Отговор: Избор на климатик 2016 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от
VanDan
Това LT09 колкото и да е добро, дали няма да му е трудно 26.5м2 в не изолирана еднофамилна къща да прави 24-25гр. И няма как климатика да е тих за тази площ. И още специалисти тук пишат, че съвременните климатици са чувствителни към проблеми с ел.мрежата. А пък по някои села хора се оплакват точно от това.
Като казвам тих, нямам предвид чак безшумен, а в границите на нормалното. Миналия сезон бях на печка на дърва, която беше резположена в по-малкото помещение, с изложение - Изток. В помещението се наблюдаваше чувствителна температурна разлика от около 6-7 градуса, в най-студените дни. Бих искал тази зима, да избегна този момент, понеже пречи на работоспособността ми, а и знаете, че отоплението на дърва е бреме (и време).
Електричеството не е проблем тук при нас. Трафопостите ги подмениха. Проблема е липсата на изолация и трите външни стени. Пак ще спомена, че прозорците са запушени със 10 см. панели каменна вата, плътност 75. През тях студ не минава.
Общо взето трябва да действам бързо, понеже зимата наближава и търся най-ефективните решения, които знаете за отопление на 26.5 кв.м ( 63 кубика)
Благодаря за споделения опит, предварително.
Цитат:
deyanwill
Миналия сезон бях на печка на дърва, която беше резположена в по-малкото помещение, с изложение - Изток. В помещението се наблюдаваше чувствителна температурна разлика от около 6-7 градуса, в най-студените дни. Бих искал тази зима, да избегна този момент, понеже пречи на работоспособността ми, а и знаете, че отоплението на дърва е бреме (и време).
Електричеството не е проблем тук при нас. Трафопостите ги подмениха. Проблема е липсата на изолация и трите външни стени. Пак ще спомена, че прозорците са запушени със 10 см. панели каменна вата, плътност 75. През тях студ не минава.
Общо взето трябва да действам бързо, понеже зимата наближава и търся най-ефективните решения, които знаете за отопление на 26.5 кв.м ( 63 кубика)
Разбирам напълно условията, защото живея също в еднофамилна къща и знам каква е ситуацията. А тя е доста по-различна от апартаментите, в които живеят повечето от пишещите тук. От личен опит ти казвам, че една изолация ще ти вдигне температурата с 3-4, че и повече градуси. Климатикът няма да "победи" по мощност печката на дърва ако мислиш така. Още повече, че щом има толкова голяма температурна разлика, той ще трябва да "духа" яко, за да обърне въздуха и в другата част (стая). Това означава шум.
LT е много добър модел. Имаше писал тук от Кнежа (там е най-студено) също с къща, който беше доволен, но мисля, че от 12LT.
Колега Стоян Стоянов тази 9-ка която си си харесал би трябвало да ти стигне и да е достатъчна. Прави се така взимаш номинала който ти е 3,2 тоест 3200/52 кубика = 61,5 W/m3. Трябва да е 50W или над 50W при теб илиза 61,5W
Цитат:
brave
Колега
Стоян Стоянов тази 9-ка която си си харесал би трябвало да ти стигне и да е достатъчна. Прави се така взимаш номинала който ти е 3,2 тоест 3200/52 кубика = 61,5 W/m3. Трябва да е 50W или над 50W при теб илиза 61,5W
Баш така не се прави, ама айде...
Тоя номинал най-вероятно е при +7С, а тия 50W загуби са при -12С.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Колеги моля за съвет.
Стая 40кв.м., втори етаж, саниран апартамент, разположение - юг/югоизток. Засега клоня към Daikin или Mitsubishi. Бюджет - ако може до 1500лв. Ако има по-добри предложения от други марки може да споделите.
Не на последно място предложете и фирма, засега съм се ориентирал към "ATARO CLIMA".
Благодаря за мненията.
Тоест по-добре да взема 12-ката?
Ronnie72, Като марки добре,ама бюджета не стига,виж нещо втора радост за тези пари има много бясни машини които ще ти свършат работа със сигорност.
Мне, втора ръка няма да е - ще вдигам границата. Нещо до 2000лв. тогава? :)
qazxsw, това което предлагате не е 2000 лв, а доста повече... Друг е въпроса, че ще стопли 40m² само при положителни температури....
Рони погледнете тези машини:
Дайкин FTX50GV
Gree GWH18KG-K3DNA6G Change
Тошиба 18 Сузуми, може и 22цата да трябва да вземете.
След като миналата година взех за хола LG H12, сега трябва да взема и климатик за спалнята.
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - жилищно
2. За отопление.
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението 13кв. метра/ около 32кум. метра;
б) вида на дограмата и стъклопакета (/ПВЦ, двоен стъклопакет);в) квадратура на прозорците - около 4кв. метра
г) изложението на помещението - западно;
д) етаж на помещението в сградата, особености - 2 - ри етаж, под стаята има гараж за една кола.
е) какво е предназначението на помещението- спалня
ж) апартамент
4. Варна
5. зимата около 22
6. Външна изолация има, но не знам колко е дебела и точния и вид.
7. Само един ЛСД телевизор.
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор - до към 1300 (без монтажа).
9. до колкото паднат температурите във Варна
10. Стаята е заобиколена от баня, друга стая, външна стена към неостъклена тераса, друга стая. Тоест има само една външна стена.
Понеже ще се взима за стаята, в която ще спим аз и жената, а по нататък и дете, то за мен са важни няколко неща.
Във Варна през зимата най-редовно външните температури се въртят около -3,5 до към + 5-6. Рядко падат под тези градуси. Сега не ми се търси статистика за този факт,но реално най-често климатика ще трябва да се справя с тези условия, но и с по-висока влажност спрямо вътрешността на страната. Мъглите (поне при мен до Бизнес хотела)също ги има сутрин.Това което търся е с минимални средства да взема максимално доброто за нашата ситуация. В тази връзка ако може да го направя за 700 лева супер, но ако не може бих дал и до 1500, но с нежелание.Трябва ми климатик, които да не се усеща че работи - тоест да има нисък минимум, за да работи нон стоп, а не он/ офф. Трябва ми и висока SCOP ефективност, за дане плащам високи сметки за ток.Трябва ми и добър алгоритъм за дефрост - ако може изобщо да не размразява то най-добре.На другия ми климатик не усещам разлика като му пусна плазмата (йонизатора), но най-вероятно прави нещо реално, което остава незабележимо за мен.Ако може филтъра на климатика да е с максимално ситна мрежа, за да може да спира максимално много прах в себе си.Като цяло това е.На прима виста този климатик не е лош:
Samsung AR09JSPFAWKNEU
http://www.emag.bg/invertoren-klimat...DFKXCMBBM/Но искам предложения за ефективни и качествени модели, както и да коментираме минусите и плюсовете им.
Цитат:
vutov87
.Това което търся е с минимални средства да взема максимално доброто за нашата ситуация. В тази връзка ако може да го направя за 700 лева супер, но ако не може бих дал и до 1500, но с нежелание.Трябва ми климатик, които да не се усеща че работи - тоест да има нисък минимум, за да работи нон стоп, а не он/ офф. Трябва ми и висока SCOP ефективност, за дане плащам високи сметки за ток.Трябва ми и добър алгоритъм за дефрост - ако може изобщо да не размразява то най-добре.На другия ми климатик не усещам разлика като му пусна плазмата (йонизатора), но най-вероятно прави нещо реално, което остава незабележимо за мен.Ако може филтъра на климатика да е с максимално ситна мрежа, за да може да спира максимално много прах в себе си.
Разгледай Мицубиши 25zm-s или може би 20zm-s.
Вутов едно допълнение - не ви трябва климатик с нисък минимум, който може и да духа студено, а такъв който, ако работи на он офф да не го знаете дали е он или офф или се размразява. От моя опит МХИ са такива машини.