Как е Мирайчето, отвори ли го?
Sent from my SM-G928F using Tapatalk
Преглед за печат
Как е Мирайчето, отвори ли го?
С две думи да го кажа, все ми е тая колко ток харчи... Просто написах горното, понеже от четеното из форума останах с впечатление, че двете серии на MHI се различават недостатъчно спрямо стойността им. Няма лошо да е скъп климатик, затова съм написал и долу-горе приличен (според мен) бюджет от 6500.
Тоест, препоръчваш ми да не купувам FH, а да мина на вариант три MHI климатика, тъй ли? Кои са според теб комфортните за спалня?
Относно колегата Kokovox, Сузуми-то, то е дори и значително по-евтино от този FH50, FH50-то си отива към 2900 каталожна цена, докато Suzumi-то 18-ка е 1900.
Аз се обърках, че гледаше електрик SF серията, а не FH. SF50 и Сузуми 18ка са в един клас.
18ката на Сузуми е слабичка, по рано ти препоръчаха 18ка на Фуджитсу LFCA. Тя е друга бира. Бюджета е добър без съмнение, но имаш големи помещения. Плюс е че си южен, живееш в Бургас и имаш 10 санта изолация. За голямата спалня можеш да сложиш Фуджитсу 09LTCA, а той се справя перфектно в студа. Дават го до -20. Перфектна машина. Цената му ако не се лъжа беше 1800лв. Така за по малката спалня бодваш едно Хеви ZM-S 25ца. 1500лв. До този момент 3300лв, следователно ако приемем че в хола монтираш 18ката спомената в началото на поста (май около 2400лв беше цената) отиваме общо на 5700лв. 500лв за кадърен монтаж. И ти остават 300лв за подарък на жената.
пп Изброените от мен машини са корави и работят перфектно при отрицателни температури. Не размразяват като луди ( Електрика на 2,3 часа).
Успех!
Мерси, има хубави съвети. Последно питам, ВСИЧКОТО Електрик ли размразява толкова много?? Чувал съм, че нещо SF серията куца, ама сериозно ли и високата им серия размразява толкова? Чак ми се струва странно, ебати?
Включително и тези правени за японския пазар.
6 kw при -15, отопление при -25 Зубадана не е зле!
Е добре де, VE срещу VEHZ, единствената разлика е, че единият работи до -15, а другият до -25. В Бургас... -15 е химера, честно казано, за -25 да не говорим?
ГРАДСКИ в бургас не ниската температура е проблема,а влагата и мъглата,че и с вятър
wheezy,
Виж сега, кой каквото и да ти говори, когато отопляваш едно жилище с няколко машини - най добрия вариант е те да са сходни, като начин на работа. Иначе може да се окаже, понеже не всички врати постоянно са затворени, а точно обратното, че една си почива за сметка на друга или някоя размразява често, а друга хич или пък голямята в хола е по тиха от малката в спалнята и т.н. Та, в твоя случай, според мен при бюджет 6500лв. има два варианта:
1. Mitsubishi Heavy SRK/SRC 63ZR-S - 3000лв. за хола
2. Mitsubishi Heavy SRK/SRC 35ZМ-S - 1650лв. за г. спалня
3. Mitsubishi Heavy SRK/SRC 25ZМ-S - 1400лв. за м. спалня
Общо = 6050лв + 450лв монтажи = 6500лв. Сигурен съм, че всичко това може да се взема за по малко пари! Цените съм ги взимал от сайтове, като двете по малки машини бяха с включени монтажи.
Втория вариант:
1. Една класна 22ка около 2008-2010г - ок.1000лв за м. спалня
2. Една класна 25ца ок, 2008-2010г. - ок. 1050-1100лв. за г. спалня
3. Една класна 25ца и една 28ца - ок. 2350-2400лв - за хола.
Общо 4500лв + 800лв монтажи = 5300лв. Тук имаш аванс и за по нови машини, ако си намериш. разбира се или пък за транспортни разходи, ако се налага!
ако съм аз за хола директно забождам топ модел 40ка за японския пазар .. то парите и са колкото на пръчката FH50 че и по малко :)