Отговор: Избор на климатик 2016 г.
Здравейте и за Много години :)
С какъв климатик да заменя General ASHA12LGC ? Основно заради пукане, шум от фреон и не дотам адекватна работа в режим отопление , за пример имам също Fujitsu ASYG12LMCA който е далеч по-тих. Има ли смисъл да се купуват хипер инвертори предвид по-скъпо сервизиране в случай на нужда? Не робувам на марки, всяко предложение е добре дошло :)
Бих ти препоръчал Panasonic RE-12QKE. Имам два броя, като един от тях ползвам втора година и съм много доволен.
Имам малко лош опит с панасоници, излязоха от гаранция и на двата им се споминаха компресорите ...
netizen, за колко голямо помещение става въпрос и колко пари даваш?
25-28кв.м , стандартен таван + гипскартон, нещо като 2.45м височина. Бюджет около 2000лв примерно?
netizen ,за толкова приблизителна информация, приблизително Fujitsu-General *14LUCA. Но по-добре извикай специалист на оглед, защото този да се окаже преоразмерен и да става Fujitsu-General *12LUCA
И на сегашният пише 14000BTU та вероятно ще е ок. Гледам, че са близки параметрите на 12LGC (сегашният) и 12/14LUCA?
12LGC и 12LUCA --> с леко предимство на 12LUCA.14LUCA сто на сто ще се справи,но все пак един оглед дали и 12LUCA ще се справи. Все пак по-мощната машина е и по-шумна.
Не ми се вижда особено смислена тази смяна със същият почти климатик :)
Тогава си вземи 12LTC и си връзваш гащите за отоплението.
AWYZ14LB и ще топлиш и комшиите
И LTC и Нокрията изглеждат добре :) Само Fujitsu ли да гледам? На два произволно отворени сайта за тази нокрия пише, че няма наличности, да не би да е стар изчерпан модел?
Комшиите да се оправят. ;) Фуджи 12лтц в момента ти е точно 2к.
п.п Нокрията е супер машина, яко топлеща но имай едно на ум, че е по шумна.
Позагледай се и в Тошиба ,някое сузуми13-16 или японец.Иначе Нокрия има в Зора.Мицубиши хеви srk35zmx-s диамантения TEST е доста тихичък
Погледни и AR12HSSDAWKNEU. Много корава машина. Една от най-тихите освен това.