Мерил ли си вхадящя/изходяща температура при непрекъсната работа на минимум , но в темперирана стая?
Цитат:
milanov
Ftxb25 на колко слиза като минимум при отопление?
- - - - - - - - - -
Мерил ли си вхадящя/изходяща температура при непрекъсната работа на минимум , но в темперирана стая?
Слиза до 130-140W. без да изключва с часове,но за мен в този случай е по-добре да спре от колкото да духа хладно.Входяща и изходяща не съм мерил.
Sent from my" Xperia M4 Aqua"
Съмнявам се да слиза под 300W консумация.
При какви външни температури хващате най-ниските минимуми?
Цитат:
tony34al
Съмнявам се да слиза под 300W консумация.
Не се съмнявай, мерен е с няколко уреда,като цяло около 160W.му се върти минимума.Има разминаване със сервизните, както и при 9-LT, в момента познат му прави замерване и е слизал до 160W.но той ако реши и сам може да го сподели защото е от форума.
Цитат:
dodo_pv
При какви външни температури хващате най-ниските минимуми?
Додо само при положителни, когато няма много нужда от климатик.
Цитат:
necata2
Не се съмнявай, мерен е с няколко уреда,като цяло около 160W.му се върти минимума.Има разминаване със сервизните, както и при 9-LT, в момента познат му прави замерване и е слизал до 160W.но той ако реши и сам може да го сподели защото е от форума.
Съмнявам се, защото имах няколко Дайкина FTX-модели и не са падали под 300-320W, и то на охлаждане. Сега, FTXB да е някакъв връх в технологиите - едва ли....
Цитат:
tony34al
Съмнявам се, защото имах няколко Дайкина FTX-модели и не са падали под 300-320W, и то на охлаждане. Сега, FTXB да е някакъв връх в технологиите - едва ли....
Не е връх на технологията ама е факт.Аз имам и FVXS35 и той под 300W.не слиза.