Хм ,откъде имаш такъв климатик с все още жив компресор ?
Преглед за печат
Хм ,откъде имаш такъв климатик с все още жив компресор ?
Намират се все още. И моите CKЕ не дефросват по време, а само при нужда.
Здравейте колеги.
Докато чакам присъдата за един от старите ми климатици 24-ка конвенционален /дали ще го бъде/, правя проучване за евентуалната му подмяна и Ви моля за съвет, мнение и съпоставка на тези няколко модела на които съм се спрял.
Цената е горе долу в която трябва да се включа е тази като за моделите на които съм се спрял , консумацията на ток не е от решаващо значение, като по-важно е да топли добре, да е по-надежден и нечуплив.Умишлено не пиша квадратура, кубици ,изолация и така нататък, защото просто няма да се монтира в ново място , а просто ще се замени стария, който въпреки че се води 24-ка , по характеристика е по-слаб от изброените модели.
Ето и конкретно за съпоставка:
Fujitsu ASYG18LFсравнен сFujitsu AWYZ14LB NOCRIA
Както и тези двата:
Fujitsu ASYG24LF сравнен с Fujitsu AWYZ18LB NOCRIA
Сигурен съм, че повечето от вас ,ще дадат гласа си за Нокрията, но заслужава ли си и първите много ли ще отстъпват на тях?
Първите модели се срещат и с обозначение LFCC , има ли някакво значение, или просто е друг вносител?
Ако някой има конкретни наблюдения върху тези модели, как се държат, ще съм благодарен да сподели.
Здравейте колеги пред диелма съм относно избор на климатик за ХОЛ 16 квадрата + спалня 12 квадрата по 2.60 см тавани :) Машината ще се използва за топло без да се изключава целта е 24 градуса в двете помещения.... нямат изолация , имат ПВЦ дограма. Съпрах следните оферти с включен монтаж са всички ;)
Нови машини с вкл. монтаж
1 ) Fujitsiu ASk-G12LCA -1300лв
2 ) Dakin-FTXB-35C - 1060лв
Климатици Втора употеба японски с вкл. монтаж
(немога на всички да им намеря характерситките в интернет някой ако може да помогне. )
1) Daikin AR36CTHDS 840 лв ( притеснява ме ,че е малко стар 2001 година)
2)Sharp AU28TBU-720 лв ( немога да намеря характеристики)
3) Toshiba RAS-285ASD - 670 лв (немога да намеря характеристики)
Моля за съвети :)
Здравей колега, аз използвам 18LFCA успешно вече 3-ти сезон. Според мен е много добра машина и оправдава всичките ми очаквания. Бих искал да да дадеш дефениция на нечуплив. Несериозно е да искаш съвет за климатик без да споменеш особеностите на помещението. Климатик, като тип и като марка се избира според помещението, незнам някой дали ще се наеме да даде оценка ей така - говоря за колегите който сериозно се занимават с монтаж и обслужването на този тип техника.
Струва ми се малко трудно така,а и без изолация.Доколкото разбирам пише един климатик а не два.Тука стават чудеса ама толкова големи-не.Дали да не се пренасочи за две по малки машини,по добре е.
Здравейте и за Много Години ! Ще ми трябва инвертор за спалня 12кв.м/2.6 вис. Живея в Стара Загора,в кооперация(тухлена,измазана,без изолация) на 1-ви етаж. Под спалнята има гараж. Север-външна стена,на изток-остъклена тераса,юг и запад-вътрешни стаи.Ще се ползва за охлаждане/отопление 23-25гр. средна температура. Насочил съм се към Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZM-S~SRC25ZM-S Premium. Чета добри отзиви за него,но приемам и други мнения/предложения. Благодаря предварително !
Здравей колега, относно дефиницията за нечуплив - имам в предвид, поне докато е в гаранция, да не се налага през няколко месеца да дава проблем, да се обаждам на сервиза , да чакам евентуално доставка на някоя част и да стоя по 2-3 седмици без климатик.
Играл съм го с един модел на Дайкин преди десетина години, като климатика имаше 5 г. гаранция, супер прехвален инверторен модел, но за три години смениха три компресора и две платки, като през повечето време повече беше на ремонт отколкото да е работил.
Става ,но до към 0 градуса, надолу забравяш.
Както и ти забравяш къде ти е главната буква.
Абсолютно.Alexi сякаш си бил във вкъщи ;)
Ако двете стаи са преходни и вътрешното се монтира така, че да е насочено към другата стая става номера ( аз така топля хол и спалня). Друг е въпросът, че при такива монтажи си трябва предварителен оглед и мисля, че посочените климатици ще са слаби. Има и частни случаи, като етаж, различен от първи, топлещи съседи на твърдо гориво отдолу, вътрешен апартамент, но затова и казах, че без предварителен оглед ще трудно да се прецени. Но всичко е за сметка на комфорта винаги в едната стая ще е по-хладно, а в другата машината ще подвява повечко.
- - - - - - - - - -
- - - - - - - - - -
Здравейте колеги,
Имам нужда от съвет за климатик до 1450 лева
а) квадратурата и кубатурата на помещението;
14 квадрата / 40 кубика
б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид);
ПВЦ дограма, двоен стъклопакет 22мм, обикновен пакет
в) квадратура на прозорците;
2 квадрата
г) изложението на помещението;Запад
д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)?
Първи етаж от стар тухлен блок
е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н;Детска стая) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
Апартамент
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?
Димитровград
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
Лято - 26/27 градуса, Зима - 21/23 градуса
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?
Една външна стена, външна изолация 5см EPS, под - 5см сгурия, 2 см асфалт, 2 см XPS и накрая 8мм ламиниран паркет
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви?
Евентуално телевизор, компютър
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор.
До 1450 с монтажа
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане?
-15/35
10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.
Помещението е правилен правоъгълник с размери 4 х 3,50 х 2,85 метра, намира се между две отопляеми стаи, температура на стаята при отворени врати от другите стаи е 20 градуса, при затворени врати не е падала под 17 градуса.