Свържете се с колегата над вашия пост Aleksandars.
Преглед за печат
Свържете се с колегата над вашия пост Aleksandars.
Здравейте, нов сам тук.това е първия ми пост тук. Предстои ми покупка на климатик за кухня 18кв с вътрешна изолация 3см фибран на стените и гипскартон с вата на тавана,южно изложение. Основно за отопление. Бюджета е 2000-2200. Какво ще ми предложите. Благодаря
Toshiba RAS-10SKVP2-E, General-Fujitsu 09LTC
А някакви идеи за подов климатик?
Mitsubishi Heavy SRF 25 ZMX-S/SRC 25 ZMX-S
FUJITSU AGYG-09LVCA/AOYG-09LVCA
Здравейте,
Бихте ли ми препоръчали добра машина за помещение около 22 м2, стъклопакет, без топлоизолация-тухла.
Основно ще се ползва за охлаждане и в преходните сезони за отопление. Ще бъде за Пловдив. Тръбният път вероятно ще бъде доста къс - 1-2 м.
Бюджет до 1700 лв. считам, че е разумен.
Благодаря предварително за мненията ви.
Тошиба Сузуми 13ка.
Mitsubishi Heavy SRF35ZMX-S/SRC35ZMX-S. При сходни условия, но за 35кв.м. в София, където е по-студено, взех 50-ката миналата година и мисля, че е прекалено. С правилно ползване и 35-ца ще ми свърши повече от чудесна работа. За 28кв.м. без да се колебая бих взел 35-цата, която е точно 2300+-100 лева. Все пак, ако решите послушайте специалистите и си вземете по-скъпата и голяма машина. Аз обикалях и гледах доста климатици и за себе си съм се убедил, че подовата машина няма аналог. Отваряха ми климатиците, показваха ми, аргументираха се и т.н. В крайна сметка останах и с убеждението, че този модел на Mitsubishi превъзхожда всички останали by far както се казва. Но вие си направете проучването все пак и ако искате залагайте на по-голяма и скъпа машина или пък стенна. Връщайки се назад, мисля че нахалос дадох 850 лева отгоре за 50-ката. Успех с проучването.
Добър ден на всички,ще правя ремонт и ще ми трябват климатици основно за отопление. Апартаментът е 83 квадрата,4 стаи. Най-голямата е хола около 24 квадрата,две спални по 12 квадрата,кухня с терасата към 12 квадрата,коридор 10 квадрата.Мисля, че ми трябват две 9 и две 12 като с дванайските ще отоплявам и коридора.Бюджетът ми е към 7000 лева,гледам новите японски климатици, които уж са за техния пазар,но дали стават.Чакам предложения.
Стават естествено, но преди това кажи от къде си, за да получиш подходящи оферти. Едни машини са ти нужни в Русе, други в Петрич.
за бургас става въпрос.
Здравейте,Моля за съвет за климатик.Става въпрос за Пазарджик,хол 20 квадрата,обем 52 кубика.Панелен апартамент ет3 от8,изложение югозапад.Дограма- pvc4к.стъклопакет четири сезона.Тераса за сега остъклена с винкел,мисля да я сменя с pvc.Вътрешна изолация-таванки и ламинат на пода ако се броят.В момента се отопляваме с Midea MSG-12AR.В най-студеното време при -15,-18 градуса външна температура,в помещението беше 20,21 градуса.Идеята ми е следната,така и така тази зима почти си отиде,смятам да закупя нов за другата зима.Какви модели бихте ми предложили да са икономични и да могат да потдържат 24градуса при -15. външна температора.Кога е най удачно да се закупят.Бюджет до 1800 лв. Дафроста да е при нужда. Горе описаната температура е достигана с включен нагревател 720w на климатика при -15 -18 градуса.Предварително благодаря.
От моя опит тази зима, препоръчвам MITSUBISHI HEAVY ZM-S. Дали 25-ца или 35-ца, някой може би по-запознат може да каже. Студовете не му пречат. Дори в най-студените дни -15 или по-надолу си топлеше стаята без проблем при зададени 24градуса. Единственото, което не ми хареса е високия минимум и поне при мен работи доста Он-ОФФ. Но климатика е тих и не ми пречи въпреки, че е в спалнята.